• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa (već) na pragu nove titule!

Autor mondo.rs

Atletiko Madrid poveo na Nou Kampu, ali je šampion brzo napravio preokret i sa dva igrača više lagano priveo derbi kraju.

Kao jesenas na stadionu Visente Kalderon, Atletiko je prvi zatresao mrežu i izgubio utakmicu rezultatom 2:1 (Mesi 30, Suarez 38 - Koke 10)!

Takav ishod derbi utakmice 22. kola Primere znači da su se Katalonci izdvojili na vrhu sa 51 bodom i utakmicom manje od Atletika, koji je ostao na 48 i uprkos porazu će bar još nedelju dana biti ispred Reala (44).

S obzirom na to da su do sada dobili sva tri direktna okršaja sa protivkandidatima za titulu i da će sredinom februara odigrati zaostali meč protiv Sportinga iz Hihona, jasno je da su kladioničarske kvote na odbranu titule ovog popodneva drastično opale.

Publika na Nou Kampu mogla je da vidi odličan fudbal do trenutka kada je Filipe Luis dobio direktan crveni karton zbog preagresivnog starta na Lionelu Mesiju. To se dogodilo u 44. minutu i tada je već bio aktuelan konačni rezultat - 2:1.

Atletiko je u drugom poluvremenu iznenadio ofanzivnom igrom, sa desetoricom je stvorio jednu stopostotnu šansu za izjednačenje, ali je lopta posle pokušaja Antoana Grizmana iz neposredne blizine, pogodila u noge golmana Klaudija Brava.

Dijego Godin u 65. minutu je pokosio zemljaka Luisa Suareza, sudija mu je opravdano pokazao drugi žuti karton i od tog trenutka kao da su se oba tima "saglasila" da više ne bude promena rezultata. Atletiko je želeo da izbegne ubedljiviji poraz, dok je Barselona imala to što je želela i bila sasvim zadovoljna.

Gosti su zapretili već u drugom minutu, kada je Saul Niguez šutom sa 18 metara naterao Brava na paradu.

Isti igrač u 10. minutu je centrirao sa desnog krila, Grizman prosledio do Kokea, koji je neometan poslao loptu u donji desni ugao - 0:1.

Barselona je od sredine poluvremena dala ozbiljan "gas" i to joj se brzo isplatilo. Igrači Atletika su napunili svoj kazneni prostor, ali to velemajstorima sa Nou Kampa nije smetalo. Strpljivo su razmenjivali pasove i driblali na malom prostoru, a pukotine u odbrani Atletika ukazale su se brže nego što se očekivalo.

Luis Suarez u 29. minutu je imao prvu sjajnu priliku, ali mu je dobro postavljeni Oblak odbranio šut iskosa sa leve strane.

Već u sledećem napadu pao je izjednačujući gol. Nejmar je proigrao Albu, ovaj sa levog krila "zalomio" u sredinu po zemlji, a Mesi bio brži od dvojice čuvara i rutinski plasirao loptu na pravo mesto.

Osam minuta kasnije - 2:1. Opet je asistirao bek, ovog puta desni.

Dani Alveš poslao je dugu loptu sa linije koja obeležava polovinu igrališta, Suarez je utrčao u prostor između dvojice defanzivaca i onda iz neposredne blizine tukao kroz noge nemoćnom Oblaku.

...
Izvor: YouTube



Barselona je tako stigla do osme uzastopne pobede (četiri u Primeri, četiri u Kupu) u januaru, nakon što je 2016. počela remijem protiv Espanjola (0:0).

Doskorašnji lider, Atletiko je bez pobede četiri meča u svim takmičenjima. U prvenstvu je prošlog vikenda odigrao 0:0 sa Seviljom na svom stadionu, pre toga bio je u seriji od četiri trijumfa...

REZULTATI 22. KOLA:

Barselona - Atletiko Madrid2:1(2:1)
/Mesi 30, Suarez 38 - Koke 10/

Eibar - Malaga1:2(0:1)
/Baston 90+4 - Huanpi 45, Santa Kruz 90+1/

Hetafe - Atletik Bilbao0:1(0:1)
/Vilijams 24/

Viljareal - Granada1:0(0:0)
/Bruno 55p/

Sosijedad - Betis 22.05

nedelja

Sevilja - Levante 12.00
Valensija - Sporting Hihon 16.00
Las Palmas - Selta 18.15
Real - Espanjol 20.30

ponedeljak

Deportivo La Korunja - Rajo Valjekano 20.30

TABELA:Barselona 51, Atletiko M. (+1) 48, Real 44, Viljareal (+1) 44,Atletik B. (+1) 34,Selta 34, Eibar (+1) 33, Sevilja 33, Deportivo 29,Malaga (+1) 27,Hetafe (+1) 26, Valensija 25, Espanjol 22, Betis 22, Sosijedad 21, Granada (+1) 20, Rajo Valjekano 19, Las Palmas 18, Sporting (-1) 18, Levante 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC