• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jaja Ture postaje najplaćeniji fudbaler sveta?

Iako je na početku delovalo kao "priča koja će kratko potrajati", kineski timovi su sve bliži tome da sa ogromnim količinama novca naprave timove o kakvim sanjaju i veliki evropski timovi.

Kada ste u naslovu videli da je Jaja Ture na putu da postane najplaćeniji fudbaler sveta, a uz to ste pratili i zimski prelazni rok, nije moglo da vam ne prođe kroz glavu da bi takva ponuda mogla da dođe samo iz Kine.

Obećana zemlja za fudbalere koje su prestali da cene u Evropi, bar onoliko koliko bi oni želeli, tokom zimskog prelaznog roka "udomila" je veliki broj fudbalera, i to za veliki novac. Tamo su otišli Žervinjo, Stefan Mbija, Ramires, Žil, Fredi Guarin, Elkeson, Žadson, Luis Fabijano i na kraju najplaćeniji Džekson Martinez.

Ako biste pitali novinare širom sveta ko je doveo najveće pojačanje tokom ovog prelaznog roka, odgovor bi bez problema bio - Mančester siti. Englezi nisu angažovali fudbalera nego trenera Pepa Gvardiolu koji će imati platu od skoro 20 miliona funti.

Onaj koga ta informacija sigurno nije obradovala je fudbaler koji je pobegao od Gvardiole.

Zbog toga što nije bio prvi izbor Katalonca u Barseloni on je otišao u, tada zanimljiv projekat, Mančester siti i postao glavni igrač ovog kluba. Ali, već godinama kako su stizali drugi igrači, pomalo je "splasnula" ta prvobitna velika uloga koju je Jaja Ture imao.

Često se žalio da ga ni u Sitiju ne cene.

Upravo iz tog razloga se oglasio i njegov menadžer koji je rekao da će Jaja Ture verovatno napustiti Mančester tokom leta, kada će i Gvardiola preuzeti tim, ali umesto odlaska u Inter ili neke druge evropske gigante koji su se spominjali, sada je u "trendu" Kina.

Kako piše britanski Telegraf jedan kineski klub je spreman da ovom igraču ponudi ugovor od 30 miliona funti godišnje. Suma je neverovatnija kada se uzme u obzir da je to "čist" novac koji bi Ture dobio, dakle posle oduzimanja poreza.

Sa nedeljnom platom od 576,923 funti, što je dvostruko više nego što trenutno zarađuje u Mančester sitiju, ne bi bilo neko iznenađenje da Jaja Ture zaista ne završi u Kini. Mada, još uvek ima mnogo toga da ponudi fudbalu na mnogo višem nivou, ovakva novčana "stimulacija" ga možda ubedi.

Kada se funte koje bi Jaja Ture dobio preračunaju u evre, onda dolazimo do cifre od 39 miliona evra godišnje. Što je skoro duplo više nego što Kristijano Ronaldo zarađuje u Real Madridu. Deluje neverovatno, ali...

Najplaćeniji fudbaleri sveta:

1. Kristijano Ronaldo - 21 milion evra
2. Lionel Mesi - 20 miliona evra
3. Zlatan Ibrahimović - 16 miliona evra
4. Tomas Miler - 13.5 miliona evra
5. Džekson Martinez - 12.5 miliona evra
6. Tijago Silva - 12 miliona evra
7. Vejn Runi - 11.5 miliona evra
8. Geret Bejl - 11 miliona evra
9. Anhel Di Marija - 11 miliona evra
10. Edison Kavani, Bastan Švajnštajger i Kevin de Brujne - 10 miliona evra

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC