• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanjizares traži od Nevila ostavku i izvinjenje

Autor mondo.rs

Čuveni golman Valensije besan posle debakla na Kamp Nou.

  Bivši golman Valensije Santjago Kanjizares zatražio je ostavku trenera Gerija Nevila i izvinjenje zbog ubedljivog poraza od Barselone u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja, preneli su španski mediji.

Valensija je u sredu uveče na Kamp Nou izgubila od Barselone 0:7. Četvorostruki strelac bio je Luis Suarez, a tri gola postigao je Lionel Mesi.

Nevil je početkom decemebra preuzeo Valensiju i još nema pobedu u prvenstvu Španije. Bivši kapiten Mančester junajteda rekao je posle utakmice da neće podneti ostavku, uprkos tome što je priznao da je njegov tim sa igračem manje "raznet" na Kamp Nou i da je to bilo jedno od njegovih najgorih iskustava fudbalu.

Kanjizares, koji je od 1994. do 1998. godine osvojio dve šampionske titule sa Valensijom i Kup, rekao je da Nevil mora da prihvati odgovornost za jedan od najmračnijih dana u klupskoj istoriji.

"Taj poraz je najgori otkako znam za klub. Čekam ostavku trenera, kao i izvinjenje. Možda sam neupućen, ali iznenađen sam što do sada to nije uradio, mislio sam da je pošten", napisao je Kanjizares na svom Twitter profilu.

On je dodao i da je razočaran izjavom predsednika Valensije Hesusa Garsije Pitarha, koji je u ponedeljak rekao da ima poverenje u trenera.

"Ako nas je lagao i sutra predloži otkaz treneru koji Uprava ne prihvati, onda je bolje da i on ode iz kluba", smatra bivši reprezentativac Španije.

Kanjizares je, takođe, optužio fudbalere Valensije da su predali utakmicu posle isključenja Škodrana Mustafija u završnici prvog poluvremena, ali je pohvalio nemačkog fudbalera što se pojavio pred novinarima posle utakmice.

"Gore od poraza je pobeći iz bitke. To bi trebalo da nam pruži predstavu šta ovi igrači mogu ako situacija postane zaista teška. Mustafi je pokazao ko je, pred medijima posle utakmice i svaki put na terenu i mislim da navijači Valensije to cene. Želim da nam ovo pomogne da razlikujemo poštene od nepoštenih, a ako to uradimo krenućemo napred. Ovo je test našeg 'valensijanstva'. Odgovorno je da zahtevamo odluke, a ne da bežimo", poručio je Kanjizares.

Posle 22 kola u Primeri, Valensija zauzima 12. mesto na tabeli i bez pobede je u poslednjih 11 prvenstvenih utakmica, a u nedelju će igrati na gostujućem terenu protiv Betisa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC