• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad sreća okrene leđa

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Prije nešto više od mjesec dana, MONDO vas je upoznao sa irskim Klontarf Vikinzima, a danas vam donosimo njihovu pomalo nesrećnu priču iz kvalifikacija za UEFA Futsal Kup, najjače evropsko klupsko takmičene u futsalu.

Svake godine Fudbalski savez (FAI) organizuje FAI Futsal Kup, a pobjednik ovog takmičenja predstavlja Irsku u UEFA Futsal Kupu (futsal Liga šampiona), najjačem evropskom klupskom takmičenu u futsalu.

U ovogodišnjem FAI Futsal Kupu takmičilo se 12 klubova, podijeljenih u četiri grupe po tri ekipe.

Tokom žrijeba, Klontarf Vikinzi (Clontarf Vikings FC) nisu imali sreće, pa su za protivnike dobili prošlogodišnjeg predstavnika Irske u Evropi, Blue Magic, te Puškaš & Hadži, mađarsko-rumunsku kombinaciju, koja je klub nazvala po legendama ove dvije države.

Prije nešto više od mjesec dana, MONDO vas je upoznao sa "vikinzima", a danas vam donosimo njihovu pomalo nesrećnu priču iz kvalifikacija.

"Prvu utakmicu igrali smo kao gosti protiv Blue Magica, i odigrali smo odlično. Završilo je 2:2, iako smo gublili 1:0 i 2:1 i oba puta se vraćali. Na kraju smo bili uvjereni da smo bili bolji tim, i da smo uz malo sreće mogli i do sva tri boda. Imali su i oni svojih šansi, moglo je okrenuti na bilo čiju stranu. Ali, posljednjih nekoliko minuta vidjelo se da su oni zadovoljni bodom, povukli su se na svoju polovinu, a razlog tome je bio i rezultat njihove prve utakmice, u kojoj su pobijedili Puškaš & Hadži, pa ih je egal s nama vodio dalje", kaže nam Siniša na početku razgovora za MONDO.

Bod protiv favorizovanog Blue Magica dao je nadu Klontarfu da može osvojiti jedno od prva dva mjesta, koje vode u narednu fazu. U dramatičnom meču, nakon niza preokreta protiv Mađara i Rumuna upisana je pobjeda, koja je, ipak, bila dovoljna samo za drugo mjesto u grupi.

"Drugu utakmicu bili smo domaćini, protiv Puškaš & Hadži. Oni su u prvoj utakmici izgubili od Blue Magic sa četiri gola razlike, i nama je trebala pobjeda od pet ili više golova da bi završili prvi u grupi. Ili da ne izgubimo, pa da idemo dalje kao drugi iz grupe. Tako smo se i dogovorili prije utakmice, idemo igrati, pa ako se pokaže da možemo pobijedi ubjedljivo, onda ćemo napasti. A ako se pokaže da je rizično - zadovoljićemo se i bodom. Utakmicu smo počeli katastrofalno i već nakon par minuta gubili smo 0:3! Poslije početne nervoze, kada smo se opustili i razbudili, do poluvremena smo se vratili na 3:3! Poluvrijeme i odmor bolje su došli njima nego nama, jer mi smo se ponovo uspavali, a oni izašli iz krize, pa su ponovo poveli 3:5. Do kraja smo se opet morali vraćati iz 'mrtvih'. To nam je izgleda neko prokletstvo koje vučemo i kroz ligu, i jedva čekam dan kad ćemo neku utakmicu voditi od početka, pa da vidim kako ćemo onda igrati", priča Siniša, i nastavlja istim ritmom:

"Vezali smo četiri gola, poveli 7:5 i onda u posljednja dva minuta malo više rizikovali, igrali i sa golmanom u polju, ali nije bilo vremena za veliki preokret. Uglavnom, pobijedili smo 7:6 i kao drugoplasirani iz grupe prošli u četvrtfinale, gdje nas je čekala prvoplasirana ekipa B&H junajted (Bosnia & Herzegovina)".

...
Izvor: YouTube

U ekipi B&H junajteda, iako bi se moglo naslutiti na osnovu imena, gotovo da nema nikoga sa naših prostora, osim osnivača kluba, tj. jednog igrača i trenera.

"I u ovoj utakmici smo takođe bili gosti, a domaća ekipa nas je dočekala u sastavu sačinjenom od dva Brazilca, dva bivša reprezentativna Moldavije i golmanom Poljakom. To je, naravno, odmah bio povod i razlog da pri rukovanju sa glavnim čovjekom ovog kluba razmijenimo i pokoju riječ na tu temu. Bilo je zanimljivo i čudno da ekipa Klontarf Vikinga između sebe razgovara na našem jeziku, a B&H se 'nateže' sa svojima na ne baš savršenom engleskom", prepričava nam Siniša dešavanja uoči početka meča.

A onda, očekivano, ponovo drama na terenu.

LIGA

Nakon što je za Vikinge FAI Kup završen, vraćaju se treninzima i pripremama za nastavak takmičenja u ligi. "Nakon pauze, počinje nam drugi dio sezone, a cilj za prvu sezonu bio je da završimo što bliže vrhu tabele, ali prije svega da vidimo 'gdje smo', kako sve to funkcioniše, da steknemo iskustvo, a onda drugu godinu, uz možda neko pojačanje, napadamo i 'pucamo visoko', optimista je Šicar.

"Teška utakmica, uz za nas već uobičajen scenario u kojem uvijek jurimo rezultat. Već u drugom minutu nam se povrijedio najbolji strijelac i to je odmah unijelo nervozu, jer smo plan i dogovor, kao i taktiku koju smo imali prije početka utakmice, morali promijeniti iz temelja. Gubili smo 1:0 i 2:1, ali smo na poluvrijeme otišli sa uobičajenim vraćanjem i rezultatom 2:2. Drugo poluvrijeme smo (za promjenu!) opet gubili 4:2 i do kraja se opet uspjeli vratiti na 4:4, pa su odlučili penali", istakao je osnivač Klontarf Vikinga, koji je ponio epitet tragičara tokom penal lutrije.

"Nemoj me pitati ko je iz naše ekipe promašio, odnosno kome je golman odbranio (smijeh)!"

...
Izvor: YouTube

Ipak, za klub koji je osnovan tek prošle godine, prvih 12 mjeseci bilo je više nego uspješno.

"Sve u svemu, za prvu godinu, mogu reći da sam zadovoljan kako se klub razvija. Tempo kojim napredujemo je takođe u skladu sa mojim očekivanjima, iako ostaje žal, jer bili smo tako blizu", poručio je za kraj Siniša Šicar.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ado gegaj

Ajmo kumeeee !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC