• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da vratimo veru u Partizan"

Autor mondo.rs

Povratnik u Partizan, defanzivac Marko Jovanović o ciljevima pred nastavak prvenstva. "Krećemo od nule. Hoćemo da vratimo veru navijača u Partizan, da Partizan bude ono što jeste". Prvi put gleda Zvezdi u leđa!

 Marko-Jovanovic-o-povratku-u-Partizan-ciljevima-Partizana Izvor: (MN Press)
Marko Jovanović se raduje sa Radosavom Petrovićem i Laminom Dijarom posle pobede u jednom od derbija
Izvor: MN Press/arhiva


Marko Jovanović je u dresu Partizana samo jednom i to na par meseci znao kako je biti drugi na tabeli, kako je gledati u leđa Crvenoj zvezdi. Sve ostalo vreme i sve sezone uvek je sa Partizanom bio na prvom mestu.

"Bili smo jednom na drugom mestu, u onoj sezoni kad su smenili Vladimira Perovića-Pižona, onda smo ih dobili u derbiju i vratili se na prvo mesto. U svakom slučaju, nikad sa Partizanom nisam bio na ovoj poziciji na kojoj smo sada!", rekao je Jovanović, nasmejavši novinare u Sportskom centru "Teleloptik" u Zemunu.

 Jovanović je posle više od pet godina ponovo u Partizanu, posle evropskog iskustva, borbe sa bolešću, igranja za Voždovac... Njegova rečenica: "Krećemo od nule", zapravo, mogla bi da se stavi i kao njegov lični moto.

Partizan ima ogroman zaostatak za Crvenom zvezdom (-26 bodova), ali kao da to daje neki poseban motiv, energiju i snagu svima u Partizanu da proleće učine, ako ništa drugo, onda bar zanimljivijim.

"Idemo od nule, tako smo se dogovorili. Jeste bodovna razlika ogromna, ali to ništa ne menja u našem odnosu. Nama je cilj da u nastavku sezone budemo tim koji je osvojio najviše bodova, da napravimo nekoliko dobrih meseci, da vratimo navijačima veru u Partizan, da Partizan opet bude na svom nivou", "nacrtao" je Jovanović ciljeve crno-belih.

On kaže da je u timu pozitivna atmosfera, da su se novi igrači potpuno uklopili, a zanimljivo je bilo njegovo zapažanje o partnru u štoperskoj liniji - Sedriku Goguu, zvanom "Dominator" (taj nadimak nosi iz Finske).

"Gogua će biti pojačanje za Partizan, videćete, a Partizan će jednog dana zaraditi na njemu".

Iako je derbi protiv Crvene zvezde već za desetak dana, Jovanović kaže da bi bi bilo loše ako bi se već sada razmišljalo o tom meču.

"Naravno da su misli o derbiju tu negde. Iskusan sam, odigrao sam dosta derbija, ali još ne razmišljam o njemu. Svi misle na utakmicu protiv OFK Beograda! Šta znači derbi, ako u prvom duelu kiksneš?! Fokusirani smo, a ako budemo razmišljali o derbiju neće biti dobro. Videli smo kako je prošao prvi deo sezone, stani-pani. Zato nam je utakmica protiv OFK Beograda najbitnija", rekao je Jovanović.

Poručio je i da će ekipa u prve dve utakmice, dakle protiv OFK Beograda i Crvene zvezde, učiniti sve da ostvari maksimalan učinak.

"Bitno samo da krenemo na najbolji način, zbog atmosfere i navijača. Biće tesko, ali i da dolaze jači od OFK-a i Zvezde imali bismo iste ambicije. Sve ćemo učiniti da to osvarimo jer je lepo kada se pobeđuje".

U Partizanu su od danas uveli i novu praksu - "Medija dan", odnosno druženje novinara i igrača uz društvene igre.

Pogledajte kako je bilo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC