• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom, legendo: Sahranjen Slobodan Santrač

Autor mondo.rs

Članovi porodice, prijatelji i veliki broj ljudi iz sveta fudbala ispratilo na večni počinak najboljeg strelca u istoriji jugoslovenskog fudbala.

 Sahranjen Slobodan Santrač Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Slobodan Santrač sahranjen je na Topčiderskom groblju u pratnji članova porodice, velikog broja prijatelja, poštovalaca sporta i fudbalskih radnika.

Najboljeg strelca u istoriji jugoslovenskog fudbala ispratili su poslednji put njegovi najbliži saradnici iz FSS Tomislav Karadžić, Savo Milošević, koji je održao govor, Ivan Ćurković, Stanislav Karasi, Ljubiša Tumbaković, Ljubinko Drulović, Mitar Mrkela i mnogi drugi.

Santraču, koji je preminuo u subotu u 70. godini od posledica srčanog udara održana je i komemoracija u Svečanoj sali Skupštine Beograda.

TELEGRAM PREDSEDNIKA FIFA

Povodom smrti Slobodana Santrača vršilac dužnosti predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Isa Hajatou uputio je saučešće predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću "Poštovani predsedniče, molim Vas da primite moje najdublje saučešće povodom smrti bivšeg internacionalca i selektora, Slobodana Santrača. Biće upamćen po tome što je pomogao da reprezentacija SR Jugoslavije stigne do osmine finala na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, kao i ponajviše postignutih golova u Prvoj ligi Jugoslavije. U ime članova međunarodne fudbalske zajednice, bio bih Vam zahvalan ako bi ste prosledili izraze našeg najdubljeg saučešća njegovoj porodici i prijateljima. Nadamo se da će na neki način, naše reči podrške možda doneti malo mira i utehe u ovo vreme tuge", stoji u pismu predsednika FIFA.

"Santrač je bio neponovljivi strelac i stručnjak retkog kova. Stručnost ga je i dovela u našu organizaciju u kojoj je ostvavio zapaženi trag. Radio je u vreme sankcija, pod teškim uslovima, ali je uspeo da naš državni tim odvede na Svetsko prvenstvo 1998. godine i da tamo ostvari rezultat koji još nismo dostigli", rekao je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković.

Opraštajući se od svog nekadašnjeg saigrača iz OFK Beograda, Ilija Petković je istakao da je Srbija ostala bez jednog od poslednjih romantičara, koga su svi poštovali, a najviše protivnici.

"Bio je jedini napadač koji nikada nije tražio loptu, ali je ona, na neki čudan način, uvek tražila i nalazila njega", rekao je Petković.

On je istakao da je Santrač bio veliki profesionalac, koji je sve poslove završavao s lakoćom, a svim obavezama je pristupao maksimalno ozbiljno i posvećeno, bez obzira da li se igra u nekom selu ili u Brazilu.

U istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala Santrač će ostati upamćen kao nenadmašan golgeter, koji je u karijeri postigao više od 1.300 golova, a rekord od 218 pogodaka na prvenstvenim utakmicama teško da će ikada biti oboren.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC