• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda spora, ali serija traje!

Autor mondo.rs

Crveno-beli, iako vidno tromi i umorni, za minut su rešili problem posle gola Mladosti u finišu i zabeležili 20. uzastopnu pobedu u Superligi.

 Zvezda spora, ali serija traje! Izvor: MN PRESS

Tradicije su tu da se ruše, ali ove subote nijedna nije "pala"!

A, bilo ih je četiri:

a) Crvena zvezda ni posle 34 godine nije doživela poraz na prolećnoj premijeri (poslednji ostaje onaj iz 1982, Željezničar 1:2);
b) Crveno-beli su nastavili seriju pobeda u Superligi započetu letos i ona sada iznosi 20 trijumfa bez kiksa;
c) Šestu godinu zaredom, Zvezda na "Marakani" pobeđuje minimalnim rezultatom posle zimske pauze i uz ne baš impresivnu igru;
d) Lučanska Mladost ni na devetom superligaškom gostovanju na najvećem stadionu nije zabeležila pobedu;

Tradicionalnih, ali nikako rutinskih: Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:1 (0:0) u meču 23. kola Superlige, koji je imao spor tok i furioznu zaršnicu.

Favorit je poveo u 74. minutu golom jednom od trojice debitanata, Damiena Le Taleka, ali su gosti utišali oko 15.000 navijača pogotkom Stevana Lukovića u 80. minutu. Tek nakon što su se plavi isčestitali, a crveno-beli krenuli s centra, pao je i treći, poslednji gol.

Rezervista Srđan Plavšić, neumorni Luis Ibanjez i golova željni Ugo Vijeira izveli su munjevitu akciju za 2:1 već u 81. minutu.

Zvezda nije impresionirala, Mladost je pokazala zašto je pet od sedam pobeda zabeležila na strani i, možda, propustila priliku da ranije ugrozi Damira Kahrimana i dodatno zakomplikuje život suverenom lideru Superlige (tu pre svega mislimo na promašaje Saše Jovanovića). Na kraju, favorit je zadržao 25 bodova prednosti nad čačanskim Borcem.

Pored Le Taleka, koji je otvorio mini seriju pogodaka u finišu, od starta je počeo i novajlija Edson da Silva, a na 1:1 priliku je dobio David Babunski umesto fudbala željnog Aleksandra Kataija, koji se trudio, radio sve i svašta, ali kojem je malo šta polazilo za nogom danas.

Generalno, malo kome uspevalo je s loptom ono što je želeo, možda se najbolje snašao Plavšić za vreme koje je dobio da pokaže šta zna i, uistinu, njegovim ulaskom umesto Slavoljuba Srnića povezali su se redovi crveno-belih, Zvezda je postala opasnija sa leve strane, odakle su i "došla" oba gola. S druge strane, iako je "Grof" sve vreme držao dvojicu "stražara" ispred odbrane, Le Taleka i Mičela Donalda, Mladost je previše često i previše lako stizala pred Kahrimana, bila opasna i na 0:0 i, čak, pri rezultatu 2:1 u finišu meča.

Božović će imati na čemu da radi, a Milovanović na čemu da nadograđuje pred nastavak šampionata, a crveno-bele očekuje 150. "večiti derbi" u Humskoj, s Partizanom, dok će Mladost dočekati Radnički iz Niša.

U isto vreme, Borac je u Čačku deklasirao Jagodinu rezultatom 3:0, a Rad konačno zabeležio pobedu i to minimalnu nad starim rivalom, Novim Pazarom – 1:0. Sinoć, na premijeri: Čukarički – Metalac 1:1.

GOLOVI
/sve snimke pogodaka možete pogledati u UŽIVO sekciji izveštaja/

1:0 - Strelac vodećeg gola za crveno-bele bio je jedan od dvojice debitanata, Francuz Le Talek, koji je sjajno reagovao glavom na centaršut Marka Petkovića sa desne strane i, iako udaljen preko deset metara od gola Nemanje Krznarića, plasirao je loptu u sam donji desni ugao inače odličnog golmana gostiju.

1:1 - A, onda šok na stadionu - golčina Stevana Lukovića u 79. minutu. Luković se namestio sa oko 25 metara i "nategao" mrežu iza leđa Damira Kahrimana. Izjednačenje!

2:1 - I novo vođstvo Zvezde. Kako su krenuli crveno-beli s centra, rezervista Srđan Plavšić je maestralno "izbacio" Luisa Ibanjeza na levo krilo, ovaj iz prve centrirao na peterac, a Ugo Vijeira između dvojice čuvara i ispred "zakucanog" Krznarića - pogodio za 2:1!

Sudio je odlično Robert Kiš Čepegi.

Duel je počeo minutom ćutanja za nedavno preminulog Slobodana Santrača.



Travnjak na "Marakani" delovao je savršeno, poput onih na engleskim stadionima, ali poseta u početku - ne baš! Kasnije, okupilo se oko 15.000 navijača, koji su bučno bodrili Zvezdu do novog skora protiv Lučanaca: u prestonici 7-2-0 (19:6), ukupno 12-3-2 (33:13).

Jesenas je rezultat bio 0:3.

Mladost je ove sezone na strani nadigrala Jagodinu (0:3), OFK Beograd (0:1), Čukarički (0:1), Novi Pazar (1:3) i Borac (1:2), danas je bila ravnopravan rival, koji svoje šanse nije uspeo da nadogradi golovima.

Koliko su Milovanovićevi puleni nezgodni gosti, toliko su Božovićevi momci potvrdili da su neljubazni domaćini - Zvezda je u seriji od 20 uzastopnih ligaških pobeda, a na "Marakani" je ekipa od remija sa Radničkim (1:1, 31. jul) ostvarila 11. pobedu u nizu, uz gol-razliku 31:5.

Crvena zvezda: Kahriman - Petković (od 90. Pavićević), Edson, Luković, Ibanjez - Le Talek, Donald – Srnić (od 65. Plavšić), Grujić, Katai (od 80. Babunski) – Vijeira.

Mladost: Krznarić - Pešić, Živanović, Saničanin, Kitanovski - Luković, Stanojević (od 82. Živadinović) - Milosavljević, Gavrić, S. Jovanović – Vajan (od 74. Šarac).

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ!

90+2 - U međuvremenu, Borac - Jagodina 3:0, Rad - Novi Pazar 1:0, završeno.

90 - Povreda Petkovića, koji je istrčao sprint u finišu i uhvatio se za zadnju ložu. Odmah je zatražio izmenu i zamenio ga je Pavićević, a potom novi prekid, dok igrači Mladosti traže zamene. U vazdušnom duelu sudarili su se glavama Vijeira i Pešić.

Posle ukazane pomoći, Vijeira se pridigao, mada hoda prilično dezorijentisano, dok su "kolica" došla po igrača Mladosti.

Baš neprijatan prizor.

81 - PONOVO GOL, ZVEZDA OPET VODI!

Kakva završnica utakmice, posle 70-ak dosadnih minuta. Samo što su krenuli s centra, Plavšić i Ibanjez izveli su fantastičnu akciju, a Vijeira postigao novi pogodak.

Impresivan odgovor crveno-belih na gol gostiju!

Zvezda ponovo vodi.
Izvor: YouTube



80 - GOL! IZJEDNAČENJE!

Odbrana Zvezde delovala je nedovoljno svesna opasnosti, a Luković je to kaznio efektnim golom! Realno, koliko su gosti šansi stvorili, bilo je i očekivano da će jednu iskoristiti, a to je bila ova:

Izjednačenje.
Izvor: YouTube



79 - MLADOST PRETI OPET!

Gosti se ne predaju, izveli su još jednu brzu kontru, Jovanović je pobegao Lukoviću na levom krilu, ostavio loptu na ivicu šesnaesterca gde se pojavio Milosavljević, tukao je iz prve, spoljnom, oštro, pored gola...

74 - GOL! ZVEZDA VODI!

I debi i pogodak za Le Taleka. Francuz je bio strpljiv i lukavo je pratio celu akciju, posle prekida i centaršuta Ibanjeza sa leve strane. Argentinac je pogodio "gužvu" pred Krznarićem, ali su Lučanci uspeli da izbiju loptu na drugu stranu, gde je bio Petković, koji je vratio centaršut i pogodio Le Taleka, a ovaj glavom poslao loptu u donji desni ugao Krznarićevog gola.

Uzalud se pružio čuvar mreže Mladosti, lopta je završila iza njegovih leđa, a crveno-beli podno severne tribine.

Prvenac Francuza u dresu Crvene zvezde.
Izvor: YouTube



72 - Posle dugo vremena, smislena i povezana akcija Zvezde, Luković za Plavšića koji se ponudio u sredini, Plavšić u prostor za Vijeiru, koji je vezao dva driblinga i sačekao da se "neko pojavi", pojavio se Donald, koji je tukao iz prve, levom, sa ivice šesnaesterca - pravo u Krznarića!

65 - Očekivano! Plavšić na terenu, ali oprezan zbog nekoliko opasnih kontri gostiju, Božović nije menjao postavku na terenu - dakle, tu su i dalje Donald i Le Talek, mesto omalenom dribleru napravio je krilni napadač, Srnić.

62 - MLADOST OPASNIJA!

Jovanović je kao na malom fudbalu rešio 1 na 1 sa Petkovićem, koji je završio na travi, igrač Mladosti je video Milosavljevića na drugoj stativi, prebacio sve, ali poslao tek nešto jaču loptu od one koju je njegov saigrač mogao da "dohvati" glavom.

Organizovano i sa sve više igrača Mladost se pojavljuje pred Kahrimanom.

57 - VELIKA ŠANSA ZA MLADOST!

Igra na kontre umalo je dala rezultat, kad je Mladost u pitanju. Nezgodni Vajan povukao je na sebe trojicu igrača Zvezde, zadržao loptu, uspeo da se nameti i šutira i, kada je bio izblokiran, lopta se odbila na desnu stranu gde nije bilo nikoga osim Jovanovića, ali je krilni napadač Mladosti možda isuviše panično šutirao...

Našao se oči u oči sa Kahrimanom, koji je izašao kao pobednik iz veoma neprijatne situacije. Umalo 0:1...

55 - GRUJIĆ!

Dugo je trajala akcija Crvene zvezde, pokušavali su domaći nekolicinom nedovoljno preciznih centaršuteva, sve dok Grujić nije odlučio da proba udarcem sa distance. Tukao je oštro, lopta zakačila jednog igrača Mladosti i umalo prevarila Krznarića, koji se bacio i vrhovima prstiju poslao loptu pokraj gola...

53 - Konfuzija u odbrani Zvezde, Luković u plavom je došao do lopte, poslao dugu loptu prema Jovanoviću, koji je trčao iza Lukovića u crveno-belom i potom malo komična scena - lopta je pogodila Zvezdinog kapitena u teme, pala pravo na nogu Jovanoviću, koji je brže-bolje šutirao, ali bio izblokiran.

Ova scena opisuje gotovo svaki pokušaj gostiju do sada i nagoveštava kako će izgledati situacije kada budu imali posed lopte u nastavku utakmice.

50 - Meč je nastavljen, ali je i dalje smanjena vidljivost, a verujemo i da igrači nešto teže dišu ovaj šareni vazduh.

49 - Prekid. Zašto? Pogledajte...



46 - Uz dinme bombe, koje su "zapaljene" na sve tri tribine, osim južne, počelo je drugo poluvreme. Moguće da će arbitar morati na kratko da prekine meč, jer se od crveno-žute zavese malo šta vidi na terenu.

Drugo poluvreme:

Detalji iz prvih 45 minuta.
Izvor: YouTube



45+2 - VIjeira! Umesto zvižduka, šansa! Ponovo je u prilici bio Portugalac, uspeo je da "uhvati" levicom nezgodnu loptu, ali je bio izblokiran i ona je završila u korneru. Pi-piiiiiiiiii! Odmor. Čitamo se za desetak minuta...

45 - Katai je pogrešio, Edson morao da "popravlja" stvar faulom, zbog kog je dobio žuti karton. Zvezda nema svežine u nogama, Mladost se organizovano brani i vreba iz kontre.

40 - Vodi i Rad, 1:0.

36 - Aplauzi za Edsona. Dva dobra poteza Brazilca u nizu, klizeći start za kraj opasne kontre Mladosti i onda iznošenje lopte u polje, sve do faula koji je usledio. Navijačima se ovo dopalo!

34 - Ništa, ništa i onda - Katai! Zvezdina "desetka" je probila odbranu Mladosti na levom krilu/desnom beku, pa kako se nijedan saigrač u crveno-belom nije pojavio na petercu, dribler je pokušao da iznenadi Krznarića udarcem iz "mrtvog ugla".

Oštro! Ali, odbijeno...

26 - Fudbaleri Borca vode protiv Jagodine 2:0, a Zvezda "plete mrežu" oko gola gostiju. Na Banjici nema golova, Rad - Novi Pazar 0:0.

22 - Vijeira! Očigledno mu se igra, ali je sada preterao i možda povredio ozbiljnije Krznarića. Ponovo je Portugalac insistirao na lopti, izdržao nekoliko duela, kad se činilo da će izgubiti posed, vraćao ga je, na kraju utrčao u 16 metara, dao sebi for, ali i zakasnio - Krznarić je stigao prvi do lopte, a Vijeira do njegove ruke - Kiš Čepegi dosudio je faul, opravdano.

19 - Crvena zvezda u konstantnoj inicijativi, Katai deluje kao igrač sa najviše samopouzdanja, spreman da preuzme najveću odgovornost na sebe. Igra dobro, agilno, ali iz velike želje povremeno i greši.

11 - VIJEIRA!

Velika šansa za Zvezdu praktično ni iz čega. Ali, Portugalac je sve podsetio koliko je lukav i željan golova. Nakon što je Zvezda preuzela inicijativu, a na akciju Kataija i Vijeire nije bilo nekoga ko bi šutirao, usledila je duga lopta sa sredine terena, na koju je krenuo golman Mladosti Krznarić, ali stidljivo, isto koliko su stidljivo to pratili Živanović i Saničanin i...

...kada niko od njih nije želeo ni da "hvata", ni da "ispucava", između trojice pojavio se Portugalac, uklizao, zahvatio loptu i promašio za 20-ak centimetara!

Milovanović bi verovatno "poludeo" od besa, da je ova lopta završila u mreži, jer je Vijeira bio u najlošijoj poziciji, ali svakako najuporniji.

4 - Mladost je opasna! Dva puta je brzonogi Kamerunac Vajan pretio odbrani Zvezde, drugi put stigao do lopte iskosa sa desne strane, šutirao, ali je Kahriman uspeo da "skrati" ugao i odbrani oštar šut po zemlji.

Prva šansa na utakmici.
Izvor: YouTube



Aplauzi navijača crveno-belima, koji kao da se nisu probudili iz zimskog sna.

1 - Počeo je meč, crveno-beli u standardnoj opremi sa belim šortsevima i štucnama, gosti u tradicionalnoj plavoj.

13:57 - Ekipe izlaze iz tunela, sve je spremno za početak meča.



Poslednja 21 prolećna premijera:

2015/16 Mladost Lučani 2:1

2014/15 Radnički Niš 0:0*

2013/14 Javor 2:1

2012/13 Javor 2:1

2011/12 Spartak 1:0

2010/11 Smederevo 1:0

2009/10 Jagodina 1:0

2008/09 Partizan 1:1*

2007/08 Partizan 4:1

2006/07 Bežanija 1:1*

2005/06 Železnik 0:2*

2004/05 Borac 0:2*

2003/04 Napredak 2:0

2002/03 Radnički Niš 2:0

2001/02 Mladost Apatin 1:2*

2000/01 Čukarički 0:4*

1999/00 Borac 4:0

1998/99 Budućnost 0:1*

1997/98 Partizan 1:2*

1996/97 Vojvodina 3:1

1995/96 Čukarički 1:0

**************************

*napomena: zvezdicom su označena gostovanja

REZULTATI:

U petak:

Čukarički - Metalac 1:1 (0:0)
/Mirosavljević 74 – Kaisedo 81/

U subotu:

Borac - Jagodina 3:0 (2:0)
/Sotirović 7, Vujaklija 28, Zorić 83/

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:1 (0:0)
/Le Talek 74, Vijeira 81 - Luković 80/

Rad - Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Protić 41/

Vojvodina - Spartak 1:1 (0:1)
/Meleg 66 - Šljivić 27/

U nedelju:

OFK Beograd - Partizan 14.00 (Arena sport 1)
Radnički Niš - Javor 14.00
Voždovac - Radnik 14.00

TABELA: Crvena zvezda 65, Borac 40, Čukarički 38, Partizan (-1) 36, Vojvodina 36, Radnički (-1) 32, Mladost 31, Javor (-1) 30, Voždovac (-1) 29, Radnik (-1) 27, Metalac 25, Novi Pazar 24, OFK Beograd (-1) 19, Jagodina 19, Rad 19, Spartak 16.

*napomena: Spartaku su administrativnim putem oduzeta dva boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC