• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije ih odmarao, nisu se zaustavili!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Barselone, iako ih u utorak očekuje meč sa Arsenalom, odigrali su utakmicu na Kanarskim ostrvima u najjačem sastavu (nedostajao je samo Buskets) i... pobedili.

Nije ih odmarao, nisu se zaustavili.

Fudbaleri Barselone, odlukom trenera Luisa Enrikea, izašli su ove subote popodne u najjačem sastavu na Kanarskim ostrvima i zabeležili i 32. meč u svim takmičenjima bez poraza.

Stekli su, sa utakmicom više, devet bodova prednosti u odnosu na Atletiko Madrid, a deset u odnosu na Real Madrid, uz podatak da to što će već u utorak igrati sa Arsenalom na "Emirejtsu", prvi meč osmine finala Lige šampiona, nije značio i odmaranje najboljih igrača.

I Leo Mesi i Luis Suarez i Nejmar odigrali su svih 90 minuta, s tim da su druga dvojica postigla po pogodak za:

Las Palmas – Barselona 1:2 (1:2).

Od kada su izgubili od Sevilje, na "Sančez Pichuanu", još 3. oktobra prošle godine, igrači Barse nisu pružili ruku boljem, a ovo im je bila osma pobeda u nizu u Primeri.

SEMAFOR

0:1 – Suarez, 6. minut

1:1 – Vilijan Žoze, 10. minut

1:2 – Nejmar, 39. minut

Blaugrana je povela u 6. minutu posle akcije Đordija Albe po levoj strani i pravog pasa ka Suarezu, koji je nastavio nestvarnu seriju – sada ima 41 gol i 19 asistencija na 37 mečeva ove sezone u svim takmičenja, a skor u La Ligi mu iznosi: 25-13-24.

Ipak, kao i u meču sa Sportingom iz Hihona, u kojem je Barsa rano povela i odmah primila gol na drugoj strani (završeno 1:3), tako je i ovog puta odbrana poklekla već posle četiri minuta. Sevnula je brza kontra žuto-plavih, Jonatan Viera asistirao je Vilijanu Žozeu da Silvi, a Brazilac postigao peti gol u prvenstvu za 1:1.

Ovaj rezultat bio je na snazi do 39. minuta, kada je Nejmar solo akcijom stigao do 23. gola ove sezone, uz 20 asistencija, na 32 utakmice. Njegove brojke u prvenstvu su 18-13-22.

RASPORED

Arsenal

Sevilja

Rajo Valjekano

Eibar

Hetafe

Arsenal

Viljareal

Real Madrid

*napomena: tamnim slovima označena su gostovanja

Posle serije mečeva na kojima je i pogađao i asistirao, Mesi je ovog puta ostao bez statističkog učinka, pa je i dalje na 27 golova i 13 asistencija na 31 utakmici u svim takmičenjima, odnosno 15-7-19 u Primeri.

Ukoliko u nedelju ne pobede Malagu u gostima (16.00), odnosno Viljareal kod kuće (20.30), možemo reći da su Real i Atletiko izgubili trku sa zvaničnom šampionom, bar truku u Primeri, dok Liga šampiona i dalje stoji "otvorena".

Barselona je nastupila u sastavu: Bravo – Alveš, Maskerano, Matje, Alba – Roberto, Inijesta, Turan – Mesi, Nejmar, Suarez. Enrike je u 46. minutu izveo Turana i ubacio Rakitića, a potom Vermalena uveo u igru umesto Roberta, u 70. minutu, kada je pomerio Maskerana u vezni red.

Odmor je "zaslužio" samo Serđi Buskets.

Las Palmas se nije obrukao u meču sa prvakom Evrope i Španije, naprotiv. Domaći su imali veoma zavidan posed lopte kada je Barsa sa druge strane, od 74 odsto, čak 16 puta tukli su ka golu Klaudija Brava, ali su samo tri puta bili precizni, jednom pogodili i mrežu. S druge strane, od 13 udaraca ka golu Las Palmasa, Barsa je osam puta bila precizna, a Havi Vargas je dva puta vadio loptu iz mreže.

Evo i kako!

Detalji sa Kanarskih ostrva.
Izvor: YouTube


Espanjol je savladao na svom terenu Deportivo La Korunju 1:0 i time prekinuo niz od osam utakmica bez pobede.

Jedini gol postigao je Marko Asensio u 52. minutu.

Tim iz Barselone je iza sebe imao tri poraza, odnosno osam uzastopnih utakmica bez pobede, a posle tek sedme prvenstvene pobede ove sezone popeo se na 15. mesto Primere sa 25 bodova.

Deportivo je odigrao i devetu uzastopnu utakmicu bez pobede. Klub iz La Korunje trenutno je deveti na tabeli sa 32 boda.

PRIMERA, 25. kolo:

Levante - Hetafe 3:0 (2:0)
/Morales 10, Rosi pen 43, Verdu 81/

subota

Las Palmas - Barselona 1:2 (1:2)
/Vilijan Žoze 10 - Suarez 6, Nejmar 39/

Espanjol - Deportivo 1:0 (0:0)
/Asensio 52/

Betis - Sporting Hihon 20.30
Selta - Eibar 22.05

nedelja

Rajo Valjekano - Sevilja 12.00
Malaga - Real Madrid 16.00
Atletik Bilbao - Real Sosijedad 18.15
Granada - Valensija 18.15
Atletiko Madrid - Viljareal 20.30

TABELA: Barselona (+1) 63, Atletiko Madrid 54, Real Madrid 53, Viljareal 48, Sevilja 40, Eibar 36, Atletik Bilbao 35, Selta 35, Deportivo (+1) 32, Real Sosijedad 30, Malaga 30, Valensija 28, Hetafe (+1) 26, Betis 26, Rajo Valjekano 24, Sporting Hihon 23, Espanjol (+1) 25, Las Palmas (+1) 21, Granada 20, Levante (+1) 20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC