• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ode titula: Real Madrid otpozdravio Barseloni!

Autor mondo.rs

Do daljeg, Real će imati devet bodova manje od šampiona. Novi kiks Madriđana u Andaluziji.

Ako Barselona bude šampion, a svi su izgledi da hoće, fudbaleri Malage imaće puno pravo da kažu da su "debelo" učestvovali u tome.

Računajući i današnji rezultat, ove sezone uzeli su Realu četiri boda. Dva u Madridu – 0:0, a onda i dva na svojoj La Rosaledi:

Malaga – Real Madrid 1:1 (0:1), posle čega je ekipa Zinedima Zidana pala na devet bodova zaostatka za Barselonom!

Real je poveo neregularnim golom Kristijana Ronalda, koji je u 33. minutu fantastično reagovao na centaršut Tonija Krosa sa desne strane i temenom pogodio mrežu nemoćnog Karlosa Kamenog, međutim... Gotovo je neverovatno da pomoćni sudija nije podigao zasavicu, jer je Ronaldo stajao bar dva metra iza leđa odbrane Malage u trenutku kada je Kros izveo slobodan udarac.

Real: Navas – Karvahal, Naćo, Ramos, Marselo – Kros, Kovačić, Modrić – Hese (od 61. Lukas), Isko (od 75. Rodrigez), Ronaldo.

Samo dva minuta kasnije, ovog puta potpuno opravdano, sudija Viljanova pokazao je na belu tačku, nakon što je Veligton sapleo Ronalda u svom kaznenom prostoru, sekund nakon što mu je Portugalac "prodao" prilično jeftin dribling.

Ne priznajući nepisano pravilo da onaj koji je oboren ne bi trebalo i da izvede kazneni udarac, Ronaldo je namestio loptu za ekspresnih 0:2, ali je Kameni to pročitao i sačuvao svoju mrežu.

Od tog trenutka, fudbaleri Malage više su želeli pobedu, više trčali, više se borili, bili opasniji i, na kraju, sasvim zasluženo izjednačili preko Raula Albentose u 66. minutu. Njegov gol za 1:1 bio je kruna lepe akcije celog tima, koji je u drugih 45 minuta apsolutno nadigrao Zidanovu postavu bez dvojice povređenih, Gareta Bejla i Karima Benzeme.

Danas, Real u drugih 45 minuta nije stvorio nijednu šansu vrednu pomena, osim možda onu koju je u nadoknadi vremena imao Džejms Rodrigez, s tim da njegov šut jeste bio opasan i nezgodan, ali nije išao u okvir gola Kamenog.

Real, posle odlične utakmice u Rimu i pobede od 0:2 nad Romom, ostvarene u sredu uveče, danas nije imao svežine, a ni voljnog momenta, mada se potvrdilo i pravilo da ultra efikasne pobede Madriđana u prestonici nisu pravo merilo snage i da oni i dalje posustaju na gostovanjima.


...ali iz ofsajda.
Izvor: YouTube

Kiks Portugalca.
Izvor: YouTube

Izjednačenje.
Izvor: YouTube



Računajući i dva kiksa Rafe Beniteza, zbog kojih je i smenjen, Zidan i njegov prethodnik zabeležili su samo jednu pobedu na prethodnih pet gostovanja u La Ligi: Viljareal 1:0 (Benitez), Valensija 2:2 (Benitez), Betis 1:1 (Zidan), Granada 1:2 (Zidan), Malaga 1:1 (Zidan).

Računajući i poraz od Sevilje od 3:2, Real je ove sezone u Andaluziji osvojio pet od mogućih 12 bodova, jedan protiv Betisa i Malage i tri protiv najslabijeg trenutno predstavnika pokrajne na jugo-zapadu Španije, Granade.

Barselona ima 63 boda, Real 54, koliko ima i Atletiko Madrid, koji će večeras ugostiti Viljareal.

PRIMERA, 25. kolo:

Levante - Hetafe 3:0 (2:0)
/Morales 10, Rosi pen 43, Verdu 81/

subota

Las Palmas - Barselona 1:2 (1:2)
/Vilijan Žoze 10 - Suarez 6, Nejmar 39/

Espanjol - Deportivo 1:0 (0:0)
/Asensio 52/

Betis - Sporting Hihon 1:1 (0:0)
/Pecela 67 - Kastro 65/

Selta - Eibar 3:2 (2:0)
/Gideti 31, 69, Džoni 39 – Berhon pen 84, Inui 87/

nedelja

Rajo Valjekano - Sevilja 2:2 (1:2)
/Manučo 43, Miku 62 – Nzonzi 10, Ibora 20/

Malaga - Real Madrid 1:1 (0:1)
/Albentosa 66 - Ronaldo 33/

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 18.15
Granada - Valensija 18.15
Atletiko Madrid - Viljareal 20.30

TABELA: Barselona 63, Real Madrid 54, Atletiko Madrid (-1) 54, Viljareal (-1) 48, Sevilja 41, Selta 38, Eibar 36, Atletik Bilbao (-1) 35, Deportivo 32, Malaga 31, Real Sosijedad (-1) 30, Valensija (-1) 28, Betis 27, Hetafe 26, Rajo Valjekano 25, Sporting Hihon 24, Espanjol 25, Las Palmas 21, Granada (-1) 20, Levante 20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC