• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi razbio Sitijeve "klince" - 5:1

Autor mondo.rs

Derbi pete runde FA Kupa razočarao već na startu jer je Manuel Pelegrini protiv Čelsija "pustio" klince. Nisu uspeli da pruže veći otpor "plavcima". Pogledajte i žreb četvrtfinala.

Tosin Adarabiojo (1997), Manu Garsija (1998), Aleš Garsija (1997), Bersant Celina (1996), Keleči Ihenačo (1996), David Faupala (1997), Brendon Parker (1996) i Kameron Hamfriz (1998).

Ovo su imena osam od 13 fudbalera sa kojima je Manuel Pelegrini odlučio da se suprotstavi aktuelnom šampionu Premijer lige Čelsiju.

Epilog se da naslutiti i iz ovakve najave, a čini se da je i čilenaskom stručnjaku bilo jasno da momci sa akademije nisu dovoljni da se pobedi na "Stamford bridžu".

ČELSI - MANČESTER SITI 5:1 (1:1)

Trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da navijači tog kluba više cene takmičenje u Kupu nego "Evropu", a u drugom delu Mančestera očigledno misle drugačije. "Građani" se naredne nedelje sastaju sa Dinamom u Kijevu, što je bio dovoljan "mig" Pelegriniju da izmeša sastav.

I dobro ga je promešao...

Već u startnih 11 uvrstio je šest omladinaca, predvođenih "zlatnom rezervom" Sitija u ovoj sezoni Kelečijem Ihenačom, a zanimljiva scena viđena je na samom početku.

"Zastavice" dva slavna engleska kluba razmenjivali su srpski igrači, kapiteni na ovom susretu - Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Uspešniji je bio onaj iskusniji.

"Deca" Mančester sitija su dobro mučila igrače Čelsija na početku meča, a tek povremeno je Čelsi pretio preko Dijega Koste. Upravo je Španac prekinuo niz neuspešnih akcija plavaca i u 35. minutu načeo mrežu Vilija Kabaljera.


Međutim, već u narednom napadu - greška igrača Čelsija.

Loše je Ivanović po desnoj strani ispratio Ihenača, a ovaj je poslao dobru loptu na "pet metara". Cezar Aspilikeuta je krenuo da ispuca loptu, ali je to uradio vrlo traljavo, pa je ona na putu ka "autu" zaustavljena stopalom mladog Faupale.

U drugom poluvremenu potpuna dominacija "plavaca".

Odmah je Vilijan reagovao na dobar pas Edena Azara i šutirao u suprotan ugao Kabaljera, a već u 53. minutu je Kejhil zakucao loptu u mrežu posle kornera. Nogom!

Eden Azar je postigao prvi gol na "Stamford bridžu" posle mnogo vremena. Prelep gol iz slobodnog udarca nagovestio je katastrofu, ali je ona "za dlaku" izbegnuta kada je Oskar u 75. minutu promašio penal.


Ipak, Čelsi je postigao i "taj peti" pogodak u 89. minutu preko Bertranda Traorea, a iskupio se Oskar lepom asistencijom.

Osim "plavaca", plasman u četvrtfinale FA Kupa obezbedili su Vest Hem, Kristal Palas, Reding, Votford, Everton, dok u ponedeljak igraju Šruzberi i Mančester junajted. Arsenal i Hal siti igraju revanš na "KC stadionu".

ŽREB ČETVRTFINALA:

Reding - Kristal Palas
Everton - Čelsi
Arsenal/Hal - Votford
Šruzberi/Mančester junajted - Vest Hem

Utakmice se igraju od 11. do 14. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC