• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Oumaru: Srećan put!

Crno-beli dali zeleno svetlo Abubakaru za transfer u kineski Šenžen. Partizanu nije potreban nezadovoljan igrač, a novac od transfera je dobro došao (1,2 miliona).

Abubakar Oumaru odbio je da igra za Partizan u nedeljnoj premijeri prolećnog dela sezona protiv OFK Beograda (1:2) na Vračaru.

Ponuda koju je Kamerunac dobio iz Kine poremetila je odnose na relaciji igrač - klub. Partizan je nameravao da zadrži hitrog napadača, ali je želja najboljeg strelca "parnog valjka" ove sezone u Evropi bila drugačija.

 Uprkos tome što ga je Ivan Tomić, usled bolesti Valerija Božinova, uvrstio u startnu postavu pred duel sa "romantičarima", Oumaru se nije pojavio na terenu, ni na klupi.

Vest da ne želi da igra brzo se proširila gradom.

Tomić je kasnije na konferenciji za medije pokušao da prikrije razloge, pravdajući izostanak napadača lošim psihičkim stanjem, ali i povredom kolena.

Fudbaler je, međutim, iskreno objasnio zašto ga nije bilo na terenu.

"Ponudom koja je stigla u klub mogao bih da rešim budućnost i nemam nikakav razlog da krijem, želim da idem u Kinu. Problem je što u Partizanu ne žele da čuju za ponudu, iako je ona finansijski odlična i za klub. Ja sam glavom već u Kini, želim da zaigram tamo i normalno je da u takvoj situaciji ne želim više da igram za Partizan", izjavio je beogradskim medijima Oumaru posle meča.

Shodno tome,  Radna grupa crno-belih u utorak pre podne odlučila je da pusti Oumarua u Kinu u transferu vrednom 1,2 miliona evra i 15 odsto od naredne prodaje!

Kamerunski napadač napušta Partizan posle samo šest meseci i 10 golova na 26 utakmica.
On je već nastupao u Kini od 2006. do 2008. godine, za Janbin i Gvanžu RF, a potom je igrao za Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Vojvodinu i Beveren.

"Posao nije završen, ali je odluka doneta. Prvu ponudu Šendžena od 800.000 evra smo odbili, bili smo rešeni da zadržimo Abubakara, čak smo mu ponudili i novi ugovor, ali on je insistirao na odlasku", rekao je Ivica Iliev agenciji Beta.

"Kada je odbio da igra (protiv OFK Beogarda), trebalo je da bude suspendovan... Stigla je nova ponuda kineskog kluba od milion i 200.000 evra, što smo prihvatili. Izdejstvovali smo i da dobijemo 15 procenata od naredne prodaje Abubakara", dodao je Iliev.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC