• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Derbi sa Slobodom je finale

Autor mondo.ba

Duel sa Slobodom jedno je od 12 finala koje Borac mora da odigra ovog proljeća, ističu u taboru Banjalučana pred derbi sa Tuzlacima.

 FK Borac pred derbi sa Slobodom: Ovo je finale Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Dugo očekivani početak proljećnog dijela sezone u Premijer ligi BiH slijedi ovog vikenda, a Borac će ga otvoriti na najljepši, ali i najteži način – utakmicom protiv jesenjeg prvaka, Slobode iz Tuzle u subotu od 17 časova.

Borcu predstoji velika borba za opstanak, ali Banjalučani vjeruju da sa potpuno renoviranim timom, pa i klubom, mogu da ostvare dobre rezultate, među kojima i pobjedu na startu polusezone.

"Specifičnost ove utakmice je to što je početak proljećnog dijela prvenstva koji je jedna velika misija za FK Borac. Dolazi nam u goste zaista kvalitetan protivnik. Dobri su na svakoj poziciji i siguran sam da razmišljaju na način da ako dođu u Banjaluku i ostvare pobjedu otvaraju im se vrata šampionske titule. Međutim, mi imamo slična razmišljanja. Nama će pobjeda otškrinuti vrata ka cilju, a znamo da nam je cilj opstanak u ligi i uradićemo sve da do toga dođe. Znamo da neće biti lako ali se nadamo najboljem", poručio je trener Aleksandar Vranješ.

Zbog kartona on neće moći da računa na Redžića, Predragovića i Dujkovića, dok su se novajlije Mance i Vukliš oporavili od povreda i treniraju sa ekipom, mađutim, nije sigurno da li će nastupiti.

Možda mala otežavajuća okolnost za Banjalučane, ali isto tako i za Slobodu, je nakvašen teren na Gradskom stadionu u Banjaluci. Trener Janjić ističe međutim da će uticaj terena morati korigovati tokom same utakmice.

"Mi znamo da oni dolaze kao neko ko želi da bude šampion, a mi sa tim da je pobjeda nasušna potreba. Ovo je jedno od 12 finala. Idemo na svaku pobjedu, da li ćemo to uspjeti zavisi od mnogo faktora. Jedan od njih jeste teren. Ljudi u klubu maksimalno rade a on je takav kakav jeste i spektakularno bolji neće biti, samo molimo Boga da stane kiša i da se prosuši. Od podloge i brzine mnogo toga zavisi tako da ćemo morati da mijenjamo i da se snalazimo u toku same utakmice. Naravno da smo vježbali to ovih dana, znali smo šta nas čeka. Ako ne bude išla jedna varijanta, pokušaćemo drugu“.

Povratnik u ekipu Borca, kapiten Boris Raspudić svjestan je jačine protivničke ekipe, ali ističe da ga zanima kako će njegova ekipa odigrati.

.

"Znamo da nam dolazi Sloboda, znamo da su jesenji šampioni i da imaju par dobrih individualaca te da neće biti lako. Ali iskreno Sloboda me ne zanima, zanimaju me moji saigrači, kako ćemo to odraditi na terenu, kako ćemo zamisli trenera sprovesti u djelo i vjerujem uz dobar pristup i agresivnost da ćemo osvojiti tri boda koja nam mnogo znače. Ova utakmica je za nas finale", rekao je Raspudić.

Od njega i njegovih saigrača se očekuje mnogo ovog proljeća, a to je da isprave greške Borca iz jesenjeg dijela sezone i izbore opstanak. Koliki je to pritisak za ekipu?

"Postoji pritisak jer znamo da je opstanak u pitanju, ali dovedeni su iskusni igrači i oni će lakše da se nose s pritiskom nego neki mlađi. Svjesni smo šta nas čeeka i nadam se da neće biti tog velikog pritiska, imamo navijače koji su naš 12. igrač i vjerujem da ćemo zajedno doći do tri boda", rekao je Raspudić.

"Na generalki, utakmici protiv Tekstilca, se osjetio mali grč, bila je to prva utakmica na našem terenu, mnogi igrači su prvi put igrali na ovom terenu, u drugom poluvremenu je već bilo drugačije. Nadam se da će publika imati malo više strpljenja, ali da će doći u velikom broju i da će nam pružiti podršku u velikom broju", nadovezao se trener Janjić.

Derbi između Borca i Slobode igra se u subotu od 17 časova, a očekuje se dolazak velikog broja navijača iz Tuzle, popularnih "fukara", na Gradski stadion.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC