• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Barse, majstorija Mesija (VIDEO)

Autor mondo.rs

Sevilja ostala praznih šaka na Nou Kampu, mada je povela. Barselona izjednačila Realov rekord - 34 meča zaredom bez poraza!

Lionel Mesi iz majstorski izvedenog slobodnog udarca i Đerar Pike iz neposredne blizine, sa "ivice" ofsajda, doneli su Barseloni osmu uzastopnu pobedu u prvenstvu Španije - 2:1 (1:1).

Time je branilac titule zadržao osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid, dok trećeplasirani Real zaostaje 12 bodova i 12 kola pre kraja samo čudo može da ga dovede do trona.

Sevilja, koja je 3. oktobra poslednja nanela Kataloncima poraz u zvaničnoj utakmici, povela je u 20. minutu, kada je Vitolo ostao neobjašnjivo sam u kaznenom prostoru i lagano sproveo u mrežu centaršut Tremulinasa.

Barsa se nije mnogo "potresla", već je nastavila da igra svoju uobičajenu igru, a izjednačila je kada je Mesi sa 18 metara, iz pozicije za dešnjaka, izveo slobodan udarac tako što je dijagonalom u gornji levi ugao iznenadio golmana Rika.

Mesi, Barselona - Sevilja 1:1
Izvor: Youtube/La Liga


Pike je početkom drugog poluvremena doneo preokret na asistenciju Luisa Suareza, a Kevin Gameiro ubrzo propustio odličnu priliku za izjednačenje.

Za oko 40 minuta do poslednjeg sudijskog zvižduka, Barsa je imala više izglednih šansi, ali su i gosti igrali napadački, provodeći dosta vremena na protivničkoj polovini.

Kako je vreme odmicalo, bilo je sve izvesnije da će bodovi ostati na Nou Kampu, a pogotovo da će tim Luisa Enrikea "upisati" i 34. meč zaredom u kome nije izgubio. Time je izjednačen nacionalni rekord, u vlasništvu Real Madrida od sezone 1988/89.

Između njih i istorije, sada stoji ekipa Rajo Valjekana, kojoj u četvrtak gostuju u terminu vanrednog, 27. kola Primere.

REZULTATI 26. KOLA:

Barselona - Sevilja 2:1 (1:1)
/Mesi 31, Pike 48 - Vitolo 20/

Deportivo La Korunja - Granada 0:1 (0:1)
/El Arabi 24p/

Valensija - Atletik Bilbao 0:3 (0:0)
/Merino 73, Muniain 77, Aduriz 80/

Viljareal - Levante 3:0 (2:0)
/Baptistao 12, Kastiljeho 30, Adrijan 48/

odigrano u subotu:

Real - Atletiko Madrid 0:1
Hetafe - Selta 0:1
Sporting Hihon - Espanjol 2:4
Betis - Rajo Valjekano 2:2
Sosijedad - Malaga 1:1

u petak:

Eibar - Las Palmas 0:1

TABELA: Barselona 66, Atletiko M. 58, Real 54, Viljareal 52, Selta 41, Sevilja 41, Atletik B. 38, Eibar 36, Sosijedad 34, Deportivo 32, Malaga 32, Valensija 31, Betis 28, Espanjol 28, Hetafe 26, Rajo Valjekano 26, Las Palmas 24, Sporting 24, Granada 23, Levante 20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC