• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Uz "Lešinare" do bodova u Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U redovima crveno-plavih nadaju se da će uz pomoć svojih vjernih navijača stići do pozitivnog rezultata na gostovanju Olimpiku u okviru 20. kola Premijer lige BiH.

 Olimpik Borac najava 20. kolo Premijer liga BiH Uz "Lešinare" do bodova u Sarajevu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon osvojenog boda protiv lidera Slobode (0:0) na otvaranju drugog dijela prvenstva, fudbaleri Borca u 20. kolu gostovaće na "Otoci" ekipi Olimpika.

Biće to duel dvije ekipe koje su u dosadašnjih 19 kola osvojile isto toliko bodova, s tim da je sarajevska ekipa plasirana stepenicu više zbog nešto bolje gol razlike.

Neuspjeh protiv Slavije u Istočnom Sarajevu (0:1) u prošlom kolu, koštao je posla Edina Prljaču, koji je napustio klupu sarajevskog tima, a umjesto njega za novog šefa stručnog štaba Olimpika imenovan je nekadašnji trener crveno-plavih Milomir Odović.

"Igramo protiv ekipe koja je na tabeli jedno mjesto ispred nas, ali sa istim brojem bodova. Radi se o timu koji je nedavno promijenio trenera, koji im je sada donio novu energiju i nove zamisli koje ne možemo da predvidimo. Takođe, ni tradicija nije na našoj strani, tako da je pred nama ozbiljan zadatak i moraćemo da se namučimo kako bismo došli do željenog cilja. Naravno da ćemo i ovu utakmicu pripremati kao prethodnu, s ciljem da upišemo bodove i pobijedimo i tako sebi olakšamo start drugo dijela prvenstva", istakao je šef stručnot štaba Borca Aleksandar Janjić na pres konferenciji uoči meča koji je na programu u subotu od 15 časova.

Janjić na ovom susretu neće moći računati na "kartoniranog" Uglješu Radinovića, kojeg bi trebalo da zamijeni Ajdin Redžić. Ahilova tetiva ponovo muči čuvara mreže Gorana Vukliša, tako da će mladi Stefan Pupovac biti alternativa standardnom golmanu Branislavu Ružiću.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nenad Kiso ove zime stigao je na Gradski stadion. Igrač sredine terena uvjeren je da Borac može doći do pozitivnog rezultata.

"Zanima nas samo pobjeda i u Sarajevo idemo sa željom da se nadigravamo. Biće teško vrijeme i težak teren. Promijenili su trenera što može da im donese mnogo pozitivnih stvari, tako da će biti vrlo motivisani. Ali, mi znamo šta nam je činiti. Moramo da pobijedimo kako bi počeli da 'bježimo' iz opasne zone", naglasio je Kiso.

On je u sezoni 2011/12. nosio je upravo dres Olimpika, tako da je dobro upoznat sa atmosferom koja vlada na stadionu "Otoka".

"Tamo sam igrao godinu dana i nikad nismo imali podršku navijača, tako da će nam podrška naših mnogo značiti. Imali smo fantastičan 'vjetar u leđa' protiv Slobode, tako da se nadam da će i u Sarajevu doći u velikom broju", poručio je fudbaler Borca.

Najavljeno je da će Borac u Sarajevo bodriti oko 150 navijača crveno-plavih, popularnih "Lešinara".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Subota:
15:00 Travnik - Rudar Prijedor
15:00 Drina - Slavija
15:00 Olimpik - Borac
15:00 Mladost - Vitez
15:00 Velež - Željezničar
17:00 Sarajevo - Čelik

Nedjelja:
15:00 Sloboda - Radnik
17:00 Široki Brijeg - Zrinjski

TABELA: Sloboda 41, Zrinjski 40, Radnik 38, Široki Brijeg 36, Sarajevo 35, Željezničar 31, Čelik 29, Slavija 28, Vitez 26, Mladost 26, Olimpik 19, Borac 19, Travnik 18, Rudar Prijedor 16, Drina 12, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC