• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Emocionalno sam vezan za Romu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Znao sam šta je Spaleti učinio za Romu, ali nisam imao prije priliku da ga upoznam lično. On je jako dobar trener koji se brine o nama", poručio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Bosanskohercegovački reprezentativac i veznjak italijanske Rome Miralem Pjanić izjavio je da je postao emocionalno vezan za Romu, kao što je bio vezan za svoj prvi klub, francuski Mec.

Pjanić je u intervjuu za "Radio Roma" govorio o situaciju u Romi, treneru Lučanu Spaletiju, revanš utakmici protiv Real Madrida, te svojoj karijeri.

"Kompletna ekipa se zaista dobro kreće i to sve čini lakšim. Ima dosta kretanja na terenu i uvijek ima neko kome možete dodati loptu. Fizički takođe ekipa je u vrlo dobrom stanju", rekao je Pjanić.

Pjanić je iznio i riječi hvale na račun trenera "vučice".

"Znao sam šta je Spaleti učinio za Romu, ali nisam imao prije priliku da ga upoznam lično. On je jako dobar trener koji se brine o nama. Spaleti je čovjek sa kojim možete pričati bilo kada o bilo čemu. Jednostavno, on je trener koji će uvijek biti tu da vas zaštiti ako činite ono što on od vas traži", poručio je Pjanić.

"Mali princ" se osvrnuo i na revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida, te kazao kako će Roma u Madridu igrati svoju igru. Kazao je kako su svjesni poraza (0:2) u prvoj utakmici, no, naglašava da je Roma u jako dobroj formi i da će u revanš meču dati sve od sebe.

O eventualnom nastupu Edina Džeke u narednim utakmicama, kazao je kako Džeko želi igrati, kao i svako drugi.

"Mi trebamo Edina, ali isto tako i on treba nas da postiže golove", istakao je Pjanić.

Na pitanje u vezi sa spekulacijama oko njegovog prelaska naredne sezone u Čelsi, Pjanić je rekao:

"Uvijek sam bio sretan u Romi, otkad sam stigao. Mnogo se razlikuje od drugih klubova. Zaista sam postao emocionalno vezan za ovaj klub, kao što sam bio vezan za Mec", rekao je Pjanić, dodavši da niti jedan klub nema navijače kao Roma.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC