• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Novak Nedić stoji iza hajke na klub

Autor mondo.rs

Nadzorni odbor Partizana dao odgovor na optužbe koje se danima pojavljuju u medijima u vezi sa poslovanjem. Vazura ne zarađuje milione, a Novak Nedić "osumnjičen da vodi hajku u medijima", tvrde iz Nadzornog odbora.

 PARTIZAN: Novak Nedić stoji iza hajke na klub Izvor: MN PRESS
Predsednik Nadzornog odbora Partizana Vladimir Vuletić
Izvor: MN PRESS



Izuzetno buran dan u Humskoj ulici i još jedna potvrda da su na Topčiderskom brdu, preciznije u Fudbalskom klubu Partizan iskopani rovovi!

Nakon niza optužbi u pojedinim medijima, a koji su se pozivali št na izjavu dosadašnje finansijske direktorke Tatjane Rakas, što o nezvaničnim saznanjima, reagovao je Nadzorni odbor, koji je "pročešljao" poslovanje najviše prozivanog - generalnog direktora Miloša Vazure.

Zaključak Nadzornog odbora, koji je danas novinarima predstavio predsednik tog tela, Vladimir Vuletić jeste da je Vazura radio u korist kluba, da nije pravio malverzacije, niti troškario i razbacivao novac kluba, već da je upravo značajno doprineo finansijskoj stabilizaciji kluba.

Takođe, Vuletić je ispred Nadzornog odbora izneo sumnju da iza cele "hajke u medijima protiv Vazure i drugih članova uprave stoji Novak Nedić", koji nije bio u organima kluba, ali se do sada pitao za dešavanja u klubu.

"Postoji osnovana sumnja da klubu ne žele dobro svima ovime i da iza ove nekorektne, ničim izazvane hajke stoje strukture koje predvodi Novak Nedić", rekao je Vuletić, dodajući da je indikativno da su napadi na upravu kluba i na Partizan počeli baš kada je Vojislav Nedić, inače otac Novaka Nedića, napustio Radnu grupu, koja vodi klub do predstojeće vanredne Skupštine.

"Zašto se ovi napadi, tendeciozni i neprovereni, poklapaju sa ostavkom Vojislava Nedića, ja nemam odgovor, ali jasno je i sigurno da imamo konstantne medijske natpise i napade, koji su maliciozni i tendeciozni i povrh svega neprovereni, poslednjih 10-15 dana", rekao je Vuletić i pozvao nadležne organe da reaguju:

"Pozivamo sve organe pravosuđa, policije da se pozabave ovim što se navodi u medijima. Lično ih pozivam: 'Dođite u Partizan, proverite sve, nemamo ništa protiv!'".

Vuletić je otkrio i da je dosadašnja finansijska direktorka kluba Tatjana Rakas, koja je prethodnih dana iznosila u pojedinim medijima dokumenta iz kluba i optuživala Vazuru, došla na to mesto "pod uticajem" Novaka Nedića, koji, pak, nije imao nikakvu funkciju u klubu od decembra 2014. godine kada je došao u klub.

Pa, kako je onda Novak Nedić mogao da je zaposli?

"Vi ste svesni da pored pravnih, postoje i vanpravni uticaji, a vi znate šta to znači", odgovorio je Vuletić.

Znači, Novak Nedić ima veliki vanpravni uticaj, bilo je potpitanje novinara:

"Zaključite sami", odgovorio je Vuletić i naglasio da će klub podneti KRIVIČNU PRIJAVU protiv Tatjane Rakas zbog ODAVANJA POSLOVNE TAJNE i niza drugih dela.

O Tatjani Rakas...

Vuletić je najavio podnošenje krivične prijave protiv Tatjane Rakas koja je donedavno bila finansijski direktor kluba, zbog odavanja poslovnih tajni kluba i iznošenja dokumenata iz kluba.

"Da je to tako, svedoče njeni zahtevi određenim zapolenima u klubu da joj dostave određena dokumenta. U danu kada je napustila svoje radno mesto u kancelariji su ostala iskopirana dokumenta sva ona koja su se ona našla u medijima. Ta kancelarija je zaključana i popisana i postoji službena beleška o tome", obrazložio je Vuletić.

Predsednik Nadzornog odbora Partizana je preneo i kakav je odgovor to telo dobilo od Miloša Vazure u vezi sa tim kako je Tatjana Rakas došla u klub, s obzirom na to da su ranije o njoj mediji pisali u negativnom kontekstu i dovodili je u vezu sa pronevarama u u kompaniji u kojoj je ranije radila:

"I ja sam se pitao kako je moguće da takva osoba, sa takvim bekgraundom dođe na takvo odgovornu poziciju? Postavili smo pitanje Vazuri i on je morao je da nam da otvoren odgovor: 'Bio je to nalog Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije'. To nam je rekao".

Vuletić je nastavio:

"Ta osoba iz takvog miljea započela je najpre šestomesečni posao u partizanu, jer joj nije dat ugovor o stalnom zaposlenju. Vazura nije želeo da joj da stalno zaposlenje, iako je bilo pritisaka. Potom je bilo pritisaka i posle tih šest meseci da ona bude stalno zaposlena, ali je i tada dobila novi ugovor na šest meseci, odnosno produžetak ugovora. Međutim, posle svih ovih saznanja da je iznosila dokumenta iz kluba, generalni direktor je ukinuo to radno mesto i rešenjem, koje je ona odbila da potpiše, dao joj otkaz. To rešenje se našlo na oglasnoj tabli FK kojom je postalo pravnosnažno".

Upitan šta misli zbog čega se sve ovo dešava, odgovorio je:

"Partizan je oduvek bio plen i mamac, zbog toga se sve ovo dešava. Mi smo tu da se to ne dešava".

Obraćanje Vuletića javnosti usledilo je posle niza tekstova u pojedinim dnevnim listovima u kojima su se ili citirale izjave Tatjane Rakas, doskorašnje finansijske direktorke kluba ili su medijima citirali svoje nezvanične izvore iz kluba.

Vuletić je obraćanje medijima počeo starom latinskom izrekom: "Spas naroda je vrhovni zakon".

"Za mene i članove Nadzornog odbora jedini vrhonski zakon je spas i odbrana kluba, spas i odbrana njegove 70 godina duge tradicije, spas i odbrana onoga što činimo i nastojimo da učinimo vrednim skrupuloznim i poštenim", dodao je.

Nadzorni odbor kluba, rekao je Vuletić, reagovao je nakon tih medijskih natpisa, odnosno kako je on rekao, tendecioznih, neproverenih i malicioznih članaka, i zatražio je od generalnog direktzora Miloša Vazure sva dokumenta i ssve odgovore u vezi sa finansijskim poslovanjem u poslednjih 15 meseci.

O Vazurinom ugovoru...


- Vazurin ugovor nije bio "ugovor sa samim sobom", kako se to u medijima prikazivalo, već je sa njim Upravni odbor sklopio ugovor jula 2015. godine da bude postavljen na mesto generalnog direktora, uz mesečnu platu od 138.000 dinara.

"Ugovor sa samim sobom - to je nešto što pravo ne poznaje. Dakle, Upravni odbor je 9. jula 2015. godine doneo odluku da u svojstvu sportskog stručnjaka (generalni direktor) u mandatnom periodu od 4 godine, odnosno do 31. decembra 2019. godine dodeli određenu naknadu generalnom direktoru u iznosu od 220.000 evra", preneo je Vuletić.

Aneks ugovora Miloša Vazure sa Partizanom
Izvor: MONDO


Naglašavajući da je nova uprava Partizana zatekla klub u teškom stanju, sa milionskim dugovanjima, blokiranim računom, bez ikakvih sredstava za Sportski centar Teleoptik, radnu zajednicu...

ŠTA JE SVE URADILA NOVA UPRAVA...

"Uspostavljena je finansijska stabilizacija kluba, isplaćeno je 13 plata za 12 meseci! Redovno se ulagalo u SC Teleoptik, kupovana je mehanizacija za održavanje terena, koji nisu obnavljani od nastanka, urađena je kompletna rekonstruckija enterijera prostorija prvog tima, za tih 12 mesecui izgrađen je teren sa veštačkom travom, takozvana Blatuša, potpisano je 12 novih sponzorskih ugovoram, a isplaćeno je i 70% procenata nagrada Omladinskoj školi koje nisu isplaćene pet godina unazad. Regulisani su i reprogrami nasleđenih dugova i to ogromnih. Partizan je kroz Radnu grupu učestvovao u rešavanju spora nu vezi sa svojinom nad stadionom Partizana i na dobrom smo putu da to rešimo zauvek", rekao je Vuletić. Utanistička dozvola dobijena za izgradnju internata, započeto ispitvanje terena i predat urbanistički plan.

O navodima da je Vazura potrošio novac sa kartice kluba u iznosu od 10 miliona dinara...

Vuletić je rekao da je i to netačno, već da je cifra tek nešto veća za 600.000 dinara, koji su potrošeni u prethodnih 15 meseci!

"Reč je o tendecioznim optužbama u vezi sa plaćanjem karticom - pojavila se cifra od neverovatnih 10 miliona dinara! Predstavljam vam bankovni listing koji smo dobili od OTP banke - u njemu je potpuno jasno da je generalni direktor na troškove koji pripadaju klupskim troškovima do sada platio 613.265 dinara. Ovde su takstativno nabrojane usluge koje su u tom pogledu bile predmet plaćanja. Nema ni govora o nekakvom milionskom iznosu, desetomilionskom iznosu ili nešto slično tome...", rekao je Vuletić i objasnio kakvi su to troškovi kluba koji se pokrivaju sa te kartice:

"Često se ovi troškove pojavljuju kada prvi tim ili omladinska škola putuju na utakmice,, kada je potrebno reagovati u momentu plaćanjem taksija, plaćanjem dodatnih troškova tokom putovanja... Sve su to stvari koje ulaze u obračun. Ovde je reč o klupskoj, tzv. knjigovodstvenoj kartici, a nije reč o njegovoj ličnoj kartici. Na kraju krajeva, kakvi god da su i koliki god da su troškovi kluba, čak i da su desetomilionski, to su TROŠKOVI KLUBA! Ali, nije reč o 10 miliona već o tek nešto više od 600.000 dinara. Podelite to sa 15 meseci i dobijete 40.000 dinara na mesečnom nivou. Pa, da li je zaista potrebno obrazlagati trškove od 40.000 dinara mesečno!?".

O optužbama da su komunalni troškovi u klubu enormni, kako tvrdi Tatjana Rakas...

Vuletić je naglasio da je od 2001. godine FK Partizan preuzeo na sebe odgovornost za sve članove Sportskog društva, odnosno prihvatio je da servisira dugove i komunalnu naplatu za celo JSD Partizan i za sportski centar Teleoptik.

"Iznosi koje je Parizan preuzeo na sebe, SD i Teleptik iznose 64 miliona dinara na godišnjem nivou. To je oko 525.000 evra na godišnjem nivou. To je bila časna obaveza i časno i odgovorno ponašanje, to je ponašanje domaćina koji brine o svojoj kući".

Vuletić je reagovao i na napise u pojedinim medijima u vezi sa kaznom koju je klub dobio nakon "večitog derbija", a zbog propusta u organizaciji meča. Ti mediji su objavili da su čelnici kluba "tražili da klub buše što oštrije kažnjen", odnosno da ne igra pred publikom bar pet mečeva, a sve zbog straha uprave od tvrdog jezgra navijača.

Vuletić se najpre nasmejao na to i potom naglasio:

"Mi smo, pre svega, zadovoljni i zahvalni MUP-u koji je u toj utakmici uspeo da očuvao red, mir i imovinu kluba, koji je državni klub. Klub je dodatno angažovao 700 redara, kao nikada do sada. Nismo mogli da sprečimo unošenje onolike pritehnike, a kome je to išlo u prilog - zaključite sami. Što se tiče kazne, pa mi smo bili zgroženi drakonskom kaznom! Ta kazna je drakonska i gledano novčano i to što smo dva meča igrali bez publike. Mi smo uložili smo žalbu, a ne da smo tražili da bude pojačana kazna!?".

Cela konferencija za novinare

Prvi deo

Vuletić - 1
Izvor: FK Partizan/YouTube


Drugi deo

FK Partizan/YouTube
Izvor: FK Partizan/YouTube





Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC