• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Brži od Bolta na 40 metara!

Autor mondo.rs

Tio Volkot nije više najbrži fudbaler na svetu.

Kada je najbrži čovek svih vremena postavljao svetski rekord na "Olimpijaštadionu" u Berlinu, leta 2009. godine i deonicu od 100 metara pretrčao za 9,58 sekundi, izračunato je da je prvih 40 metara Usein Bolt prešao za 4,64 sekunde.

Korpulentni Jamajkanac, naravno, konkurenciju je dugim koracima ostavljao po pravilu u poslednjih 30-40 metara, kada je postajao "iritantno" brz, ali iako pravo ubrzanje postiže tek u drugom delu trke, na prste jedne ruke mogli bi se nabrojati oni koji bi ga pobedili na 50 metara.

Izgleda da je desni bek Arsenala, Ektor Beljerin, jedan od njih!

Na nedavnim testovima u Hertfordširu, predgrađu Londona u kom "tobdžije" treniraju, Beljerin je za jednu stotinku oborio rekord najbržeg engleskog fudbalera Tija Volkota i deonicu od 40 metara pretrčao za 4,42 sekunde.

To je 22 stotinke brže od Boltovog prolaznog vremena na Svetskom prvenstvu, a u obzir bi trebalo uzeti i podlogu i opremu za trčanje.

"Munja" iz Barselone.
Izvor: YouTube



Do tog testa, Volkot je važio za zvanično najbržeg fudbalera sveta, a sada se čeka da Beljerinovo vreme bude uneto u zvanične knjige, uz pitanje koje se opravdano postavlja – ko bi pobedio u dvoranskoj trci na 60 metara, Beljerin ili Bolt?

Nestvarne fizičke predispozicije, uz sasvim, sasvim dobru fudbalsku tehniku, momka rođenog 19. marta 1995. u Barseloni čine trenutno najtraženijim desnim bekom u svetu, a prema informacijama koje stižu iz Španije, Barsa se sprema da ga narednog leta vrati iz Londona, u koji je odveden kao 16-godišnjak, još 2011. godine.

Beljerin je od 2003. do 2011. godine trenirao i rastao u "La Masiji", međutim poput Seska Fabregasa (koji se i sam u jednom trenutku vratio u Barselonu) odlučio se da pređe u Arsenalovu trening školu, u kojoj se razvijao do 2013. godine, kada je upisao i debi nastup za prvi tim "tobdžija" – 25. septembar 2013, 95. minut utakmice Liga kupa sa Vest Bromvič Albionom.



Nakon toga, Arsen Venger poslao ga na pozajmicu u Votford, iz koje je vraćen u februaru 2014. godine i već naredne jeseni, usled povreda Matjea Debišija i Kaluma Čembersa, počeo je utakmicu Lige šampiona sa Borusijom Dortmund i doprineo pobedi od 2:0. Do danas, zabeležio je 70 utakmica za Arsenal i dao dva gola, a još čeka debi za seniorsku reprezentaciju Španije, nakon što je bio standardan u svim mlađim selekcijama.

U sredu uveče, Beljerin će najverovatnije početi na desnom beku protiv kluba u kom je ponikao i zadatak će mu biti da čuva Petera Čeha od naleta Nejmara Žuniora i Đordija Albe. Složićete se da nema mnogo težih poslova u svetu fudbala, a posle tih 90 minuta na "Kamp Nou" stadionu možda će biti i definitivno odlučeno da li će Beljerin biti čovek koji će zameniti desnog beka sa osmogodišnjim stažom u "Blaugrani", Danija Alveša.

Beljerin ima 20 godina.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC