• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sarajevu optimisti poslije smjene Ješića

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Ukoliko navijači, Uprava, igrači i mi iz stručnog štaba budemo zajedno imamo šansu preokrenuti situaciju u našu korist”, smatra v.d. trenera FK Sarajevo Almir Hurtić.

FK Sarajevo u srijedu je smijenilo Miodraga Ješića poslije serije loših rezultata koji su kulminirali ubjedljivim porazaom 0:3 na Koševu od Slobode u četvrtfinalu Kupa BiH.

Umjesto Ješića, kao privremeno rješenje na mjestu šefa struke postavljen je Almir Hurtić, a njemu će u stručnom štabu asistirati treneri Slobodan Klačar i Muhamed Džakmić. Sa golmanima će nastaviti raditi Irfan Handžić, a skaut tima ostaje Ermin Avdić.

Hurtić je optimista da Sarajevo u nastavku sezone može da napravi svojevrstan preokret i najavljuje određene promjene u bordo timu.

"Imam čast i obavezu da preuzmem veliki klub po drugi put. Počašćen sam i ponosan što sam opet dobio priliku biti trener seniora kluba u kojem sam proveo dugi niz godina. Kažem, velika obaveza, možda nije najpovoljniji trenutak, ali vjerujem u ekipu, cijeli klub, sebe... Ukoliko navijači, Uprava, igrači i mi iz stručnog štaba budemo zajedno imamo šansi preokrenuti situaciju u našu korist", istakao je Hurtić.

On se već navikao na to da uskače u vatru kada je najgore, pošto je već bio v.d. trenera Sarajeva ove sezone, poslije smjene Dženana Uščuplića i prije dolaska Ješića.

Tada je upisao prvenstvene pobjede nad Borcem na Koševu (2:0) i Radnikom u Bijeljini (3:0), te izborio plasman u četvrtfinale Kupa BiH eliminacijom Zrinjskog.

Nekada veoma dobar golman smatra da FK Sarajevo poslije ispadanja iz Kupa BiH i debakla od Slobode (0:3) na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo može kroz prvenstvo spasiti sezonu.

"Puno je bodova još u igri. Sastajemo se sa direktnim konkurentima za plasman u Evropu, pa i ako hoćete i u borbi za titulu koje se ne odričem. Sve je još otvoreno i nadam se da će po nas krenuti dobrim smjerom. Kvalitete imamo. Imamo dobre i mlade igrače. Napravit ćemo neke promijene i korigovati određene stvari u odnosno na posljednje sedmice kako bismo ostvarili povoljan rezultat već u nedjelju protiv Slavije", kazao je Hurtić i osvrnuo se na sljedeći meč protiv “sokolova”.

"Protiv Slavije nas očekuje teška utakmica, posebno s psihološkog aspekta. Vjerujem da ćemo generalno naći formulu za uspjeh. Prvi korak na tom putu je pobjeda nad Slavijom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC