• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Karamele" lak zalogaj za Arsenal

Autor mondo.rs

Bez obzira na to što su Čelsiju pre samo nekoliko dana "očitali lekciju", fudbaleri Evertona nisu uspeli da nametnu svoju igru protiv Arsenala, pa su "glatko" poraženi.

Kada se pogleda nastup Evertona protiv Čelsija, koji su "karamele" dobile pre samo nekoliko dana, a potom i duel sa Arsenalom koji su na svom stadionu igrali ove subote - teško je pretpostaviti da se radi o istom timu.

Ali, ako se uzme u obzir da je Everton čitave sezone igrao promenljivo iz kola u kolo - onda ovakva igra i nije neko iznenađenje, štaviše.

EVERTON - ARSENAL 0:2 (0:2)

Ponovo je Arsen Venger "mešao" sastav i ponovo je ukazao šansu mladom Ivobiju, dok su Per Mertezaker i Olivije Žiru ostali na klupi, a na kraju se ispostavilo da je to bio dobar potez. Arsenal je već u prvom poluvremenu ostvario pobedu, dok je Everton u drugom igrao neverovatno sporo i uspavao navijače.

Arsenalu je preostalo samo da pričeka kraj meča.

Prvi gol je došao posle sjajne timske saradnje. Brza kombinacija Velbeka i Ozila, nakon koje je Nemac "izbacio" Velbeka pred golmana Roblesa pretvorila se u gol već u 7. minutu. Bivši napadač Mančester junajteda je samo zaobišao golmana Evertona i lagano zatresao mrežu.

Ako je prvi gol bila timska saradnja - drugi je produkt čiste individualnosti.

Aleks Ivobi je zaslužio svoj prvi "start" u dresu Arsenala u Premijer ligi, pa je nakon dobrog kontra napada trčao snažno po desnoj strani, gurao se sa Funes-Morijem, a potom kada je prišao na nekih 9-10 metara iskosa, šutirao kroz noge Roblesu.

U nastavku - nije viđena nijedna velika šansa, ali jeste poništen gol Olivijea Žirua, ali i dve povrede. David Ospina se povredio nakon kontakta sa Romeluom Lukakuom, ali je "junački" izdržao do kraja meča, dok je Mesut Ozil nakon jednog duela ostao na zemlji i zamenio ga je Kijeran Gibs.

Arsenal sada zaostaje osam bodova za liderom Lesterom.

PAROVI 31. KOLO:

Everton - Arsenal 0:2 (0:2)
/Velbek 7, Ivobi 41/

16.00 Čelsi - Vest Hem
16.00 Kristal Palas - Lester
16.00 Votford - Stouk
16.00 VBA - Norič
18.30 Svonsi - Aston Vila

nedelja

14.30 Njukasl - Sanderlend
14.30 Sautempton - Liverpul
17.00 Mančester siti - Mančester junajted
17.00 Totenhem - Bornmut

TABELA: Lester (-1) 63, Totenhem (-1) 58, Arsenal (-1) 55, Siti (-2) 51, Vest Hem (-2) 49, Mančester Junajted (-2) 47, Sautempton (-1) 44, Liverpul (-3) 44, Stouk (-1) 43, Čelsi (-2) 40, VBA (-2) 39, Everton (-2) 38, Bornmut (-1) 38, Votford (-2) 37, Kristal Palas (-2) 33, Svonsi (-1) 33, Sanderlend (-2) 25, Norič (-1) 25, Njukasl (-2) 24, Aston Vila (-1) 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC