• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prečka u 92! Lester nastavlja marš ka tituli

Autor mondo.rs

Opšta ofanziva Kristal Palasa u finišu utakmice završena je uzdrmanom konstrukcijom gola. Lester nije uzdrman - sve je bliži tituli.

Igrao se 92. minut kada je Damijen Dilejni sa 11 metara opalio i pogodio prečku iznad Kaspera Šmajhela.

Konstrukcija gola na bučnom "Selhurst parku" se uzdrmala, ali ne i Lester - nova pobeda u senzacionalnom maršu ka tituli prvaka Engleske.

Kristal Palas - Lester 0:1 (0:1).

Strelac gola za 19. pobedu u Premijer ligi i osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Totenhemom, koji ima utakmicu manje, bio je Rijad Mahrez na asistenciju Džejmija Vardija. Mahrezu je to bio 17. gol, uz deset asistencija koje ima, a Vardiju osma asistencija, pored 19 golova.

Kakav tandem!



Mahrez se ovim pogotkom iskupio za veliki promašaj u 19. minutu, kada je sa pet metara očajno šutirao i proslavio Vejna Henesija, golmana koji potom dugo nije imao posla, jer su momci Alana Pardjua imali naredne dve šanse, od kojih bolju nije iskoristio Vilfred Zaha u 30. minutu.

Četiri minuta kasnije, Palas je kažnjen.

Anketa

Da li će Lester biti prvak?

  • Da!

    90.91% (20)

  • Ne!

    9.09% (2)

Da li će Lester biti prvak?

Rezultati


Početkom drugog poluvremena, Šinđi Okazaki, strelac divnog gola "makazicama" za pobedu nad Njukaslom od 1:0 u prošlom kolu, propustio je lepu priliku i kako je utakmica odmicala fudbaleri Lestera igrali su sve lošije i bojažljivije, odbrana je u nekoliko navrata delovala neorganizovano (pre svega Robert Hut), tako da je publika gledala kako se ređaju opasne situacije pred Šmajhelovim golom, međutim sve što su crveno-plavi uradili do kraja bila je lopta na "gredi".

Treba reći i da je sudija Majk Džejms oštetio Lester kada nije dosudio čist penal, kada je Skot Dan vukao i vukao i vukao Huta i na kraju mu skinuo dres u borbi za pozicije kod prekida, ali... Ništa. Pogledajte!

Raspored Lestera:

3. april – Sautempton
10. april – Sanderlend
17. april – Vest Hem
24. april – Svonsi
1. maj – Mančester junajted
7. maj – Everton
15. maj – Čelsi
*napomena:italik slovima označena su gostovanja

U isto vreme, Vest Hem je bio nadomak pobede nad Čelsijem u gostima i skoka na četvrto mesto na tabeli, ali je Sesk Fabregas surovo kaznio nesmotren potez Mihaila Antonija, koji je u 88. minutu skrivio penal.

Na kraju, na "Stamford bridžu" - 2:2 (1:1).

Fabregas je u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena pogodio direktno iz slobodnog udarca, čime je anulirao prednost gostiju, koji su poveli spektakularnim golom Manuela Lancinija. U drugom poluvremenu, Gus Hidink je naredio ofanzivu na gol Adrijana, tako da je njegov tim naivno stradao posle munjevite kontre bordo-plavih, koju je u 1:2 pretvorio Endi Kerol.

Šutirao je traljavo, ali precizno, no poslednju reč imao je Fabregas, čiji je gol sprečio da se i peta utakmica Premijer lige ove subote završi pobedom gostiju, računajući i prvi meč dana na "Gudison parku".

Hidink je Nemanju Matića ponovo ostavio na klupi, a Branislav Ivanović igrao je svih 90 minuta i u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:1, spasao "čist" gol Vest Hema požrtvovanom intervencijom.









Fudbaleri Noriča zabeležili su veoma važnu pobedu na gostovanju, pobedili su Vest Bromvič Albion rezultatom 0:1 (0:0) golom Robija Brejdija u 50. minutu, izašli iznad zone ispadanja i u mnogome otežali posao Rafaelu Benitezu i Semu Alardajsu, čiji se timovi sastaju u nedelju od 14.30 u derbiju severo-istoka: Njukasl - Sanderlend.

REZULTATI:

Everton - Arsenal 0:2 (0:2)
/Velbek 7, Ivobi 41/

Čelsi - Vest Hem 1:2 (1:1)
/Fabregas 45+3, pen 89 - Kerol 61 - Lancini 17/

Kristal Palas - Lester 0:1 (0:1)
/Mahrez 34/

Votford - Stouk 1:2 (0:1)
/Dini 86 - Voters 18, Hoselu 51/

VBA - Norič 0:1 (0:0)
/Brejdi 50/

Svonsi - Aston Vila (18.30)

U nedelju:

Njukasl - Sanderlend (14.30)
Sautempton - Liverpul (14.30)
Mančester siti - Mančester junajted (17.00)
Totenhem - Bornmut (17.00)

TABELA: Lester 66, Totenhem (-1) 58, Arsenal (-1) 55, Mančester siti (-2) 51, Vest Hem (-1) 50, Mančester junajted (-2) 47, Stouk 46, Sautempton (-1) 44, Liverpul (-3) 44, Čelsi (-1) 41, VBA (-1) 39, Everton (-2) 38, Bornmut (-1) 38, Votford (-1) 37, Kristal Palas (-1) 33, Svonsi (-1) 33, Norič 28, Sanderlend (-2) 25, Njukasl (-2) 24, Aston Vila (-1) 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC