• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri vesti u koje ne možemo da poverujemo...

Autor mondo.rs

Bliži se leto pa se tako i povećava broj vesti koje prkose zdravom razumu, a danas smo naleteli na najmanje tri. Evo ih...

Autori sve tri "sporne" vesti su novinari osvedočenih engleskih tabloida i sve imaju zajedničku crtu – prkose realnosti.

U prvoj se najavljuje transfer za koji je javno rečeno da je nemoguć i da se neće dogoditi, u drugoj se tvrdi da će klub platiti 100 miliona evra za igrača kog je prodao za milion, a u trećoj se fudbaler od 28 godina procenjuje na blizu 100 miliona evra.

Krenimo redom...

Budući menadžer Mančester sitija, i dalje trener Bajerna iz Minhena, Pep Gvardiola, spremio je 60 miliona funti (78 miliona evra) za golgetera Bajerna Roberta Levandovskog, sa željom da Poljak i Serhio Aguero čine napadački tandem naredne sezone.

"Dejli Ekspres" (Daily Express) piše da Gvardiola na leto pravi rekonstrukciju među "građanima", posebno u napadu i želi Levandovskog da povede sa sobom iz Bajerna na Ostrvo. Bajern ima nameru da zadrži Poljaka u svojim redovima, a dodatan pritisak na njegov odlazak vrše Mančester junajted i Liverpul.

Levandovski, koji ima 27 godina i čiji je menadžer diskretno najavio da želi da ga vidi u Real Madridu, ove sezone je veoma produktivan, pošto je na 39 utakmica postigao 36 golova.

I to bi sve bilo OK, da prethodnu nedelju nisu obeležili razgovori s čelnicima Bajerna u kojima su oni nedvosmisleno rekli da će egzodus igrača u Siti biti nemoguć, kao i da je Gvardiola u razgovorima s njima rekao da to ni ne planira da radi iz poštovanja prema klubu. Ali, koga briga šta kažu ljudi iz Minhena...

Kada je postajao trener Bajerna, nakon godinu dana pauze i rastanka sa "svojom" Barselonom, Gvardiola je doveo jednog igrača iz Katalonije, u to vreme rezervistu Tijaga Alkantaru, kojem je isticao ugovor sa matičnim klubom naredne sezone. Izveštaji u Španiji upućuju na to da bi upravo Alkantara mogao da krene s trenerom na "Etihad", ako to vlasnici Bajerna budu dozvolili.

To već negde "pije vodu".

Dalje...

"Mančester junajted nalazi se na pol poziciji u trci za zvezdom Juventusa, Polom Pogbom, a cena je 100 miliona evra", grunuo je naslov možda i "najneverovatniji" od brojnih britanskih tabloida, "Dejli star" (Daily Star).

Autor navodi da je Francuz meta Barselone, Čelsija, Reala, Bajerna i Pari Sen Žermena (možda je lakše bilo napisati čija nije meta?), a potom se tvrdi da je Junajted favorit i da će platiti Juventusovu "desetku" okruglo 100 miliona evra.

Nigde se u tekstu ne pominje da je Pogba besno napustio "Old Traford" jer ser Aleks Ferguson nije računao na njega i da je za svega milion prešao u Juventus, a da bi sada Junajted trebalo da ga plati 100 puta toliko da bi ga dobio nazad!?

Da citiramo Pogbu, koji je iskreno rekao šta misli o danima u Mančesteru i koliko smatra da je odlazak u Torino bio potez karijere, suvišno je.

Za kraj – poslastica!

Nije tajna da napadača poput Gonzala Iguaina nema mnogo u svetu fudbala i Argentinac nas na to podseća svaki put kada ove sezone istrči na teren u dresu Napolija, kluba koji se vratio u vrh italijanskog fudbala, ali koji nikako da uvrsti sebe u krem evropskog, a za to je potrebna bar titula prvaka Italije i plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Jasno je svima da Iguain neće tek tako odbiti poziv kluba koji će moći da mu obezbedi najveće domete, kakve je imao igrajući za Real, ali da će ga Mančester junajted ili Čelsi (prema portalu "Šut", Shoot) platiti 95 miliona evra (73 miliona funti) u 29. godini života...

Zamislite tek ako bismo vezali ove dve vesti i zaključili da će Junajted, koji je pod vođstvom Luja van Gala uveliko potrošio bogatstvo, za dvojicu igrača platiti 195 miliona evra.

Ne znamo za vas, nama je ovo "too much".

Biće ovoga još, a iskustvo nas uči da se transfer dogodi zaista jednom u 20-30 najavljenih senzacija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC