• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufonovo javno pismo - GOLU!

Autor mondo.rs

"Saigrači za života, ali bez kontakta"

Đanluiđi Bufon je u nedelju oborio rekord Serije A po broju minuta bez primljenog gola. Iskusni čuvar mreže Juventusa, do pogotka za Torino iz penala (Juventus pobedio 4:1), izdržao je 974 minuta da nije savladan.

Zadovoljan činjenicom da je po još jednom podatku ušao u istoriju italijanskog fudbala, 38-godišnji golman napisao je emotivno pismo posvećeno konstrukciji čiju mrežu čuva od protivničkih napada - golu!

"Bilo mi je 12 godina kada sam ti okrenuo leđa", počeo je Bufon tekst objavljen na svom Facebook profilu, podsećajući da je karijeru počeo kao igrač sredine terena.

"Odbacio sam prošlost, da bih osigurao budućnost. Bio je to izbor srca. Instiktivan izbor. Od dana kada sam prestao da gledam direktno u tebe, počeo sam da te volim. Da te štitim. Da budem tvoja prva i poslednja linija odbrane".

"Obećao sam sebi da ću učiniti sve da zaštitim tvoje lice. Ili, bar, najviše što mogu. Svaki bud kada bih te izneverio, bilo je bolno okrenuti se i shvatiti to... Suprotni smo, ali i komplementarni. Kao Meseci u Sunce, prisiljeni da živimo zajedno, a nikada da se dodirnemo. Saigrači za života, ali bez kontakta".

"Pre 25 godina dao sam reč, zakelo sam se da ću te braniti i čuvati, da ću te štititi od svih neprijatelja. Uvek sam vodio računa da ti bude dobro, čak i bolje nego meni. Svaki put kada bih ti se okrenuo, pokušavao sam da se nosim sa tvojim razočaranjem, osećajući krivicu".

"Bilo mi je 12 godina kada sam okrenuo leđa golu i nastaviću to da radim dokle god moje noge, moja glava i moje srce budu mogli da izdrže".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC