• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živi za fudbal - odgledao 5000 utakmica!

Autor mondo.ba

"Najsrećniji sam kad u jednom danu stignem na tri utakmice u tri sela gradiške opštine, a uveče na TV-u gledam evropska takmičenja", kaže Rade Vidović iz okoline Gradiške.

 Živi za fudbal - odgledao 5000 utakmica! Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Ljubav je najvažnije sporedna stvar na svaijetu. Za neke je, međutim, čak i više od toga.

Jedan od njih je Rade Vidović iz Gradiške čija ljubav prema fudbalu je nevjerovatna.

 Ovaj 75-godišnji penzioner dosad je pogledao čak 5000 fudbalskih utakmica!

Da fudbal voli zbog same igre, a ne zbog slavnih igrača pokazuje i to što gleda seoske fudbalske utakmice, a među 5000 utakmica koje je odgledao su i one prije rata, u vrijeme dok je igrao fudbal i bio sportski radnik.

"Bez utakmica moj život ne bi imao nikakvog smisla. Meni je fudbal stalno u glavi, noću sanjam akcije, golove, šanse, igrače... Najsrećniji sam kada u jednom danu stignem na tri utakmice u tri sela gradiške opštine, a uveče na Tv-u gledam evropska takmičenja", rekao je Vidović reporteru "Euroblica" kojui se zadesio na utakmivi regionalne lige (treći rang u RS) u Dubravama.

U njegovom hobiju ili bolje rečeno načinu života pomaže mu i unuk Boris,

"Boris igra u mlađim kategorijama, ali takođe brine da ne propustim neku važnu utakmicu. On mi je iz opštinskog, područnog i ostalih saveza pribavio raspored takmičenja koje sam okačio na kućni zid i zaokružio svoj izbor", kaže Vidović.

Penziju je zaradio u Australiju, nakon čega se vratio u rodne Krajčinovce pored Gradiške. Nedavno je njegova kuća opljačkana, a Vidović je u to vrijeme bio na utakmici.

"U Australiji sam nekada igrao fudbal, u Njemačkoj sam bio navijač Minhena 1860, a ovdje nemam izrazitih favorita. Naravno, FK Kozara je vodeći klub, ali ima još mnogo drugih ekipa gdje se dobro radi i postižu uspjesi", rekao je Vidović koji je u mladosti nosio dres sada već ugašenog FK Vrbaška.

Gdje je fudbal, tu su i rasprave o njemu. Vidović kaže da se najviše svađa sa komšijom Miroslavom Iliševićem, koji, kako tvrdi, treba još da uči od njega o fudbalskim strategijama.

"Fudbal je za mene terapija. Ništa drugo me ne interesuje. Politiku neću da gledam, neću da slušam političke govore, ne idem na mitinge, niti na izbore. Imam svoj izbor, a to su seoske utakmice", istakao je Vidović.

Ono o čemu on sada brine i razmišlja je ko će iz pete lige RS u viši rang, da li su golji Grbavci, Laminci ili Brestovčina, da li će se u Regionalnu ligu plasirati Cerovljani ili Kladari, kako igraju Dubrave i Jedinstvo iz Žeravice...

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen

Za primjer mladzim generacijama....

Andres

BRAVO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC