• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKORD PAO: Luković kapitenski, Vijeira ne staje!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde slavili u Novom Pazaru za 24. uzastopnu pobedu i novi klupski rekord.

Umesto "vrućeg" gostovanja, rutinski izlet. Fudbaleri Crvene zvezde već u prvom poluvremenu utakmice u Novom Pazaru otklonili su neizvesnost i poveli 3:0. Na kraju:

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:4.

Ovom pobedom, generacija fudbalera u crveno-belim dresovima koje vodi trener Miodrag Božović, nadmašila je rekord kolega koji su igrali pod komandom Slavoljuba Muslina, a koji su u finišu sezone 1999/2000. i početkom 2000/2001. nanizali 23 pobede.

Za rekordnu 24. uzastopnu pobedu aktuelnog tima pobrinuli su se Aleksandar Luković u 28. minutu, Ugo Vijeira u 38, treći put se lopta u mreži Novog Pazara našla posle autogola Jasmina Trtovca u 43. minutu, a tačku je stavio Damijen Le Talek u 67.

TABELA SUPERLIGE

Crvena zvezda 77, Partizan 45, Borac 44, Radnički Niš 42, Čukarički (-1) 41, Voždovac 39, Vojvodina 39, Radnik 37, Javor 34, Mladost (-1) 31, Metalac 28, Novi Pazar 27, OFK Beograd 26, Spartak 23, Rad 22, Jagodina 22.

Kapiten Luković je posle centaršuta Luisa Ibanjeza iz kornera bio najspretniji u petercu, čime se iskupio za prethodna dva kiksa koji su umalo skupo koštali njegov tim, i poveo saigrače do novog trijumfa. Posao je dodatno bio olakšan kada je Vijeira pogodio metu i u devetoj uzastopnoj utakmici, čime je svoj golgeterski niz produžio na 19. pogodak u sezoni.

Portugalac je bio brži od istrčalog golmana Mladena Živkovića na centaršut Le Taleka, pa nije imao težak zadatak da glavom pošale loptu u mrežu. Potpuni nokaut u finišu prvog dela Pazarci su doživeli autogolom Trtovca, koji je nespretno reagovao ispred Slavoljuba Srnića, a na centaršut Srđana Plavšića.

Posle asistencije, Le Talek je upisao i gol, pošto je sredinom drugog poluvremena lepo reagovao na još jedno odlično dodavanje Plavšića. Omaleni vezista se posle duže vremena ponovo našao u startnoj postavi, a na klupi je, i pored odlične partije protiv Spartaka u prošlom kolu, ostao Mihailo Ristić, koji je šansu dobio od 70. minuta umesto Kataija.

Crveno-beli su još jednom ubedljivom pobedom potvrdili da su najbolji u svom dvorištu, a da bi postaili i u Evropi, moraće da vežu još šest "trojki", koliko im nedostaje da obore rekord Benfike, koja je u sezoni 1972/73. nanizala 29 pobeda. Ispred njih su i Seltik (25 pobeda, sezona 2003/04) i Dinamo Zagreb (28, 2006/07).

Ono što može posebno da raduje trenera Božovića posle utakmice 26. kola, koja je ranije odložena zbog loših vremenskih uslova, jeste da su njegovi fudbaleri prikazali još jednu odličnu partiju, iako u timu nije bilo Marka Grujića. Budući vezista Liverpula je "rovit" od povrede, pa je odlučeno da se priključi reprezentaciji Srbije, ali kao i protiv Spartaka prošlog vikenda (4:0), njegovo odsustvo nije se primetilo.

Razlog za brigu, ipak, i dalje ostaje kada je u pitanju odbrambena linija tima, jer je rival tokom utakmice uspeo da stvori nekoliko dobrih gol-šansi, ali su Pazarci ostali na samo jednom pogotku u poslednjih sedam utakmica...

NOVI PAZAR: Živković – Vasilić (46. Pavlović), Trtovac, Savić, Pantelić (46. Rušević) – Vidić, Zlatković, Radivojević, Micevski, Osmanagić (73. Zilkić) - Ubiparip.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Luković (72. Rendulić), Edson, Ibanjez – Le Talek - Donald, Srnić, Katai (70. Ristić), Plavšić – Vijeira (80. Sikimić).

Glavni sudija bio je Novica Anđelovski.

Utakmici je prisustvovalo i 500 navijača Crvene zvezde, zbog čega su u gradu bile pojačane mere bezbednosti.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Poslednja izmena i kod gostiju. Od 80. minuta umesto Vijeire će igrati Sikimić.

- Poslednja promena u timu Novog Pazara. Zilkić je na terenu umesto Osmanagića od 73. minuta.

- Posle dugo vremena takmičarsku utakmicu za Crvenu zvezdu igra Zoran Rendulić. Letošnje pojačanje iz Čukaričkog ušao je u igru u 72. minutu umesto Lukovića.

- Prva izmena u gostujućem timu. Od 70. minuta umesto Aleksandra Kataija igraće Mihailo Ristić.

- GOOOL, 0:4! Damijen Le Talek postiže svoj drugi pogodak u dresu Crvene zvezde. Nije mu bilo teško da u 67. minutu pošalje loptu u mrežu posle centaršuta Srđana Plavšića...

gol
Izvor: YouTube


- Neverovatno šta nisu iskoristili domaći fudbaleri u 66. minutu! Čak trojica ih je bilo pred Damirom Kahrimanom, ali je golman Crvene zvezde bio uspešniji!

- Opao je tempo utakmice. Crveno-beli očigledno ne žele previše da se zaleću i rizikuju eventualne povrede, što su domaći fudbaleri uspeli par puta da iskoriste i brzim akcijama stignu pred gol rivala, ali ne i da ga ozbiljno ugroze. U toku je 65. minut...

- Bez mnogo uzbuđenja u prvih 10 minuta po povratku sa odmora.

- Drugo poluvreme počelo je dvostrukom izmenon u timu Novog Pazara. Trener Zoran Marić pojačao je napad uvođenjem Pavlovića i Ruševića umesto Pantelića i Vasilića.

Poluvreme. Jedino čudo da se dogodi, pa da Crvena zvezda ostane bez tri boda u ovoj utakmici. Gosti su bili mnogo, mnogo bolji i opasniji od rivala u prvom delu utakmice...

- GOOOL, 0:3! Autogol Jasmina Trtovca u 43. minutu. Vijeira je "izbacio" Plavšića na desnoj strani, on uputio loptu po zemlji pred gol Novog Pazara, a tamo defanzivac domaćeg tina nespretno reagovao ispred Slavoljuba Srnića.

autogol
Izvor: YouTube


- GOOOL, 0:2! Ugo Vijeira u 38. minutu nastavlja seriju svojim 19. golom u sezoni! Odlično mu je centrirao Le Talek sa desne strane, a Portugalac, koji se našao potpuno sam pred istrčalim golomanom Novog Pazara Živkovićem, glavom poslao loptu u mrežu...

Novi Pazar
Izvor: YouTube



- Velika šansa za Zvezdu, ali ostaje 0:1. Ibanjez je centrirao sa leve strane, a na drugoj stativi Katai pokušao iz teške pozicije, posle uklizavanja, međutim, nije uspeo da zahvati loptu kao što je želeo...

- GOOOL, 0:1! Crvena zvezda vodi od 28. minuta golom Aleksandra Lukovića! Odlično je Luis Ibanjez centrirao iz kornera pred gol Novog Pazara, a tamo najspretniji i najviši u skoku bio kapiten crveno-belih.

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:1
Izvor: YouTube


Korneru je prethodio oštar šut Kataija, posle ukradene lopte Ibanjeza, i dobra odbrana Živkovića.

- Ponovo kiks Aleksandra Lukovića, samo dva minuta posle prvog. Loše je zahvatio loptu u nameri da je pošalje daleko od kaznenog prostora gostiju, ali je ona pogodila Ubiparipa. Napadač gostiju, ipak, nije iskoristio iznenadnu šansu. Šutirao je veoma loše, pored gola.

- Loš prijem lopte Aleksandra Lukovića u 22. minutu pred kaznenim prostorom mogao je skupo da košta crveno-bele, ali je uspeo kapiten gostiju da brzo ispravi grešku i otkloni opasnost.

- Nema gol-šansi u prvih 20 minuta utakmice, ali igra se otvoreno.

- Još jedan kratak prekid utakmice, srećom, ponovo iz benignog razloga. Ovaj put zbog ispumpane lopte...

- Umalo penal za Crvenu zvezdu u 12. minutu. Vijeira je dva puta "zalomio" Trtovca, koji je potom igrao rukom. Na njegovu sreću, malo ispred linije kaznenog prostora. Katai je pokušao direktnim udarcem u gol, ali je bio blokiran...

- U 6. minutu na tribine su počeli da ulaze i gostujući navijači...

- Prvu priliku u meču imali su domaći igrači u 6. minutu. Posle centaršuta iz prekida glavom je šutirao Trtovac, ali neprecizno.

- Na tribinama još nema najavljenih gostujućih navijača. Nije poznato zbog čega Delije kasne. Domaći navijači su već u prvom minutu prekinuli utakmicu ubacivanjem papirnatih traka sa severne i zapadne tribine. Tribine stadiona, međutim, nisu popunjene kao što se očekivalo...

- Prvi su sa centra krenuli igrači Novog Pazara.

- Fudbaler Crvene zvezde Bruno Matos, koji je se vratio u Novi Pazar na pozajmicu, nije u sastavu domaćeg tima za ovu utakmicu. Po informacijama TV Arena Sport, Brazilac je kažnjen zbog nediscipline.

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC