• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horde zla:Uprava napolje, stop novosadskoj mafiji

Autor mondo.ba

Navijačka grupa FK Sarajevo želi odlazak aktuelne Uprave šampiona Bosne i Hercegovine.

 Horde zla saopštenje. Izvor: MONDO/Samir Cacan

Navijačka grupa FK sarajevo, poznatija kao "Horde zla" nezadovljna je stanjem stvari u klubu. Saoštenjem u kojem pominju direktora kluba, Miodraga Ješića, novosadsku mafiju su ukazali na njihovo viđenje devijacija u klubu.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Navijačka grupa Horde zla uspjela se 2008. godine izboriti za povratak na tribinu nakon skoro tri godine borbe protiv agenture. Nakon što se uspješno okončala borba za tribinu, krenuli smo u borbu za klub koju smo isto tako uspješno okončali. Pred nama je danas nova borba za klub u kojoj ćemo do kraja istrajati. Nakon skandiranja “UPRAVA NAPOLJE” i “DINO ODLAZI” na susretu protiv FK Sloboda a potom i protiv FK Slavije, ponavlja se scenarij iz vremena Nihada Baljka i Senada Merdanovića. Najprije Dino Selimović poziva pojedince i nudi dogovore, a nakon sto se zataškivanje odbija, počinje upućivati “prijetnje” u vidu pitanja o zdravlju članova porodice. Nakon Dininog poziva po već viđenom scenariju počinju pozivi iz raznih stanica policije i pritisci od strane osoba sumnjivog morala, za koje pretpostavljamo da su bliskih upravi. Ukoliko vam je u cilju da pokrećete bilo kakve istrage i postupke, mi vam predlažemo da vršite pritisak na tužilaštvo kako bi se riješio slučaj Vedran Puljić. Podsjetimo po dolasku u klub najavili ste borbu za istinu, a mi tu borbu ne vidimo, osim ispraznih izjava svakog 4. 10. Svoje stavove nećemo mijenjati i poručujemo vam da nas pozivi i prijetnje neće zaplašiti.

Horde zla nemaju nikakvih interesa, izuzev uspješnog i trofejnog Fudbalskog kluba Sarajevo. Dinu Selimovića i upravu kluba pozvali smo da podnesu ostavke prije svega zbog loših rezultata, nedostatka vizije, narušavanja imidža kluba, brojnih propusta u sportskom segmentu, loše transfer politike, konstantne smjene trenera, dovođenja povrijeđenih igrača s astronomskim ugovorima čime su se direktno oštetile finansije kluba itd…

Razloga je mnogo, a ovo su samo neki od njih. Kap koja je prelila čašu je to što ste dozvolili da novosadska fudbalska mafija preko Miodraga Ješića, nađe put za ulazak u klub i doslovno ga preotme od vas samih. Kakav garant možemo imati da nećete dozvoliti da se to ponovo desi? Napravili ste grešku preko koje se neće i ne može preći. Pozivamo vas da ispunite obećanje koje ste dali prije pet godina i napustite klub kada vam to navijači poruče. Ostavke uprave i Dine Selimovića ne traži samo navijačka grupa Horde zla, nego i navijači s ostalih tribina stadiona Asim Ferhatović Hase. Ovo je izuzetno važno naglasiti obzirom da spin majstori pokušavaju predstaviti Horde zla kao narkomane koji uvijek žele ratovati s nekim. Navijači su ti koji su vas doveli u klub sa željom da od Sarajeva napravite evropskog velikana, a vi ste ljubav prema klubu iskoristili da steknete ličnu korist. Nećemo dozvoliti da se pojedinci na uštrb kluba bogate i rješavaju stambeno pitanje. Horde zla će nastaviti da izdvajaju posljednju marku kako bi pružile podršku Sarajevu na gostovanjima širom Bosne i Hercegovine. MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!!! ", stoji u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC