• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastasić: Nadam se da ću zaigrati do kraja sezone

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac iz redova Šalkea počeo da trenira posle operacije i sedam meseci pauze. Za klupski sajt ispričao kako je protekao period oporavka i šta očekuje.

Matija Nastasić preživeo je teške trenutke proteklih sedam meseci. Srpski reprezentativac se povredio u 17. minutu prvog meča u sezoni protiv Verdera.

"Bilo je zaista teško, ali sada je to iza mene. Osećam se dobro, nemam bolove i sjajan je osećaj ponovo biti na terenu", izjavio je Nastasić posle prvog odrađenog treninga sa ekipom Šalkea.

On je dodao da nije očekivao da će toliko dugo odsutsvovati sa terena.

"Bio sam u dobroj kondiciji, spreman da pomognem timu, ali, nažalost, onda se sve preokrenulo. To je bilo frustrirajuće, ali to je fudbal, i takve stvari se ponekad dešavaju. U početku nisam mislio da ću toliko dugo odusstvovati, ali kada mi je klupski lekar saopštio da sam pokidao Ahilovu tetivu, bilo je jasno da me očekuje duža pauza", objasnio je Nastasić.

Ceo tim tada mu je poslao poruku "Ozdravi brzo Matija", koja mu je bila veoma važna.

"To je bio fantastičan gest moje ekipe. To mi je dalo snagu za ceo program oporavka koji je usledio. Zaista je lepo znati da je ceo tim uz vas", istakao je srpski fudbaler i naveo da je to bila prva povreda koja ga je na duže odvojila od terena u karijeri, ali se nada i poslednja.

Nastasić je odlučio da deo rehabilitacionog programa odradi u Srbiji.

"Prvih nekoliko nedelja posle ovakve povrede ne možete baš mnogo da učinite. Zato sam odlučio da odem u domovinu, jer mi je bilo važno da moja porodica bude uz mene. Želeo sam da malo pobegnem od fudbala i da razbistrim glavu".

On je naglasio da je sve vreme bio u kontaktu sa trenerom Andreom Brajtenrajterom.

"Trener se redovno raspitivao za moj napredak i sve vreme sam bio uključen u dešavanja u ekipi, uprkos tome što sam bio van nje. Gledao sam sve utakmice koje je tim igrao u Gelzenkirhenu, dok sam gostovanja pratio kod kuće na televiziji. Mislim da ekipi dobro ide i da će ove sezone ostvariti zacrtane ciljeve. To je fantastičan tim", izjavio je Nastasić, koji je veliki deo rehabilitacije odradio u društvu saigrača Marka Hogera, koji je takođe zaradio povredu.

"Nije mi bilo drago što se Marko povredio, jer je to najgora stvar koja može da se desi igraču, ali smo neprekidno motivisali jedan drugoga tokom oporavka".

Nastasić svakodnevno napreduje i nada se da će uskoro ponovo biti u takmičarskom pogonu.

"Nadam se da će iz dana u dan biti sve bolje, nastaviću da treniram i očekujem da ću se brzo priključiti ekipi. Radim naporno i očekujem da ću zaigrati do kraja sezone", istakao je Nastasić, čiji tim trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Bundeslige sa 44 boda, 25 manje od šampiona Bajerna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC