• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-21: Remi "zmajića" u Astani

Autor mondo.ba

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugi bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

 Kazahstan - BiH 0:0 Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Zmajići" su u petom meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo remizirali u Astani protiv Kazahstana (0:0), ali nisu uspjeli da se revanširaju za domaći poraz od kazahstanskih vršnjaka (1:2).

Prvu šansu na utakmici u Astani stvorili su domaći fudbaleri ali je odlično reagovao golman Kenan Pirić i odbranio udarac Vladimira Vomenka u sedmom minutu.

Do 15. minuta uzvratili su "zmajići" preko Armina Hodžića i Armina Ćerimagića u dva navrata, međutim, ni fudbaler zagrebačkog Dinama niti član poljskog Gornika nisu bili precizni iz dobrih prilika.

Kazahstan je u 26. minutu kreirao najbolju šansu u dosadašnjem dijelu utakmice - poslije skraćenog kornera Maksima Fedina, Sergej Vetrov je za malo zakasnio da je ubaci u mrežu "zmajića".

U finišu prvod dijela agilniji su bili "zmajići, ali nisu uspjeli da pogode mrežu domaćeg tima nakon šuteva Eldara Čivića i potom Siniše Saničanina.

U nastavku, nije bilo izrazitih šansi, a najinteresantniji detalj dogodio se u finišu utakmice, tačnije u 81. minutu kad je u kazahstanskom timu direktan crveni karton zaradio Georgij Makajev i to samo nekoliko minuta pošto je zamijenio Fedina.

Ipak, brojčanu prednost u posljednjih 10-ak minuta nisu iskoristili "zmajići", pa je BiH upisala drugi remi u ovim kvalifikacijama.

U dosadašnjih pet kola, tim Darka Nestorovića ostvario je još tri poraza i nalazi se na posljednjem mjestu Grupe 9 sa samo dva osvojena boda.

Osim Kazahstana, u našoj grupi su još i selekcije Engleske, Švajcarske i Norveške, a završni turnir biće odigran u Poljskoj.

BiH: Pirić, Čivić, Saničanin, Jovičić, Memija, Hodžić, Ćerimagić, Milošević, Hadžiahmetović, Redžić, Popović.

Kazahstan: Pavlov, Rudoselskij, Saratkov, Tulijev, Vomenko, Fedin, Tungišbajev, Šajkov, Kukusin, Vetrov, Vorogovskij.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC