• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Njukasla tražili da Mitrović ne igra

Autor mondo.rs

Napadač "orlova" objasnio zašto ga nije bilo u timu protiv Poljske.

 Aleksandar-Mitrovic-povredjen Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Iznenadili su se mnogi kada su videli da u  startnoj postavi Srbije za prijateljsku utakmicu sa Poljskom nema Aleksandra Mitrovića, a još više kada je debitanta Nikolu Stojiljkovića zamenio Filip Đuričić.

Napadač Njukasla objasnio je zašto ga nije bilo u timu prošle srede u Poznanju.

"Zvali su ljudi iz Njukasla, zamolili da prođe najmanje pet dana od utakmice (protiv Sanderlenda), jer sam posle udarca izgubio svest i nije trebalo rizikovati. Sada je sve u redu, spreman sam", najavio je Mitrović da bi ga trebalo očelivati u duelu sa Estonijom narednog utorka u Talinu.

Srbija je protiv Poljske, uprkos solidnoj igri, doživela poraz (0:1).

"Odigrali smo protiv Poljske veoma dobru utakmicu, imali smo posed, imali igru, ali sve to rezultat nije ispratio. Napredujemo, vidi se boljitak i sa golovima doći će i pobede", veruje napadač Njukasla.

 U razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije, osvrnuo se Mitrović i na atmosferu koja prati nacionalni tim.

"Kada ne ide, onda postoji pritisak. Kada budu došli golovi i malo bolji rezultati onda će i mentalitet i samopouzdanje biti na većem nivou. Mislim da nam fali jedna ili dve pobede da svi budemo mnogo zadovoljniji. A pritisak javnosti je možda i malo veći nego što bi trebalo, pogotovo kada se reprezentacija okuplja, jer tada se stalno piše o nekim stvarima koje nemaju veze sa fudbalom. Uvek se čeka taj trenutak, mislim da je to nepotrebno i ne bih ulazio u to".

Po mišljenju mladog napadača, atmosfera u reprezentaciji je dobra i pored konstantnih kritika.

"Iskreno, sa takvim stavom se nekako i izborimo, ali se pravi slika koja nije realna, kao da smo na izletu, što naravno nema veze sa istinom. Onaj ko želi realno da gleda na stvari može lako da se uveri kako se radi i kakva je atmosfera u ekipi i da mnoge stvari koje se pojavljuju nemaju veze sa istinom. Ali to je tako kod nas... Mi imamo dobar ambijent, igramo sada dobar fudbal , istina nije bilo ni sreće protiv Poljske, ali ako ovako nastavimo, sve će doći na svoje mesto".

Za kraj, dotakao se i predstojećeg rivala.

"Ne poznajem mnogo Estonce, ovih dana videćemo skauting. Znamo da su timski jaki, veoma disciplinovani, sa Norveškom su igrali nerešeno, a to govor da su ozbiljna selekcija. Odavno nema lakih rivala. Mi znamo šta hoćemo i učinićemo sve da ostvarimo svoj plan", istakao je Mitrović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC