• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Pobede su jedini lek

Autor mondo.rs

Nacionalni tim Srbije u Talinu se priprema za novi prijateljski meč. Đuričić: "Moramo da...". Milivojević: "Samo da prvi damo gol".

Relativno duga pauza, šest dana između okršaja sa Poljskom i Estonijom, ne prija najboljim srpskim fudbalerima.

Posle minimalnog poraza u Poznanju, uz sijaset propuštenih prilika, utisak je da nestrpljivo čekaju meč u Talinu (utorak, 18.00), kako bi pobedom popravili raspoloženje celokupne fudbalske javnosti i sa više elana došli na naredno okupljanje, krajem maja.

"Zbog atmosfere oko reprezentacije i nas igrača, nemamo pravo da uđemo neoprezno u bilo koji meč, naravno i ovaj protiv Estonije. Moramo da pobedimo i tako počnemo da vraćamo veru u reprezentaciju", rekao je novinarima u nedelju Filip Đuričić.

On je svestan da navijači teško prihvataju priču o "kvalitetnijim igrama" i da je rezultat u prvom planu, iako nije u pitanju takmičarska utakmica.

 "Protiv Poljske je sigurno bilo mnogo pozitivnih detalja. Stvorili smo veliki broj prilika, ali ono što nam treba su pobede. I mislim da će one doći, jer smo pružili igru koja može sve da ohrabri".

"Neću, ipak, mnogo da pričam - naše je da radimo i pokušamo da promenimo neke stvari, a vreme će pokazati koliko ćemo u tome uspeti. Ja sam optimista. Mislim da možemo i moramo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018", naveo je polušpic "orlova.

Luka Milivojević kaže da se prethodnih dana dobro radilo i da igrači žele zadovoljni da se vrate u klubove.

"Ponoviću ono što su rekli mnogi - poraz od Poljske nismo zaslužili. Moramo da nastavimo u istom stilu, da uđemo punom snagom u duel sa Estonijom i pobedimo".

Fudbaler sredine terena smatra da bi vodeći pogodak u Talinu mnogo značio reprezentaciji.

"Stvaramo šanse, nedostaje nam to da prvi damo gol, onda će sve biti mnogo bolje. I kritike koje postoje, a koje su možda opravdane, možemo da okrenemo u našu korist. Pobede su jedini lek", poručio je Milivojević.

Estonija je na "Le Kok areni" u Talinu u četvrtak odigrala 0:0 sa Norveškom, a jesenas je na istom stadionu savladala selekcije Gruzije (3:0) i Sent Kits i Nevisa (3:0).

Fudbaleri sa Baltika ostali su nam u lošoj uspomeni u kvalifikacijama za EURO 2012, kada su usred Beograda slavili rezultatom 1:3 (Žigić 60 - Kink 63, Vasiljev 73, Luković 90 autogol), dok je u revanšu bilo 1:1 (Vasiljev 84 - Pantelić 39).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC