• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŽIVO: Estonija - Srbija

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije od 18 časova igraju prijateljsku utakmicu sa Estonijom u Talinu. Ostanite uz MONDO pošto ćemo meč pratiti iz minuta u minut.

 UŽIVO: Estonija - Srbija Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Srbije će u Talinu pokušati da poprave utisak iz prethodnih kvalifikacija, ali i nekoliko prethodnih prijateljskih mečeva koje su izgubili, i protiv reprezentacije Estonije igraju za pobedu i povratak samopouzdanja.

Najviše se o tome govorilo ovih dana iz tabora "orlova", u kome smatraju da su odigrali dobar meč u Poznanju protiv Poljske (0:1), ali da su usled manjka sreće, kako u defanzivi tako i u završnici, i nedostatka samopouzdanja - ipak izgubili.

Poruka selektora Radovana Ćurčića je bila da je timu potrebna pobeda kako bi bio sigurniji u svoje mogućnosti, ali i da bi tako "pozvao" javnost na svoju stranu zbog podrške pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Rival je "stari znanac" Estonija, sa kojom nemamo dobrog iskustva.

Dve reprezentacije su se po prvi put sastale 2010. godine i ovo im je od tada već treći susret, a Srbija je za sada bez pobede. Estonci su prvo pobedili u Beogradu 3:1, da bi pred svojim navijačima uspeli da izbore bod - 1:1. Više puta je iz našeg tabora ponovljeno da su te utakmice bile ključni razlog zašto "orlovi" nisu igrali Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Selektor je takođe imao veliki broj problema sa zdravstvenim bilteom reprezentativaca. Grujić je pred meč odradio samo jedan trening, pa je malo verovatno da će zaigrati, a pod upitnikom su i Filip Mladenović i Miralem Sulejmani.

ESTONIJA: Aksalu, Pik, Anier, Zenjov, Vasiljev, Antonov, Jеger, Mets, Kalaste, Baranov i Teniste.
SRBIJA: Stojković, Ivanović, Maksimović, Rajković, Kolarov, Milivojević, Matić, Ljajić, Tošić, Kostić i Mitrović.

U odnosu na meč sa Poljskom, promena samo u napadu. Aleksandar Mitrović menja Stojilkovića, a Ćurčić je najavio da će na ovom meču isprobati 17 igrača.

Reprezentacija Estonije je 88. na svetu i nije se plasirala na EURO2016. Igraju čvrsto kod kuće, pa su poraženi od Engleske i Švajcarske sa po 1:0, dok su istim rezultatima dobijali Sloveniju i Litvaniju, a gol više dali su San Marinu.

Ovo će biti 11. utakmica Radovana Ćurčića na klupi "orlova", bar kada je u pitanju ovaj stalni mandat, i za sada je sa A timom ostvario četiri pobede i šest poraza.

IZ MINUTA U MINUT:

8' - Prvo uzbuđenje

Vrlo loša utakmica za sada, igra se na sredini terena sa mnogo grešaka, a prvi pokušaj imali su Estonci. Zoran Tošić je neoprezno oborio Pika iskosa sa leve strane, a Estonci su pokušali glavom posle ovog prekida, ali nije to bilo ništa ozbiljno, lopta je otišla preko gola.

1' - Utakmica je počela!

U odnosu na poslednji susret dve reprezentacije (2011. godina) u sastavu "orlova" su samo trojica istih igrača. Ivanović, Kolarov i Tošić.

Branislav Ivanović će danas odigrati svoju 85. utakmicu u dresu reprezentacije.

Meč se igra u Talinu na "A Le Kok" areni, stadionu koji prima oko 10 hiljada navijača.

Utakmicu sudi Arnold Hanter iz Severne Irske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC