• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi u Liverpulu: Doktor Morgans napustio klub

Autor mondo.rs

Čovek zadužen za fizičku pripremu fudbalera Liverpula napustio je klub. Zvanično, tražeći nove izazove, međutim rastanak je usledio u sezoni ispunjenoj teškim povredama...

Doktor Riland Morgans, vlasnik UEFA pro licence tokom prethodnih šest sezona, napustio je iznenada poziciju šefa fitnes i kondicionog tima Liverpula, posle skoro četiri godine rada u Melvudu.

Zašto?

Zvanično – zbog potrage za novim izazovima, kako je saopšteno u zajedničkom obraćanju u četvrtak uveče na portalu "redsa".

Međutim, pravi razlog mogao bi samo da se nasluti, a to su brojne, zaista brojne povrede fudbalera sa "Enfilda", ne samo ove sezone i od dolaska Jirgena Klopa, već i pre toga u eri čoveka s kojim je doktor Morgans najduže saraživao, Brendana Rodžersa.

Ne računajući neprikosnoveni Arsenal, čiji su fudbaleri doživeli ubedljivo najviše povreda (i najteže, takođe) u prethodnih deset i više godina, Liverpul je klub čiji su igrači proveli najduži vremenski period po bolnicama i salama za oporavak i povratak kondicije.

Klop je ove sezone više puta, pola u šali, pola u zbilji, psovao "prokletu zadnju ložu", zbog koje je u jednom trenutku na terapijama imao skoro desetoricu igrača.

Kao najveća mana doktoru Morgansu pripisuje se više od godinu dana agonije oko oporavka prve zvezde kluba od odlaska Luisa Suareza, Danijela Staridža, čije se zdravlje tek nedavno stabilizovalo. U međuvremenu, pucali su ligamenti kolena Daniju Ingsu, Džou Gomezu, Džou Alenu, teđke povrede doživljavali su i drugi igrači, a pred derbi sa Totenhemom za vikend pod znakom pitanja su i Roberto Firmino i Divok Origi i Kristijan Benteke i Kevin Stjuart, itd, itd.

Dok se kolege iz Engleske ne potrude da saznaju šta se krije iza ovog sporazumnog raskida ugovora, ostaje objava na sajtu Liverpula, u kojoj se o Morgansu govori u superlativu i podseća da je on, pored Liverpula, uspešno radio pri reprezentaciji Velsa sa kojom će putovati na EURO 2016.

"Ovo je bilo ekstremno teška odluka, ali mislim da je sada pravo vreme da pronađem nove izazove. Uvek ću biti zahvalan Brendanu Rodžersu što mi je dao priliku da radim na najvišem mogućem nivou, pored najvećih figura u ovoj industriji. Bilo je nekih neverovatnih iskustava usput, a činjenica da sam služio ovakvom klubu za mene je i dalje ponos i privilegija, koju nikad neću zaboraviti. Ipak, iskreno, vreme je za nove izazove", rekao je Morgans.

"Na kraju, želeo bih da se zahvalim klubu i Ianu Ajru (prvi operativac Liverpula, prim. aut) za podršku koju sam imao, a želim Jirgenu Klopu, stručnom štabu u Melvudu i navijačima sve najbolje u budućnosti i mnogo pobeda do kraja sezone".

I Klop se zahvalio Morgansu...

"Riland je fantastičan profesionalac i veoma dobar momak. Gdegod bude radio, biće ekstremno srećni da imaju nekoga sa takvim kapacitetima. Svi podržavamo njegovu odluku i zahvalni smo mu na radu koji je obavio ovde, ne samo od kada sam ja tu, već i pre toga".

Videćemo da li će njegov naslednik uspeti da smanji broj povreda i ubrza oporavak rekovalescenata, jer je dobro poznato da se Klopov "gegenpressing" izvodi sa enormno mnogo trčanja bez lopte i da je kretanje neophodno od prvog do poslednjeg minuta. Ruku na srce, nije bio mali broj povređenih igrača ni u Dortmundu kada je Klop radio tamo...


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC