• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvoaprilska šala Subotičana i odgovor FSS

Autor mondo.rs

"I u Italiji, Francuskoj, Engleskoj... postavljaju se takva pitanja, tako da mi ne obraćamo pažnju na to", kaže Andrej Černišov povodom navodno nameštene utakmice sa OFK Beogradom.

 Spartak-Subotica-prvoaprilska-sala Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Spartaka iz Subotice u subotu od 15 časova na svom stadionu igraju protiv Radničkog iz Niša. Poznato je da su navijači dva kluba u prijateljskim odnosima i da ovi dueli uvek prođu u svečanoj atmosferi, međutim, ovaj put možda i neće biti tako.

Pre nekoliko dana Fudbalski savez Srbije saopštio je da su podnete krivične prijave zbog navodnog nameštanja utakmice Spartak - OFK Beograd (2:1), igrane 12. marta, što sigurno stavlja određeni pritisak na igrače domaćeg tima.

Trener Andrej Černišov, međutim, tvrdi da je ekipa maksimalno iskoristila pauzu zbog termina za reprezentacije i da spremna ulazi u predstojeću utakmicu.

"Sigurno da postoje posebni organi koji vode računa o tome. Mi smo potpuno koncentrisani na teren i igru i uopšte ne razmišljamo o tome. U svakom prvenstvu ima takvih situacija. I u Italiji, Francuskoj, Engleskoj... postavljaju se takva pitanja, tako da mi ne obraćamo pažnju na to", poručio je Rus na konferenciji za medije.


"Igramo protiv veoma dobre ekipe, koja je posle Crvene zvezde i Partizana u ovom trenutku možda i najkvalitetnija u ligi. Dobro su organizovani, taktički dobri, znaju da igraju fudbal, mogu da menjaju taktiku u odnosu na protivnika... Čeka nas veoma teška utakmica", istakao je Černišov i dodao da za duel sa Nišlijama neće moći da računa na povređene Daniela Farkaša i Janka Tumbasevića.

U centru pažnje Spartakove konferencije za medije, međutim, nije bio trener, već rezervni golman Nikola Mirković.

Ne zbog svojih izjava, već zbog poruke na zvaničnom Twitter profilu superligaša iz Subotice, koja glasi:

"Stručni štab zatečen nakon izjave Mirkovića za medije da je namerno pustio dva gola protiv Crvene zvezde u 27. kolu".


Podsetimo, crveno-beli su u toj utakmici slavili 4:0, ali je gol Spartaka čuvao Budimir Janošević, a ne Mirković.

U pitanju je, zapravo, prvoaprilska šala Subotičana, a evo šta je mladi golman govorio:

"Sigurno nas očekuje jako teška utakmica. Radnički je dobra ekipa, a svi znamo da su dosta bodova osvojili u gostima. Mi, ipak, očekujemo pobedu", rekao je Mirković u uvodu.

Upitan je i za komentar činjenice da su navijači dva kluba u prijateljskim odnosima, ali da na terenu, među igračima, uvek "pršti" i često bude i crvenih kartona.

"Na terenu je uvek velika borba za bodove. Sigurno će i sutra biti 'pakleno', jer su nama bodovi preko potrebni i daćemo maksimum da ih osvojimo", zaključio je 24-godišnji čuvar mreže.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC