• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Partizana u režiji Ilića i Mihajlovića!

Autor mondo.rs

Partizan u 28. kolu Superlige pobedio Radnik 3:2 i to pošto je posle prvih 45 minuta gubio 0:2.

 Preokret Partizana u režiji Ilića i Mihajlovića! Izvor: MN PRESS

U Partizanu neće dugo pamtiti prvo, ali hoće drugo poluvreme protiv Radnika iz Surdulice.

Mučne scene viđene su u Humskoj kada je sudija Robert Kiš Čepegi označio kraj prvog dela igre. Umesto u svlačionicu na predah i dogovor pred početak drugih 45 minuta, fudbaleri Partizana morali su, na insistiranje navijača, podno južne tribine na "ribanje". Vođstvo Radnika od 2:0 za njih je bilo neprihvatljivo, kao i za većinu kojima su crno-bele boje pri srcu.

Ispred prvotimaca stajao je kapiten Saša Ilić i slušao kritike vodećih Grobara.

Da li su njihove reči ili ideja Ivana Tomića da na početku drugog dela izvede Sašu Lukića i Marka Jevtovića, a umesto njih uvede Nebojšu Kosovića i Dušana Vlahovića uticali na potpuno drugu sliku u nastavku utakmice, tek "parni valjak" je ubrzo, počeo da igra jednostavnije i efikasnije. Plod takve igre bio je rezultat!

U 70. minutu na semaforu stadiona u Humskoj pisalo je 3:2...

Partizan - Radnik 3:2 (0:2)!

Pored Bojana Šaranova, golmana crno-belih koji je primio dva gola, ali i sprečio Samjuela Ovusua da iskoristi idealnu šansu na početku drugog poluvremena za 0:3, kao i nešto kasnije Miloša Stankovića da postigne gol za 2:3, junaci trijumfa aktuelnog šampiona bili su Nemanja Mihajlović dvostruki asistent i Saša Ilić, dvostruki strelac. Dušan Vlahović je tituli najmlađeg debitanta u istoriji FK Partizan dodao i titulu najmlađeg strelca za klub u prvenstvenim utakmicama.

Izvor: MN PRESS



Radnik je surovo kažnjavao svaku grešku Partizana u prvom poluvremenu. Posle dve velike prilike za crno-bele, u 34. minutu "sevnula" je kontra Radnika i sjajna završnica Miloša Deltića, čiji je šut sa 17 metara bio bez greške, uz stativu u mrežu. Šaranov je bio nemoćan, baš kao i u 20. minutu, kada je uspeo da "skine" zicer istom igraču, ali je na odbijenu loptu pritrčao Ovusu i smestio je u mrežu na oduševljenje poveće grupe navijača iz Surdulice vođene trubačkim orkestrom.

Partizan je imao nekoliko prilika u prvom delu...

Ofanziva domaćina nastavila se i u drugom poluvremenu, ali ovaj put ona je bila znatno konkretnija. Ipak, Ovusu je propustio šansu za 3:0 pre nego što je "valjak" počeo da melje. Fudbaler iz Gane ukrao je loptu neporeznom Miroslavu Bogosavcu, ali je Šaranov uspeo da stigne do nje pre napadača Radnika i spreči ga da postigne još jedan pogodak. Doduše, Bogosavac ga je držao za dres čime je rizikovao penal, kao i crveni karton.

Vlahović je u 51. pogodio prečku posle centaršuta Mihajlovića, a tri minuta kasnije, nakon još jedne perfektno ubačene lopte od strane krilnog napadača Partizana pogodio mrežu. Na 2:2 je izjednačio Ilić, kada mu je Bandalovski servirao povratnu loptu u 65. minutu. Kapiten Partizana pogodio je i u 70.

Bila je to slična situacija kao kod drugog pogotka Radnika. Miloš Stanković nije mogao da ima bolju šansu da vrati vođstvo Surduličanima. Šaranov je odbranio još jedan zicer, a iz tog napada izrodila se kontra, asistencija Mihajlovića i sigurna realizacija iskusnog Iliaća.

Partizan je prvi put ove sezone vezao četiri pobede u prvenstvu. Crno-beli su sačuvali drugu poziciju, dok je Radnik na osmom mestu i u naredna dva kola vodiće žestoku borbu za plasman u plej-of. 

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Stevanović, Jovanović, Bogosavac - Jevtović (od 46’ Vlahović), Lukić (od 46’ Kosović), Brašanac - Stevanović, Mihajlović, Ilić;

RADNIK: Ristić - Marković, Vuković, Gojković, Milovanović (od 46’ Simonović) - Pejčić, Deletić, Putinčanin, Suraka (od 59’ Stanković) - Vučetić (od 69’ Mutavdžić), Ovusu.

Izvor: MN PRESS


UŽIVO:

Partizan – Radnik, prvi put u Humskoj u borbi za bodove!

Nakon što je jesenas u Surdulici bilo burnih 2:2, došao je red da crno-beli ugoste debitante u Superligi i pokušaju da ostvare četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu, što im ove sezone još nije uspelo.

I dalje zvanični šampion Srbije od poraza u 150. "večitom derbiju" od Crvene zvezde (1:2), što je bio drugi uzastopni neuspeh "Parnog valjka" od nastavka Superlige i zimske pauze (OFK Beograd, 2:1), vezao je trijumfe nad Radničkim iz Niša (0:1), Voždovca (3:0) i Čukaričkog (1:2), pa u duel 27. kola ulazi kao drugoplasirani sa bodom više od Borca i Čukaričkog.

Izvor: MONDO

Utakmicu koju će od 16 časova prenositi i "Arena sport" sudiće Robert Čepegi Kiš, a trener domaćina Ivan Tomić neće moći da računa na suspendovanog Valerija Božinova i povređenog Evertona.

Tomić se i ovog puta odlučio da počne utakmicu bez klasičnog napadača, na krilima će igrati Nemanja Mihajlović i Alen Stevanović, "trougao" u sredini napraviće Marko Jevtović, Darko Brašanac i Saša Lukić, a "lažnu devetku" igraće kapiten Saša Ilić.

Miloš Veselinović, trener Surduličana, koji u prestonicu stižu u sjajnoj formi – imaju tri pobede i remi i uposlednja tri ola – nema problema sa povredama i suspenzijama, pa će plavi imati priliku da na jednom od dva naša najveća stadiona dokažu da odlične igre ovog proleća nisu slučajnost, već plod ozbiljnog rada u klubu.

Partizan: Šaranov - Bandalovski, Jovanović, Stevanović, Bogosavac - Jevtović, Brašanac, Lukić - Stevanović, Ilić, Mihajlović.

Radnik: Ristić – Marković, Vuković, Gojković, Milovanović – Pejčić, Deletić, Putinčanin, Suraka – Ovusu, Vučetić.

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu UŽIVO!

IZ MINUTA U MINUT

70' - GOOOL! Saša Ilić postiže gol za veliki preokret. Brza kontra Partizana i još jedna asistencija Mihajlovića za Ilića. Pre gola Partizana Radnik je imao sjajnu šansu. Šaranov je sprečio Stankovića da vrati prednost na stranu Surduličana.

3:2
Izvor: YouTube


65' - GOOOL! Saša Ilić! Ivan Bandalovski je odigrao povratnu loptu u sredinu, a kapiten "parnog valjka" iz prve šutirao i pogodio mrežu. Lopta je na putu ka golu zakačila Vukovića, dovoljno da prevari Ristića. Partizan zasluženo stiže do izjednačenja.

2:2
Izvor: YouTube


64' - Mihajlović pogađa stativu. Velika ofanziva Partizana...

59' - Miloš Stanković menja Suraku. Dobro su navijači Partizana zapamtili Stankovića, jer je u Surdulici, u prvom meču dva tima ove sezone, postigao dva gola i anulirao prednost crno-belih od 2:0.

54' - GOOOL! Prvenac Vlahovića! Ono što nisu uspeli tri minuta ranije, jesu u 54. Mihajlović je lepo centrirao spoljnom, a Vlahović glavom poslao loptu u mrežu sa "druge stative".

Vlahović
Izvor: YouTube


51' - Mihajlović je centrirao, a Mihajlović pogodio prečku posle udarca glavom.

1:2
Izvor: YouTube


49' - Još jedna prilika za Radnik! Šaranov je stigao pre lopte od Ovusua. Bogosavac se poigravao...

- Počelo je drugo poluvreme, izašao je Saša Lukić, a na terenu je Nebojša Kosović.  Dušan Vlahović igra umesto Marka Jevtovića. Izmena i kod Radnika, Milovanovića je zamenio Simonović.

- Završeno je prvo poluvreme. Radnik zasluženo vodi i koristi svaku priliku koja mu se ukaže. Partizan ima inicijativu, ali nema rešenje za odbranu, kao ni dovoljno koncentracije u završnici.

34' - GOOOL! Miloš Deletić sa 17 metara preciznim udarcem iz trka pogađa mrežu. Bila je to još jedna ubitačna kontra. Zanimljivo da je Partizan pre napada koji je prethodio golu imao dve velike prilike, a igrači Radnika su dva puta "čistili" loptu sa gol linije.

0:2
Izvor: YouTube


30' - Marko Jevtović je odlično šutirao sa oko 30 metara, Ristić je posle parade izbio loptu u korner.

21' - Imao je Partizan priliku da izjednači, ali je Ristić odlično intervenisao.

20' - GOOOL! Gosti vode... Samjuel Ovusu je strelac. Brzu kontru su izveli fudbaleri Radnika, Šaranov je uspeo da spreči da gosti povedu posle šuta Miloša Deletića, ali ne i da onemogući Ovusua da pritrči i smesti loptu u mrežu.


radnik
Izvor: YouTube


15' - I dok je Partizan napadao, Radnik je izveo kontru i stvorio veliku priliku. Sam ispred golmana crno-belih izbio je Zakarije Suraka, ali je Šaranov na vreme napustio liniju i zatvorio uglove, tako da je tamnoputi napadač šutirao pored gola.

- Na tribinama stadiona Partizana su i trubači iz Surdulice.

7' - Partizan ima inicijativu i praktično ne zalazi na svoju polovinu.

- Utakmica je počela!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC