• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lester je na korak od titule!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Lestera savladali su Sautempton i tako napravili krupne korake ka osvajanju titule, pre svega jer je u subotu "kiksnuo" Totenhem.

Šest kola do kraja i sedam bodova prednosti!

Toliko je ekipa Lester sitija daleko od osvajanje svoje prve titule u Premijer ligi, a sve to nakon četvrte uzastopne pobede minimalnim rezultatom, čime su maksimalno iskoristili jučerašnji kiks najvećeg rivala u borbi za trofej Totenhema.

Nisu blistali na ovom meču, Rijad Mahrez je bio neraspoloženiji za fudbal nego inače, Džejmi Vardi nije često ulazio u šanse, odbrana je nekoliko puta ozbiljno zabrinula Kaspera Šmajhela i navijače na tribinama, ali je kapiten Ves Morgan, svojim prvim golom u ovom takmičenju, doneo možda i ključne bodove ka velikom slavlju narednog meseca.

LESTER - SAUTEMPTON 1:0 (1:0)

Na samo šest kola do kraja Lesteru je ostalo da "odbrani" prednost od sedam bodova, što je uglavnom bilo dovoljno timovima koji su prethodnih godina postajali šampioni. Džejmi Vardi je na početku utakmice imao šansu da donese prednost, ali je tempo na savršeno sređenoj travi stadiona "King Pauer", bio drastično sporiji nego što smo navikli.

Pokušavali su igrači Sautemptona da to promene šutevima iz daljine, pokušavao je Gracijano Pele da probudi svoje saigrače, Mane je pretio iz kontre, ali je naizgled bezopasan centaršut Kristijana Fuhsa sa leve strane - najkrupniji čovek na terenu pretvorio u gol.

Kapiten Ves Morgan celu sezonu igra fantastično u odbrani, retko je ulazio u šanse posle prekida, a sada je iz "igre" uspeo da nadvisi u skoku Jordija Klasija, možda ga je malo i odgurnuo da bi stekao prednost, a onda i matirao Frejzera Forstera, koji inače nije imao mnogo posla na ovom meču.

Verovatno će se i o sudijama pričati nakon meča.

Nakon kontre koju je izveo Sadio Mane, kada je izašao pred samog Kaspera Šmajhela i zaobišao ga, a potom uputio šut ka golu - čini se da je lopta pogodila i ruku Danija Simpsona. Ako Englez nije mogao da izbegne da ga lopta pogodi u ruku, to je mogao Robert Hut.

On je u finišu meča neoprezno reagovao, a lopta ga je prilikom pokušaja centaršuta pogodila u ruku, koja je za razliku od Simpsonove - bila u neprirodnom položaju.

Upravo je Simpson mogao da reši utakmicu znatno ranije, ali je nakon jednog prodora Vardija, i savršene lopte na drugu stativu, šutirao pravo u golmana, iako je druga polovina gola, ona bliža njemu, bila potpuno prazna.

A, raspored?

Lester u narednom kolu gostuje Sanderlendu, pa dočekuje Vest Hem i Svonsi. U maju idu u goste na "Old Traford", pa dočekuju Everton, dok će u poslednjem kolu igrati protiv Čelsija na "Stamford Bridžu".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC