• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viljareal pokvario "1:1 kolo"

Autor mondo.rs

U Primeri su nakon pobede Reala nad Barselonom tri utakmice završene rezultatom 1:1. Viljareal je protiv Eibara dao gol više...

Pobeda Reala u Kataloniji, četvrta prvenstvena od 1982. godine, a od tog trenutka - tri remija rezultatom 1:1 u okviru 31. kola Primere.

Nakon Selte i Deportivo La Korunje, koji su podelili bodove u subotu kasno uveče i Atletik Bilbaoa i Granade, koji su remizirali u matine terminu u nedelju, s početkom u 12 časova, istim rezultatom završen je i prvi popodnevni meč nedeljnog programa.

Na "La Rosaledi": Malaga - Espanjol 1:1 (1:1).

"Španci" ni osmi uzastopni put nisu izgubili od Andalužana, koji su poslednju pobedu nad plavo-belima iz Barselone zabeležili 25. marta 2012, kada je bilo 1:2. Od tada, pet pobeda i tri remija, računajući i današnji, koji se ne bi dogodio da na golu gostiju nije stajao Lopez Sabata Pau.

On je u 88. minutu sjajno intervenisao i sačuvao mrežu posle udara Roberta Rosalesa, koji je pomislio da je postao "meč viner" videvši da mu na nogu "pada" jedan odbitak, ali je poslednju reč imao Sabata Pau.

Pre toga, on je imao sreće kada je Čori Kastro imao šansu u 51. minutu, ali je bio zamalo neprecizan, što nije bio slučaj sa hrvatskim internacionalcem Dujeom Čopom, igračem koji je u 44. minutu bio staložen i pribran prilikom izvođenja najstrože kazne.

Detalji iz Andaluzije.
Izvor: YouTube



Čop je izjednačio na 1:1 kaznivši preoštar i nepotreban start defanzivca Espanjola Viktora Sančeza u svom šesnaestercu.

Sančez je tako doprineo izjednačenju Malage, nakon što je njegov saigrač Pape Diop iskoristio visinu i korpulenciju za pogodak glavom posle pravog rvanja s rivalima u šesnaestercu Giljerma Očoe. Meksikanac je ostao na liniji posle kornera, a Diop pogodio sam donji desni ugao njegovog gola za ranih 0:1, već u 12. minutu.

Ukupno gledano, ekipa Havija Garsije imala je više od igre i bolje šanse, ali ni šestu utakmicu uzastopno Malaga nije zabeležila dva ista rezultata na "La Rosaledi": poraz, pobeda, remi, poraz, pobeda, remi. Slično nepredvidljivo svetlo plavi igraju i na gostovanjima, gde se do skoro "znalo" kako će biti završen meč Espanjola.

"Španci" su imali seriju od sedam poraza na gostovanjima, koja je prekinuta nizom od pobede i dva remija na strani. Ipak, kada se saberu svi bodovi osvojeni u gostima, momci Konstantina Galke nalaze se na lošem, 16. mestu La Lige, uz skor 3-2-11.

Ono što je važno reći i za Malagu i za Espanjol je da ta dva tima nemaju previše briga kako se bliži kraj Primere. Malaga je osma, sa utakmicom više i osam bodova manje od Sevilje, poslednjeg kluba koji će izboriti Ligu Evrope ove sezone u Španiji, kao sedmoplasirani tim na tabeli, dok je Espanjol na 12. poziciji sa osam bodova više od Hetafea, prvog kluba "ispod crte" trenutno.

Eibar, koji je do sredine januara bio hit sezone, a onda nanizao sedam poraza u osam utakmica, pre dvonedeljne pauze se stabilizovao uz pomoć dva remija na gostujućim terenima (Rajo, Hetafe).

Četvrtoplasiranom Viljarealu u Baskiji je priređen "vruć" doček. Kapa je posle gužve sačekao loptu na ivici šesnaesterca i odmerenim udarcem u desni gornji ugao doneo Eibaru 1:0.

Međutim, iskusni Adrijan se postarao da timovi odu na poluvreme sa "egal" rezultatom, da bi Roberto Soldado već u 49. minutu - iz sumnjive pozicije - preokrenuo na 1:2, prekinuo seriju mečeva završenih rezultatom 1:1 i, ispostavilo se, obezbedio Viljarealu važne bodove u trci za četvrto mesto.

Kako stoje stvari sedam kola pre kraja, Viljareal je favorit za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ispred Selte i Sevilje, koja bi u elitno društvo mogla kao i jesenas - preko trijumfa u Ligi Evrope.

"Žuta podmornica" se poslednji put takmičila u Ligi šampiona 2008/09, kada je u četvrtfinalu eliminisana od Arsenala. Isti protivnik bio je bolji i u polufinalu 2006. godine. Tada je golman "tobdžija" Jens Leman u 89. minutu revanša odbranio penal Huanu Romanu Rikelmeu i sprečio da utakmica ode u produžetke.

REZULTATI 31. KOLA:

Atletik Bilbao - Granada 1:1 (1:0)
/Martinez 28 - Penaranda 77/

Malaga - Espanjol 1:1 (1:1)
/Čop pen 45 - Diop 11/

Eibar - Viljareal 1:2 (1:1)
/Kapa 22 - Adrijan 35, Soldado 50/

Sevilja - Real Sosijedad 20.30

U subotu:

Atletiko Madrid - Betis 5:1 (2:0)
/Tores 37, Grizman 42, 81, Huanfran 65, Teje 90+1 - Kastro 79/

Las Palmas - Valensija 2:1 (0:1)
/Vijeira pen 50, Mustafi ag 63 - Rodrigo 3/

Barselona - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Pike 56 - Benzema 62, Ronaldo 85/

Selta - Deportivo La Korunja 1:1 (1:1)
/Nolito 30 - Borhes 21/

odigrano u petak:

Rajo Valjekano - Hetafe 2:0 (1:0)
/Gera 15, Miku 71/

U ponedeljak:

Levante - Sporting Hihon 20.30

TABELA: Barselona 76, Atletiko M. 70, Real 69, Viljareal 57, Selta 49, Sevilja (-1) 48, Atletik B. 48, Malaga 40, Eibar 38, Deportivo 37, Las Palmas 36, Espanjol 36, Sosijedad (-1) 35, Betis 34, Valensija 34, Rajo Valjekano 31, Granada 29, Hetafe 28, Sporting (-1) 27, Levante (-1) 24.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC