• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Mislimo na Javor i teren, a ne na Kup

Autor mondo.rs

"Božinov se vraća nakon pauze zbog kartona, situacija je nešto bolja, ali imam utisak da nećemo moći da računamo na sve igrače", rekao je trener Partizana u najavi gostovanja u Ivanjici.

 Tomić: Mislimo na Javor i teren, a ne na Kup Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Sa četiri uzastopna trijumfa za sobom, u dobroj formi i sa velikom željom da produže niz pobeda, fudbaleri Partizana kreću u Ivanjicu, na gostovanje Javoru.

Tim Ivana Tomića suprotstaviće se u sredu od 16.00 časova sastavu Mladena Dodića, u 29. kolu, pretposlednjoj superligaškoj rundi uoči podele bodova.

"Očekuje nas teška utakmica, jedno od najtežih gostovanja u Super ligi. Poznato je da je Javor dobar domaćin i da na svom terenu osvaja gro-bodova. Imaju dobrog i uspešnog trenera, koji poznaje prilike u ligi i koji je radio u reprezentaciji. Radi se o ekipi koja je dobra kada se radi o svim segmentima fudbalske igre", rekao je trener crno-belih u utorak, na konferenciji za novinare.

Primarna želja šef struke tima iz Humske je da se njegov sastav u sredu što je brže moguće navikne na tradicionalno težak teren u Ivanjici.

"Vezali smo nekoliko pobeda, a idemo na gostovanje gde su uslovi za igru malo drugačiji nego na našem stadionu. Ne tražimo alibi, to je detalj na koji moramo da se što brže adaptiramo. Moramo da pokušamo da i u tim uslovima sprovedemo igru kojoj težimo i da na kraju pobedimo", dodao je Tomić.

Upitan za kadrovsku situaciju u svlačionici, on je objasnio da je na tom polju iz dana u dan sve bolje stanje, da je Gogua bolje nego Everton, jer je povreda Brazilca bila teže prirode.

Šef struke "Parnog valjka" i dalje nema definitivan odgovor na pitanje ko će u sredu biti spreman, a ko neće.

"Imamo i neke nove potencijalne probleme, videćemo... Božinov se vraća nakon pauze zbog kartona, situacija je nešto bolja, ali imam utisak da nećemo moći da računamo na sve igrače".

"OVO NIJE GENERALNA PROBA KUPA"

Izvor: MN PRESS

Iako će crno-beli uskoro otići na još jedno teško gostovanje, Spartaku - u revanšu polufinala Kupa, Ivan Tomić ne vidi meč protiv Javora kao pripremu za subotički duel.

Naprotiv, on ističe da uopšte nije razmišljao o tome.

"Nije mi ni palo na pamet...Ovo je utakmica za sebe, nosi tri boda, svoju draž... Moramo da pokažemo da smo spremni, da na teškom gostovanju nametnemo svoj stil igre, ma kakvi uslovi bili", počeo je Tomić, pa u dahu detaljno najavio šta očekuje od svog tima:

Šta Tomić zamera ekipi

"Ako se lopta odbije na 16 metara, tu mora da stoji naš igrač i u krajnjem slučaju napravi prekid. Ne smete da dozvolite da iz te zone izađe lopta. Ako golman uhvati bubamaru, morate da pazite na pas, sprečite kontranapad. Nema razmišljanja a ne, neću ja, neko će drugi. To su stvari koje su mi jako zasmetale i apsolutno ne smeju da se dešavaju", poručio je trener Partizana.

"Ako je potrebno da na utakmici bude više golova, da i u tom segmentu budemo uspešniji od protivnika, sprovedemo presing, posed, veliki broj šuteva i šansi, što nam uspeva u poslednje vreme. Gledali smo statistiku na ovih osam utakmica, imali smo posed 66 odsto za nas, 16 udaraca na gol u proseku. Ne želim da kažem da nešto briljiramo i dominiramo, ali da postoje određeni segmenti kojima težimo - posed, da budemo još konkretniji i više koristimo šanse. Ne smemo da dopustimo protivniku da nas kažnjava posle naših kornera, iako imaju jako brze igrače".

Prekid je tradicionalno oružje Javora...

"Kod defanzivnih prekida nemamo problema i to jako dobro radimo. Ne dozvoljavamo protivniku da nas ugrozi i nadam se da će se to nastaviti. Što se tiče ofanzivnog prekida, postigli smo gol na derbiju, posle druge lopte - pogodak i protiv Čukaričkog. Visina nas ne favorizuje, ali to momci jako dobro rade", detaljno je obrazložio trener Partizana, zaokruživši tim pojedinostima najavu gostovanja Javoru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC