• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šestorica igrača u opasnosti pred 151. derbi!

Autor mondo.rs

Tomić i Božović možda će morati da sklone s terena ukupno šestoricu igrača kako bi izbegli mogućnost da budu značajno oslabljeni pred 151. "večiti derbi".

 151. vječiti derbi Partizan Crvena zvezda šestorici igrača prijeti suspenzija Izvor: MN PRESS

Ukoliko Partizan pobedi Mladost u poslednjem kolu drugog kruga Superlige, pred delenje bodova i sastavljanje rasporeda za sedam kola plej-ofa i plej-auta, 151. "večiti derbi" biće odigran već narednog vikenda, 16. aprila.

Da bi se Crvena zvezda i Partizan sastali u Ljutice Bogdana na startu trećeg kruga šampionata, odnosno u 31. kolu, potrebno je da završe prvi i drugi na tabeli, a crno-beli pred poslednjih 90 minuta uoči delenja bodova imaju bod više od Čukaričkog.

Ako bi i Partizan i Čuka pobedili, imali bi 54 odnosno 53 boda pred "podelu", a zbog pravila da se broj bodova zaokružuje na prvu veću cifru, crno-beli beogradski rivali imali bi po 27 bodova, međutim druga pozicija pripala bi aktuelnom šampionu.

Pravilo je takvo da ekipa koja je "dobila" pola boda pred treći krug ne može da bude bolje plasirana na tabeli od ekipe koja je "zaradila" svak bod. I mimo toga, Partizan ima bolji međusobni skor od Čukaričkog, u Humskoj je bilo 0:1, ali na Banovom brdu 1:2.

Na kraju, "Parni valjak" ima i bolju gol-razliku tako da je jasno da bi pobeda u Humskoj nad gostima iz Lučana značila i drugo mesto, a to ujedno znači i duel sa Crvenom zvezdom već za osam dana.

Utoliko, Tomić i njegov kolega Miodrag Božović moraće da pogledaju tabelu žutih kartona, na kojoj veliki broj igrača dva kluba strepi od automatske suspenzije ukoliko u poslednjih 90 minuta pred derbi dobije žuti karton, a crveno-beli u nedelju gostuju u Čačku, ekipi Borca.

U Partizanu, četvrti odnosno osmi žuti karton mogu da dobiju trojica standardnih, Darko Brašanac, Saša Ilić i Ivan Bandalovski, kao i Alen Stevanović, koji je povređen i koji će teško nastupiti u nedelju, do u Crvenoj zvezdi po tri žuta kartona imaju nedovoljno oporavljeni Marko Grujić i standardni desni bek Marko Petković.

Tomić u ovom trenutku nema suspendovanih igrača, dok Božović kraj Morave neće moći da izvede standardne Luisa Ibanjeza i Mičela Donalda.

Ukoliko se pitate u kojim sastavima će nastupiti jedni i drugi u 30. kolu, možda bi ovi podaci mogli da donesu određene odgovore, ali samo pod uslovom da Čukarički u "minut do 12" ne preskoči Partizan.

U Superligi važi pravilo da svaki četvrti i osmi žuti karton znače meč suspenzije, a potom svaki drugi – deseti, dvanaesti, četrnaesti, itd.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC