• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitru i Njukaslu je potrebno čudo!

Autor mondo.rs

Ekipa kojoj su neophodni bodovi za opstanak odigrala je očajnu utakmicu i dozvolila Sautemptonu da se poigrava sa njihovom odbranom. Prvi poraz Gusa Hidinka u Premijer ligi.

Njukaslu je potrebno čudo!

Ukoliko žele da i naredne sezone igraju u najelitnijem takmičenju u Engleskoj, fudbaleri Njukasla će morati da ponove partije Lestera iz finiša prošle sezone kada su se magično izvukli iz nezamislive situacije, ali problem je i pristup utakmici.

Način na koji su defanzivci Njukasla ispadali u toku utakmice protiv Sautemptonu, koju su lagano izgubili rezultatom 3:1 (2:0), bio je ravan amaterskom, pa su se verovatno i navijači "svraka" u isto vreme smejali i plakali potezima Stivena Tejlora, Vurnona Anite, Darila Janmata i drugih.

Prvo je Šejn Long "polomio" Stivena Tejlora, a dok se engleski štoper okrenuo (!), lopta je već bila u mreži...


Do drugog gola došli su nakon lopte koja je prošla iza Darila Janmata, koji se tom prilikom i povredio, da bi smušenost preostalih odbrambenih fudbalera Njukasla iskoristio Gracijano Pele, koga niko nije dobro pokrivao.


Ređale su se šanse na jednoj strani terena, dok je na drugoj Aleksandar Mitrović bio "neuslužen", da bi Viktor Vanjama postigao gol u 55. minutu i otklonio sve dileme. Njegov prvi ove sezone. Deset minuta kasnije Taunsend je postavio konačan rezultat najlepšim golom na meču...


A, šta čeka Njukasl do kraja? Potrebno im je da nadoknade šest bodova koliko im beži Norič, koji ima utakmicu više, a te bodove traže protiv: Svonsija, Mančester sitija, Liverpula, Kristal Palasa, Aston Vile i Totenhema!

Deluje kao da im je stvarno potrebno čudo.

Fudbaleri Čelsija upisali su i prvi poraz otkako je tim preuzeo Gus Hidink. Tim koji je protekle nedelje i definitivno obelodanio da će Antonio Konte preuzeti "plavce" od iskusnog Holanđanina, nije naročito impresionirao na gostovanju protiv Svonsija, pa je poražen 1:0.

Hidink je dobro promešao sastav, pa su tako šanse dobili Begović, Mjazga, Loftus-Čik i Pato, dok je u nastavku šansu ukazao i Kenediju i Traoreu, u utakmici koja praktično nema nikakav takmičarski značaj za Čelsi, koji sledeće sezone neće igrati Evropu.

Petnaest minuta pre kraja zaigrao je i zaboravljeni Radamel Falkao. Bez učinka.

Gol odluke postigao je Islanđanin Gilfi Sigurdson, nakon što je namučio Cezara Aspilikuetu, dok je na drugoj strani Alešandre Pato bio blizu postizanja svog drugog gola, ali nije uspeo da promeni rezultat.

Aston Vila je i teoretski ispala iz Premijer lige porazom od Bornmuta, dok je Kristal Palas u "igri za ispadanje" ostavio i Norič.

Izvor: Printscreen/MONDO

REZULTATI 33. KOLO:

Aston Vila - Bornmut 1:2 (0:1)
/Aju 85 - Kuk 45+2, King 74/

Kristal Palas - Norič 1:0 (0:0)
/Pančon 69/

Sautempton - Njukasl 3:1 (2:0)
/Long 4, Pele 38, Vanjama 55 - Taunsend 65/

Svonsi - Čelsi 1:0 (1:0)
/Sigurdson 25/

Votford - Everton 1:1 (1:1)
/Holebas 45+3 - Mekarti 45+1/

Vest Hem - Arsenal 3:3 (2:2)
/Kerol 44, 45+2, 52 - Ozil 18, Sančez 35, Kosijelni 70/

18.30 Mančester siti - VBA

nedelja

14.30 Sanderlend - Lester
17.00 Liverpul - Stouk
17.00 Totenhem - Mančester junajted

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC