• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važna, važna pobeda Sitija po pljusku!

Autor mondo.rs

Aguero, Kolarov i Nasri doneli su "građanima" zlatna tri boda u periodu godine kada se na "Etihadu" priča, pre svega, o Ligi šampiona...

Kada je Fernando, već u 6. minutu po potpunoj "provali oblaka" u Mančesteru, dodao u telo sudiji, umesto saigraču Samiru Nasriju, i pokrenuo kontru iz koje se zatresla mreža iza leđa Džoa Harta, jedna od najdužih serija pobeda u Engleskoj bila je na ispitu.

Nije pala...

Devetu uzastopnu pobedu nad timom iz Birmingema ostvarili su danas "građani": Mančester Siti – Vest Bromvič Albion 2:1 (1:1) u poslednjem meču subotnjeg programa u Premijer ligi.

Serhio Aguero ispostavio se kao čovek odluke, uz našeg Aleksandra Kolarova, koji je iznudio penal za 1:1 i Samira Nasrija, koji je pogodio na pas "Kuna" Aguera za 2:1, što mu je bio prvi gol još od avgusta i utakmice sa Evertonom.

Međutim, možda presudan psihološki momenat u odmeravanju snaga između Manuela Pelegrinija i Tonija Pjulisa, bio je 60. minut, kada je menadžer Sitija – shvativši da Vilfredom Bonijem i Fabijenom Delfom neće dati gol "do sutra" – uveo u igru ključne igrače, Kevina De Brujnea i Jaju Turea.

Twitter Embed Code



Već posle dva napada, Aguero je asistirao Nasriju za gol, od kog se gosti nisu oporavili, pa će morati da sačekaju narednu sezonu da probaju prvi put da pobede plave iz Mančestera još od 21. decembra 2008. godine kada je bilo 2:1, ali u Birmingemu. Od kada su ova dva tima remizirala 26. decembra 2011. godine (0:0), Siti je utakmice dobijao u seriji rezultatima: 4:0, 1:2, 1:0, 2:3, 3:1, 1:3, 3:0, 0:3 i danas 2:1.



Ovo je, inače, bila tek peta pobeda u poslednjih 12 mečeva za Siti, od kada je klub objavio da se aktuelni menadžer Pelegrini povlači na kraju sezone kako bi ustupio mesto Pepu Gvardioli. Bez obzira na lošu seriju rezultata, poslednji engleski klub u evro-kupovima ove sezone, s ova tri boda prišao je na samo dva boda zaostatka za Arsenalom, koji je danas izvukao 3:3 u spektakularnom meču sa Vest Hemom.

Pelegrini je poštedeo neke od nosilaca igre za meč sa VBA, jer ih već u sredu, na istom mestu, očekuje revanš meč četvrtfinala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, nakon što je prošlog utorka u Parizu bilo 2:2.

Siti je danas igrao u sastavu: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernando, Delf (Ture), Navas, Nasri – Boni (De Brujne), Aguero.

Siti nikada ranije nije učestvovao u četvrtfinalu Lige šampiona i ima istorijsku priliku da se plasira i u polufinale, ali ne sme da se opusti u Premijer ligi, jer je gradski rival, Junajted, blizu i opasan kandidat da preotme "građanima" četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Stoga, ova pobeda nad Bromom je od velike važnosti za klub sa "Etihada", koji "ne bi smeo" da uskrati Gvardioli evropsku elitu naredne sezone, što zbog reputacije, ambicija i prihoda, što zbog uloge na tržištu igrača narednog leta, jer je pretpostavka da prve zvezde evropskog fudbala ne bi došle u klub koji ne igra Ligu šampiona.

Anketa

Ko će osvojiti Premijer ligu?

  • Lester

    85.29% (87)

  • Totenhem

    10.78% (11)

  • Arsenal

    3.92% (4)



Dok se čeka nedelja i odigravanje još tri susreta ovog kola Premijer lige (Sanderlend - Lester, Liverpul - Stouk, Totenhem - Mančester junajted), situacija u vrhu tabele izgleda ovako: Lester 69, Totenhem 62, Arsenal 59, Mančester siti 57, Mančester junajted (-1) 53, Vest Hem 52, Sautempton (+1) 50, Stouk 47, Liverpul (-2) 45, Čelsi 44...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC