• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je igrač godine u Premijer ligi? (ANKETA)

Autor mondo.rs

Do kraja sezone u Premijer ligi ostalo je još svega pet kola. Još uvek ne znamo ko će biti šampion, a nismo ni sigurni koga će FA nagraditi titulom najboljeg fudbalera sezone. Mnogo kandidata, samo jedan trofej.

Postoje argumenti koji lako mogu da ospore da je Premijer liga najbolja liga na svetu, ali je neuporedivo teže naći argument kojim bi se u pitanje doveo takmičarski naboj koji postoji iz kola u kolo u ovom takmičenju.

Zato se sa pravom govori da je ovogodišnja sezona Premijer liga jedna od najneverovatnijih, baš zbog male razlike u kvalitetima timova.

Već krajem novembra, kada je odigrano svega 13 utakmica tekuće sezone, bilo je moguće napraviti "infografik" koji pokazuje da "svako može da pobedi svakoga", pa onda i nije čudo što, verovatno, do poslednjeg kola nećemo znati ko je šampion.

Jedino je izvesno da je Aston Vila jedan od najgorih timova koji je igrao u Premijer ligi i da će naredne sezone nastupati u Čempionšipu.

Sezonu je svakako obeležio Lester siti, koji je nakon neverovatnog niza u prošloj godini kada se spasio od ispadanja, nastavio sa fenomenalnim igrama, i to pod novim trenerom, i na putu je da osvoji titulu.

Šest kola do kraja beže najbližem pratiocu sedam bodova.

POSLEDNJIH 10 SEZONA

2005/06 Stiven Džerard

2006/07 Kristijano Ronaldo

2007/08 Kristijano Ronaldo 2008/09 Rajan Gigs

2009/10 Vejn Runi

2010/11 Garet Bejl

2011/12 Robin van Persi

2012/13 Garet Bejl

2013/14 Luis Suarez

2014/15 Eden Azar

2015/16 ???

Dobar utisak ostavio je Totenhem, Arsenal je samo na momente delovao kao budući šampion, dok se igra Mančester sitija, čini se, urušila zbog negativne atmosfere u ekipi. Ispratili smo Žozea Murinja, koji je krajem decembra dobio otkaz u Čelsiju, dočekali Jirgena Klopa koji je mesec dana ranije stigao u Liverpul, dok je Mančester junajted "lutao" sa formom.

Odličan utisak ostavio je i Bilićev Vest Hem...

Iako su utakmice iz nedelje u nedelju bile vrlo efikasne, samo je jedan fudbaler do sada prebacio brojku od 20 golova ove sezone, dok su četvorica dvocifrena kada su u pitanju asistencije.

Pitanje je, ko će poneti titulu najboljeg fudbalera Premijer lige za sezonu 2015/16?

Toliko se malo o tome pričalo, da su retke izjave stručnjaka iz fudbala koje su govorile na ovu temu. Samo je Ser Aleks Ferguson izgovorio da je za njega fudbaler Lestera N'golo Kante najbolji igrač Premijer lige za ovu sezonu i to bez obzira na to ko će na kraju biti prvak.

Sem Kantea, koga je nominovao Ferguson, ko su još legitimni naslednici Edena Azara, koji je trijumfovao prošle godine?

Tu su igrači Lestera Rijad Mahrez, Džejmi Vardi i Robert Hut, potom Hari Kejn i Dele Ali iz Totenhema, Mesut Ozil iz Arsenala, Romelu Lukaku iz Evertona, Dimitri Paje iz Vest Hema, David de Hea iz Mančester junajteda, Serhio Aguero iz Mančester sitija, Odion Igalo iz Votforda ili Filipe Kutinjo iz Liverpula

Hari Kejn je najbolji strelac lige sa 22 pogotka, odmah iza njega je Džejmi Vardi sa 19 i 6 asistencija, i rekordom po broju golova na uzastopnim utakmicama. Serhio Aguero je na momente imao dobru sezonu i samo zahvaljujući 18 pogodaka je "tu", dok je Romelu Lukaku igrao dobro i takođe postigao 18 golova i upisao je 6 asistencija.

Rijad Mahrez je po mnogima prvi favorit za osvajanje ove prestižne nagrade jer je doneo veliki broj bodova ekipi Lestera. Bio je strelac 16 golova i upisao je 11 asistencija.

Od njega veći broj asistencija ima samo Mesut Ozil koji je za svoje saigrače iz Arsenala asistirao 18 puta, a postigao je i 6 golova, ali mu se po običaju zamera što ga je retko "bilo" u velikim utakmicama. Vest Hem je na krilima Dimitrija Pajea imao sjajnu sezonu, dok je David de Hea više puta sprečio katastrofu Junajteda.

Pitamo i vas, ko je po vašem mišljenju najbolji fudbaler Premijer lige za sezonu 2015/16?

Anketa

Ko je najbolji fudbaler Premijer lige za ovu sezonu?

  • Hari Kejn (Totenhem)

    8% (4)

  • Džejmi Vardi (Lester)

    40% (20)

  • Dele Ali (Totenhem)

    0% (0)

  • Rijad Mahrez (Lester)

    6% (3)

  • David de Hea (Mančester junajted)

    6% (3)

  • Mesut Ozil (Arsenal)

    12% (6)

  • N'Golo Kante (Lester)

    6% (3)

  • Robert Hut (Lester)

    4% (2)

  • Serhio Aguero (Mančester siti)

    2% (1)

  • Kutinjo (Liverpul)

    12% (6)

  • Tobi Aldervireld (Totenhem)

    0% (0)

  • Odion Igalo (Votford)

    0% (0)

  • Dimitri Paje (Vest Hem)

    0% (0)

  • Romelu Lukaku (Everton)

    4% (2)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC