• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan raspoložen dolazi Zvezdi! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Crno-beli sjajnom igrom i ubedljivom pobedom protiv Mladosti završili drugi krug Superlige i u narednom kolu gostuju Crvenoj zvezdi. Po dva gola Valerija Božinova i Saše Ilića.

 FK Partizan ubjedljivo slavio pred vječiti derbi Izvor: MN PRESS

Raspoložen i efikasan!

Tmurnu atmosferu na stadionu u Humskoj, sličnu vremnu po kojem se igrala utakmica 30. kola Superlige između Partizana i Mladosti, razbili su fudbaleri još uvek aktuelnog prvaka države.

Partizan iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, a poslednji trijumf i pre svega igra "parnog valjka" protiv Lučanaca idu u prilog toj konstataciji.

PARTIZAN - MLADOST 4:0 (2:0)!

Po dva gola postigli su najiskusniji Valri Božinov i Saša Ilić!

Partizan je "overio" drugo mesto i takmičenje u plej-ofu započinje gostovanjem u Ljutice Bogdana, gde će imati priliku da se posle dva poraza ove sezone revanšira Crvenoj zvezdi. Tim Ivana Tomića nalazi se u vrlo dobroj formi, a pobeda protiv Mladosti bila je šesta u nizu u šampionatu Srbije. Od poslednjeg derbija, koji je Partizan izgubio na svom terenu (1:2), crno-beli su vezali osam utakmica bez poraza!

Važno: Raspored plej-ofa i tabela!

U nedelju je sve išlo po planu stručnog štaba i igrača Partizana.

Prvi gol postigao je Valeri Božinov iz opravdano dosuđenog penala u petom minutu. Pogotku je prethodio prekršaj Miloša Šatare nad Nemanjom Mihajlovićem, posle sjajne lopte u prostor Nebojše Kosovića.

Bugarski internacionalac povisio je na 2:0 pred odlazak na odmor, u 45. minutu. Everton Luiz se vratio u tim nakon dužeg oporavka od povrede i on je bio asistent Božinovu za njegov 15. gol u sezoni.

Izvor: MN PRESS


Partizan je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu. Posle dva pogotka, Božinov je namestio treći Saši Iliću. Progravanje na desnoj strani kaznenog prostora kapiten crno-belih je iskoristio "lažnjakom", a potom sa leve ponovo vratio na desnu nogu loptu i spoljnom je poslao iza leđa odbrane Mladosti...

Ilić se pobrinuo da malobrojna publika, negde oko 1.500 gledalaca, skoči na noge u 74. minutu. Pošto je dobio loptu na ivici šesnaesterca, najiskusniji fudbaler na terenu pogledao je i pogodio gornji levi ugao gola Nemanje Krznarića. Šut je bio izuzetno precizan, tako da čuvar mreže gola Mladosti nije imao nikavu šansu.

Tomić je šansu protiv Lučanaca pružio Nikoli Milenkoviću, 18-godišnjem štoperu, koji je u nedelju upisao prvi nastup za "parni valjak". U startnoj postavi bio je i Marko Golubović. Trener Mladosti Nenad Milovanović nije mogao da računa na Predraga Luku, fudbalera Partizana na pozajmici u Lučanima.

SASTAVI:

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski (od 55. Vulićević), Milenković, Gogua, Bogosavac - Everton, Kosović, Ilić - Mihajlović, Golubović (od 70. Lukić), Božinov (od 69. Vlahović).

MLADOST: Krznarić - Šatara, Živanović, Rakočević, Saničanin - Luković, Protić (od 55. Vajan) - Gavrić, Milosavljević (od 61. Lepović), S. Jovanović - Čečarić (od 86. Golubović).

Senku na lepu predstavu bacio je incident sa početka utakmice, kada je grupa Grobara jajima sa zapadne tribine zasula centralnu ložu stadiona Partizana. Policija je brzo reagovala, pa se situacija smirila. Osim prozivki na račun uprave, do kraja meča nije bilo više posla za organe javnog reda.

Izvor: MN PRESS


UŽIVO:

U senci Skupštine, na kojoj če najverovatnije u utorak biti izabrano novo rukovodstvo FK Partizan, crno-beli u Humskoj dočekuju Mladost iz Lučana.

Gosti nikada nisu ni bod uzeli u Beogradu, dok su u Lučanima dva puta pobedili "parni valjak" i jednom igrali nerešeno (ove sezone 2:2). Partizan ima osam trijumfa na svom terenu i pet kada je Mladost bila domaćin.

Ivan Tomić ne može da računa na povređenog Alena Stevanovića, ali je zato u startnoj postravi debitant Nikola Milenković, a šansu od prvog minuta dobio je i Marko Golubović. Posle dužeg oporavka od povrede u tim se vrattio i Everton.

NAPAD GROBARA NA LOŽU


Pobeda bi Partizanu osigurala drugo mesto.

U isto vreme igraju se i ostale utakmice 30. kola. Crvena zvezda gostuje u Čačku. Ukoliko Partizan pobedi narednog vikenda gledaćemo 151. "večiti" derbi.

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Milenković, Gogua, Bogosavac - Everton, Kosović, Ilić - Mihajlović, Golubović, Božinov.

MLADOST: Krznarić - Šatara, Živanović, Rakočević, Saničanin - Luković, Protić - Gavrić, Milosavljević, S. Jovanović - Čečarić.

Izvor: MN PRESS


IZ MINUTA...

74' - GOOOL! Golčina Ilića! Drugi pogodak kapitena Partizana, i to kakav. Sa ivice kaznenog prostora pod prečku.

Kapiten Partizana postigao vrlo lep gol protiv Mladosti iz Lučana. Saša Ilić sa ivice kaznenog prostora pogodio rašlje.
Izvor: YouTube


- Vlahović je zamenio Božinova.

57' - GOOOL! Saša Ilić je strelac... Partizan igra odlično, što se i vidi po rezultatu. Kapiten Partizana dobio je loptu na desnoj strani kaznenog prostora, "lažnjakom" je izbacio iz ravnoteže svog čuvara, a zatim je sa leve vratio na desnu i spoljnom pogodio mrežu. Vrlo lepo!
Božinov je postigao dva gola i jednom asistirao.

3:0
Izvor: YouTube


57' - Vožinov uzima loptu Kosoviću, ali ovaj put Krzanrić izlazi kao pobednik. Još jedna odlična prilika...

- Vulićević menja Bandalovskog! Kod Mladosti Protić ustupa mesto Mišelu Vajlanu.

54' - Prtizan je imao priliku da povede 3:0. Golubović je vrlo lepo prošao po desnoj strani, uvacio u sredinu, gde je izblokiran Mihajlović.

50' - Dva opasna napada Mladosti nisu doneli rezultat. Slika je slična onoj iz prvog dela, Partizan napada, Mladost se brani.

- Nastavljena je utakmica...

Završeno je prvo poluvreme, Partizan zasluženo ima prednost od 2:0.

45' - GOOOL! Opet Božinov, njegov 15. gol u sezoni. Asistent je Everton!

2:0
Izvor: YouTube


32' - Mihajlović ne koristi veliku priliku. Ovaj put, iz slične pozicije kao i pre tri minuta, šutira pored gola.

29' - Nemanja Mihajlović je imao još jednu priliku. Izašao je sam ispred imenjaka Krznarića, ali je golman Mladosti bio uspešniji.

13' - Everton je imao priliku da postigne drugi gol na utakmici. Njegov šut završio je pored stative.

- Na stadionu se dogodio incident. Navijači sa Zapada, koji su očigledno specijalno za ovu priliku došli na tribinu gde je svečana loža, jajima su gađali čelnike kluba! Sa južne tribine se ori "Uprava napolje"!

8' - Gavrić je zapretio iz slobodnog udarca, Šaranov je bio siguran.

6' - GOOOL! Valeri Božinov je strelac!

1:0
Izvor: YouTube


5' - PENAL ZA PARTIZAN! Nebojša Kosović je sjajno odigrao u prostor za Nemanju Mihajlovića, krilni napadač je pobegao Šatari, kome nije preostalo ništa osim da faulira Mihajlovića.

Ispravna odluka Aleksandra Vasića.

- Počelo je!

- Na stadionu Partizana ima nekoliko STOTINA navijača. Možda se poseta poveća u toku utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC