• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sprema se 'krvavi utorak' u režiji Novaka Nedića"

Autor mondo.rs

Milorad Vučelić, predsednik JSD Partizan i čelnik FK, govorio o napadu na ložu i ko su nalagodavci. Ozbiljna upozorenje za utorak, na dan Skupštine FK Partizan.

 "Sprema se 'krvavi utorak' u režiji Novaka Nedića" Izvor: MN PRESS

Borba za vlast ne prestaje oko FK Partizan!

Grupa navijača Partizana, dva dana pred Skupštinu kluba, jajima je sa zapadne tribine gađala ljude u centralnoj loži stadiona u Humskoj na utakmici između Partizana i Mladosti iz Lučana.

Predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić i čelnik fudbalskog kluba za incident je pre svega optužio generalnog sekretara Vlade Srbije, Novaka Nedića, ali i organe reda, za koje smatra da nisu preduzeli sve mere da se obezbedi meč, uprkos činjenici da su bili upozoreni da je sličan scenario moguć.


Vučelić je najavio "krvavi utorak", na dan Skupštine, ali i najavljenog protesta Grobara.

"Ovo nije Partizanova bruka. Veliki skandal i bruka onih koji se izdaju kao navijači Partizana", počeo je Vučelić, a zatim bio vrlo direktan.

"Partizan ima šest pobeda za redom, sedam neporaženih utakmica, u usponu je forme, smanjio je dug preuzet od prethodne uprave. Partizan ima zaostatak od Zvezde i to je tačno, ali to nije razlog da se vrši nasilje koje je danas dostiglo svoju kulminaciju, a koje se sprema za utorak", rekao je prvi čovek JSD Partizan i nasavio:

 "U utorak je zakazana legalna Skupština FK Partizan i nju su tražili upravo nezadovoljni. Mi ne znamo koliko je njih... Priprema se 'krvavi utorak' i vrši se nasilje da bi se sprečili delagati da dođu na Skupštinu. Reč je o napadu na Partizan 's ulice', mislim figurativno, ali i diretkno na ulicu. Napad je usledio od ljudi koji se pozivaju na državnu vlast. Neovlašćeno se svaki dan pozivaju na Aleksandra Vučića, zovu delegate Skupštine i pozivaju se na premijera. To pre svega radi generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić", naglasio je Vučelić.

"Prvi čovek" sportskog društva kaže da za njegove tvrdnje postoje dokazi.

"Za to postaje dokazi, upozorenja i zvanična tvrdnja premijera Vučića data Partizanu da on ne stoji iza ovakvih stvari. I pored toga to se dešava. Ili on nema uticaja na te ljude ili im nije dovoljno odlučno skrenuo pažnju!?", zapitao se član Radne grupe FK Partizan.

Vučelić
Izvor: YouTube


Posebno se osvrnuo i na policiju.

Mogle su biti bombe, kamenje ili ne znam šta. Izvinio sam se već gostima, jer se slične scene nikada nisu dogodile u Humskoj.Odgovornost je i na organima reda. Dobili su upozorenje od nas da je moguće da se nešto slično dogodi. Nisu preduzeli mere koje su morali. Ne treba da štite ovog ili onog čoveka iz Partizana, već javni red i mir. Ovo je bilo veliko ugrožavanje reda i mira i veliki propust organa reda i mira Srbije. Ako se bude ponovilo biće jasno da nije slučajno već namerno", ljutiti je nastavio Vučelić.

Skrenuo je pažnju i na nelogičnost napada na ljude iz kluba.

"Sve se dešava kada Partizan vodi 2:0, kada je u usponu forme. Dakle, nije u pitanju rezultat, on im smeta, kao i konsolidacija kluba. Sve odluke u klubu su donešene legalno. Reč je o ličnom nezadovoljstvu, ljudima izvan kluba, koji žele na silu da preuzmu Partizan. Insistiraju da se Skupština održi 27, a ne 12. aprila. Zbog čega? Šta se to dešava 27? Da Srbija možda tada neće prestati da bude pravna država? Da neće 27. biti otvoren slobodan lov na ljude?", nizom pitanja završio je Miodrag Vučelić.

Skupština Partizana zakazana je za utorak u Sportskom centru "Teleoptik".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC