• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan poručio Nediću: No Pasaran!

Autor mondo.rs

Fudbalski klub Partizan ponovo je poručio Novaku Nediću i njegovim sledbenicima da im metode zastrašivanja neće proći.

 Navijači Partizana jajima na članove Uprave. FK Partizan  saopštenje Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Služeći se krilaticom gerilaca iz Španskog građanskog rata - "¡No Pasarán!" - Fudbalski klub Partizan poručio je Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade Srbije, i njegovim sledbenicima da će u utorak, 12. aprila na vanrednoj Skupštini kluba, dobiti odgovor za napad na članove uprave tokom meča protiv lučanske Mladosti.

Prema tvrdnjama Radne grupe FK Partizan (tela koje privremeno upravlja klubom nakon ostavke Upravnog odbora), iza napada na članove rukovodstva u zapadnoj loži stadiona na Topčiderskom brdu stoje Novak Nedić i jedan od vođa navijača Nenad Vučković -Vučko, inače aktivno vojno lice.

IZVCINJENJE LUČANCIMA I LEGENDAMA KLUBA

"FK Partizan je uvek dobar domaćin svojim gostima. Međutim, ovoga puta prinuđeni smo da uputimo reči javnog izvinjenja gostima iz Lučana usled neprijatnosti koju su doživeli, da se izvinimo istinskim veteranima i legendama našeg Kluba Ivanu Ćurkoviću, Svetoliku Kostadinoviću, Branku Rašoviću, Jovanu Mileusniću, generalu Draganu Paskašu čije sede vlasi i sve dobro što su dali Partizanu nisu zaslužili ovakvu kanonadu nasilja".

"Novak Nedić i Nenad Vučković - Vučko nastoje da prošire atmosferu straha, javnog linča, da nečasno i primitivno spreče održavanje legalno sazvane vanredne Skupštine FK Partizan, zakazane za utorak, 12. april. Umesto da poštuju Skupštinu kao najvišu instituciju kluba koji bi da predvode, odlučuju se da prete delegatima, prinudom i strahom utiču na njihovu slobodnu volju, ne ustručavajući se da preko noći članove Skupštine odjednom nazivaju 'glasačkom mašinom Žarka Zečevića'. Zar ne znaju da su njeni članovi najugledniji i najuspešniji asovi i treneri iz istorije kluba, bivši predsednici, ugledni članovi uprava, ljudi koji su stvarali klub decenijama!?", piše u saopštenu Partizana i nastavlja:

"Ko ih, zašto i sa kojim pravom vređa? Ko se usuđuje da belodanim pozivom na silu, na remećenje javnog reda i mira, u utorak, 12. aprila fizički pokušava da spreči delegate da iskoriste svoja demokratska prava, ko to misli da je jači od pravne države, ko to u Partizan želi da uđe sa ulice, uličnim metodama, ko se to naovlašćeno krije iza imena premijera, ko to misli da će 27. aprila moći sve ono što ne može 12., da će tada biti otvoren slobodan lov na ljude? Kome to, kako Njegoš veli, zakon leži u topuzu pa mu tragovi smrde nečovještvom?".

Novak Nedić se u saopštenju naziva "čelnikom ove osovine straha i prinude" i naglašava da on zna da mu je" legalna Skupština jedina i poslednja brana da kao Generalni sekretar Vlade Srbije dovodi i smenjuje trenere, dovodi i prodaje igrače, utiče na sastav tima, dovodi vođu/e/ navijača na sednice organa kluba da odlučuju o kapitalnim pitanjima".

Ističe se da je Nedić posle utakmice sa Augsburgom upao u prostorije kluba sa grupom jakih momaka, objavio: "Mi sad preuzimamo klub" i primorao na ostavku tadašnjeg Predsednika i čitav Upravni odbor.

Poruka radne Grupe FK Partizan je:

"Odbraniti Partizan od ovakvih spasitelja, 'tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k’ poznaniju prava' čini se kao dužnost u ovom smutnom vremenu. Boriti se za čast crno-bele boje čini se kao moralna obaveza. Biti na legalnoj Skupštini 12. aprila i slobodno se odlučiti u svakom smislu, kritikovati, diskutovati, demokratskim dijalogom doći do svih odluka je čast koja se nikome ne sme i ne može oduzeti. Najbolji odgovor osovini straha i prinude time će biti: NO PASSARAN! (Neće proći)".

Kako je bilo u nedelju na Topčiderskom brdu pogledajte u foto-galeriji:



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC