• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Praznik fudbala na "Grbavici"

Autor mondo.ba

Željezuničar je domaćin Slobodi u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine (srijeda, 18 h)

 Kup BiH, polufinale, Željezničar - Sloboda Izvor: mondo.ba

Prema najavama iz oba tabora, sarajevskog i tuzlanskog, biće to fudbalski praznik na "Grbavici" jer su oba tima u odličnoj formi, a očekuje se i da će biti pune tribine na "Grbavici".

Trener Željezničara Edis Mulalić nalgasio je da njegov tim u svaku utakmicu ulazi sa istim ambicijama, ali da posebna važnost sutrašnje utakmice leži u činjenici da se igra u okviru polufinala Kupa BiH.

"Željezničaru je svaka utakmica bitna. Jednako je bila bitna ona u Zvorniku kao i ove dvije protiv Slobode, samo što utakmicama protiv Slobode posebnu težinu daje činjenica da se igraju u polufinalu Kupa. Naravno, kad smo već došli do polufinala ne želimo da ispadnemo, a to sigurno ne želi ni Sloboda. Imamo neki plan, imaju ga i oni i vidjećemo ko će biti bolji", rekao je Mulalić, a prenijele agencije.

Strateg Želje će na raspolaganju imati kompletan igrački kadar, s obzirom na to da se vraćaju Siniša Stevanović, Aleksandar Kosorić i golman Vedran Kjosevski koji nisu igrali protiv Drine.

S druge strane, Tuzlaci su danas doputovali u Vogošću, gdje će oko 17 sati održati posljednji trening uoči prve polufinalne utakmice Kupa BiH.

Optimizma ne nedostaje ni u redovima Tuzlaka, a ekipu Husrefa Musemića će bodriti i veća grupa navijača "Fukara", koji najveće nade polažu u Zajka Zebu, kreatora igre Slobode.

"Sutrašnja utakmica protiv Željezničara samo je prvo poluvrijeme našeg dvomeča. Pokušaćemo igrati na rezultat, a sve odlučiti u drugoj utakmici na 'Tušnju'", rekao je kapiten Slobode i dodao da nije važno ko će biti strijelac već je za plasman u finale bitno da Tuzlaci pogode mrežu na "Grbavici".

"Pogodak u gostima otvara nam vrata finala", naglasio je Zeba.

Trener Slobode Husref Musemić još nije odredio sastav Slobode, ali je izrazio nadu da će stoper Haris Mehmedagić biti spreman za meč poslije povrede "zadnje lože".

"U odnosu na sastav koji je igrao protiv Mladosti, Mehmedagić će sigurno početi umjesto Slobodana Lakičevića", rekao je Musemić i dodao da ne može računati na Anesa Haurdića, koji je u najmasovnijem takmičenju već nastupao za Velež.

Utakmica Željezničar - Sloboda igra se u srijedu od 18 sati, a revanš je na rasporedu za sedam dana u Tuzli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC