• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sevilja ide ka het-triku

Autor mondo.rs

Ako odbrane 2:1 iz Bilbaa, Unai Emeri i njegovi izabranici naći će se na korak od trećeg uzastopnog finala Lige Evrope.

"Liga Evrope je takmičenje u kome učestvuje 56 timova, a na kraju pobedi Sevilja"!

Četiri trijumfa crveno-belih u poslednjih 10 godina (2006, 2007, 2014, 2015) čine ovu parafrazu izjave Gerija Linekera o fudbalu i Nemcima potpuno adekvatnom, a kako se odvija aktuelna sezona, nije nerealno da tim iz Andaluzije odbrani pehar i uradi ono što nije pošlo za rukom nikome u istoriji ovog takmičenja, osnovanog 1971. pod nazivom Kup UEFA.

Samo tri kluba (Juventus, Inter, Liverpul) osvajala su Kup UEFA i Ligu Evrope ukupno tri puta, ali tri puta uzastopno niko.

Štaviše, jedino je Real Madrid uspeo da poveže dva trijumfa (1985, 1986), pre nego što mu je Sevilja konačno "odgovorila" prošle (Dnjepar 3:2) i pretprošle godine (Benfika 0:0, penalima 4:2).

Tim Unaija Emerija (bio trener u oba pohoda ka trofeju, kao i Huande Ramos 2006. i 2007) ima izvanrednu priliku da se u četvrtak uveče plasira u polufinale, jer je prošle nedelje golovima Kolođejčaka i Ibore preokrenuo rezultat protiv Atletika u Bilbau na 1:2.

Znajući koliko u "nokaut" fazi evropskih takmičenja znači pobeda uz dva postignuta pogotka u gostima, u kombinaciji sa podatkom da Sevilja u Ligi Evrope ima 11 uzastopnih pobeda na stadionu Sančez Pichuan, deluje da Baski predvođeni trenerom Ernestom Valverdeom i vremešnim, ali ubojitim Aricom Adurizom - najboljim strelcem Lige Evrope 2015/16 sa devet golova - nemaju velikih izgleda da odu dalje.

Emeri je, ipak, naglasio da su šanse i dalje "50:50" i da Atletiko itekako može da uzvrati u revanšu, ali da će njegov tim gledati da se nadoveže na ono što je uradio na San Mamesu.

I jedni i drugi biće oslabljeni.

Sevilji će nedostajati suspendovani "vezista" Ever Banega, dok su u taboru Atletika povređeni napadač Sabin Merino i talentovani ofanzivac Injaki Vilijams, a štoper Emerik Laporte - želja Pepa Gvardiole i Mančester sitija, ali i Barselone - već je završio sezonu zbog preloma skočnog zgloba na utakmici mlade reprezentacije Francuske prošlog meseca.

"Uvek će biti povreda i suspenzija. Svaki igrač je važan, ali odsustvo jednog otvara prostor za nekoga drugog. Imaćemo adekvatnu zamenu za Banegu", rekao je Emeri, koji je pripreme Sevilje za revanš organizovao van grada, kako bi sklonio ekipu iz euforije zbog tradicionalnih aprilskih svečanosti u tom gradu.

PAROVI ČETVRTFINALA

Sevilja - Atletik Bilbao (prvi meč 2:1)
Sparta Prag - Viljareal (1:2)
Šahtjor - Braga (2:1)
Liverpul - Borusija Dortmund (1:1)

Sve utakmice igraju se u četvrtak od 21.05.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC