• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pehar ponovo menja vlasnika! Barsa pala u Madridu!

Autor mondo.rs

Milan ostaje jedini klub koji je uspeo da odbrani titulu prvaka Evrope.

Posle tri ovosezonska poraza, Atletiko Madrid je konačno pobedio Barselonu. I to u trenutku kada su mu se, možda, davale najmanje šanse!

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, posle 2:1 za Barsu na Kamp Nou, Atletiko je na Visente Kalderonu slavio 2:0.

Oba pogotka postigao je Antoan Grizman, prvo udarcem glavom u 36, a onda i iz penala u 88. minutu.

Međutim...

Umesto o odličnoj partiji francuskog napadača, prelepoj asistenciji Saula, borbenoj i požrtvovanoj igri Atletikovih fudbalera, sjajnoj taktici Dijega Simeona da njegova ekipa igra visok pritisak od početka utakmice, a potom se u finišu "zacementira" na svojoj polovini i preti iz kontri, još jednog bledog izdanja Barselone, pete uzastopne utakmice Lionela Mesija bez pogotka (ovaj put i bez šanse)... Umesto o svemu tome, mnogo više pričaće se o suđenju Nikole Ricolija.

Italijan je sam sebi stvorio problem, pošto je u 87. minutu propustio da umesto žutog, Andresu Inijesti pokaže crveni karton. Vezista Barselone bio je poslednji igrač odbrane, nemoćan da zaustavi brojnije rivale u munjevitom kontranapadu, a igrao je rukom u svom kaznenom prostoru.

Ricoli ga je, ipak, ostavio na terenu, ali onda samo nekoliko minuta kasnije, čini se, tu odluku kompezovao tako što je čist penal za goste "izvukao" na ivicu kaznenog prostora. Inijesta je šutirao, a Koke rukom blokirao loptu, ali...

Slobodan udarac koji je dosuđen bio je i poslednja šansa za Katalonce. Odgovornost je preuzeo Mesi, šutirao je oštro, međutim, malo iznad prečke. Bio je to kraj svim nadama Barseloninih navijača da bi njihov klub mogao da postane prvi u istoriji Lige šampiona, a drugi ikada (računajući i Kup šampiona), koji je uspeo da odbrani titulu.

Taj podvig, i dalje, napravio je samo Milan, čiji su se fudbaleri na krov Evrope popeli 1989. i 1990. godine (i još pet puta).

Ricoli je na meti protesta bio i u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0, kada su domaćini tražili penal zbog faula/igranja rukom Pikea, ipak, ta situacija nije bila toliko "čista", kao ove iz finiša utakmice.

Atletiko je u revanš ušao oslabljen neigranjem Fernanda Toresa, koji se nalazi u dobroj formi, bio je strelac u prvom duelu, ali je nedugo zatim i brzo zaradio dva žuta kartona...

Umesto njega, Dijego Simeone je odlučio da u veznom redu od prvog minuta stavi Lukasa Fernandeza, a u napad je pomerio Karaska.

Luis Enrike nije menjao tim u odnosu na prethodi duel sa crveno-belima iz Madrida.

ATLETIKO MADRID: Oblak - Luis, Godin, Ernandez, Huanfran - Saul, Fernandez, Gabi, Koke -  Karasko (74. Parti), Grizman (90. Korea).

BARSELONA: Ter Štegen - Alba, Maskerano, Pike, Alveš (64. Roberto) - Inijesta, Buskets, Rakitić (64. Turan) - Nejmar, Suarez, Mesi.

"Jorganždije" su jedini tim koji je u poslednjih devet godina uspeo da spreči Barselonu da stigne do polufinala Lige šampiona. Prethodno su to učinili u sezoni 2013/14, kada je na Kamp Nou bilo 1:1, a na Visente Kalderonu 1:0.

TOK UTAKMICE:











Kraj! Atletiko Madrid je u polufinalu Lige šampiona.

- Slobodan udarac za Barselonu na ivici kaznenog prostora, iako je trebalo da bude penal za goste! Lopta je pogodila Gabija u ruku, a kapiten Madriđana nalazio se unutar kaznenog prostora! Sve to u 91. minutu, kada je Barseloni potreban gol za produžetke...

Mesi je šutirao, oštro, ali malo preko gola!


- Izmenau Atletiko Madridu. Grizmana je u 90. minutu zamenio Korea, takođe napadač.

- Penal za Atletiko Madrid uu 87. minutu! Bio je to odličan kontranapad domaćeg tima, Filipe Luis je dugo "vukao" loptu, a kada je želeo da proigra saigrača, Inijesta je igrao rukom. Zaslužio je i crveni karton, ali se provukao sa žutim. Međutim....


Antoan Grizman je bio precizan sa bele tačke! Atletiko vodi 2:0!

- Velika šansa za Atletiko Madrid da dođe do 2:0 otišla je u nepovrat. Bila je to kontra "dva na jedan", ali je lopta pobega godinu, koji je zatim i dobio žuti karton zbog prekršaja.

- Još desetak minuta do kraja, računajući i nadoknadu. Barsa napada, Atletiko se sjajno brani!

- Još jedna "frka" među igračima pošto je Nejmar udario protivničkog igrača bez lopte, ali ponovo ništa ozbiljno. Osim žutog kartona Brazilcu.

- Strahovit pritisak gostiju, kao što je bilo i u prvom meču posle isključenja Fernanda Toresa. Ovaj put, međutim, pitanje je da li igrači Barselone imaju dovoljno vremena da postignu pogodak. Jedan im je dovoljan, u slučaju da ne prime još neki...

- Prva izmena u domaćem timu. Od 74. minuta u igri je Tomas Parti umesto Janika Karaska.

- Počinje tenzija i čarke igrača.
Dijego Godin je ostao na zemlji, držeći se za lice, posle vazdušnog duela sa Luisom Suarezom u 70. minutu. Dok je urugvajski napadač pokušavao da odobrovolji saigrača iz nacionalnog tima, došlo je do gužve među ostalim igračima, a najdrčniji bili su Filipe Luis i Inijesta. Sve se, međutim, brzo smirilo, uz žuti karton Suarezu.

- Prva šansa za Luisa Suareza u 67. minutu, šutirao je iz okreta, ali je Jan Oblak odlično intervenisao. Urugvajac je i u prvom meču bio neprimetan do 63. minuta, kada je izjednačio rezultat, a onda u 75. doneo pobedu Barseloni.

- Dvostruka izmena u timu Barselone. Od 64. minuta na terenu su Arda Turan i Serhi Roberto umesto Rakitića i Danija Alveša.

- Barsa steže obruč, pokušao je i Inijesta sa distance, ali je Oblak bio siguran, međutim, domaći fudbaleri se odlično brane i čekaju šansu iz kontre.

- Još jedna brza kontra Atletika u 62. minutu, ali i odbrana Ter Štegena. Šutirao je Antoan Grizman.

- Sjajno se brane domaći fudbaleri od početka utakmice, a posebno su to pokazali u 59. minutu. Kapiten Gabi se sjajno ubacio ispred Pikea, koji je bio u petercu Atletika na centaršut Danija Alveša, i "skinuo mu loptu sa noge".

- Prečka je sačuvala Barselonu u 53. minutu! Saul je šutirao glavom posle vraćene lopte u kazneni prostor na centaršut iz kornera i reakciju gostujućih defanzivaca. Uspeo je da lobuje Ter Štegena, ali ne i da pogodi mrežu.

- Deluje da su igrači Barselone bolje ušli u drugo poluvreme, ali opet je Atletiko prvi imao priliku, međutim, nisu se dobro razumeli domaći igrači i akcija je propala...

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Ekipa Atletiko Madrida je u prvih 45 minuta delovala mnogo, mnogo bolje od pritivnika... To najbolje potvrđuje podatak da je Barselona imala samo jedan kontakt sa loptom u kaznenom prostoru domaćeg tima!


- Dobar kontranapad Atletika u 43. minutu, ali je Saul stao razočaran što je Karasko odlučio da šutira. Da je nastavio da se kreće ka golu rivala, možda bi i uspeo da stigne do lopte posle intervencije Ter Štegena...

- Konačno i uzbuđenje pred golom Atletiko Madrida. Nejmar je lepo šutirao u 41. minutu, gađao dalji gornji ugao, ali je Jan Oblak bio siguran.

- GOOOL! Atletiko vodi 1:0 od 36. minuta, golom Antoana Grizmana. Saul je sjajno centrirao spoljnim delom kopačke, a Francuz udarcem glavom šutirao u bliži ugao. Potpuno sam bio je Grizman u kaznenom prostoru Barselone.


- Biće dosta polemike oko prethodne sudijske odluke...

- Madriđani traže penal u 28. minutu, ali se nije čula pištaljka Nikole Ricolija posle duela Pikea i Karaska. Možda je, ipak, mogla....


penal
Izvor: YouTube


- Malo su se oslobodili pritiska igrači Barselone u proteklih 10 minuta, trenutno je 25.

- Veliki pritisak Atletika u prvih 15 minuta utakmice. Gosti još nisu stvorili šansu...

- Samo jednom u prvih 10 minuta utakmice igrači Barselone uspeli su da dođu pred kazneni prostor Atletika. Probao je Maskerano udarcem iz daljine, ali je bio blokiran...

- I još jedna prilika za Atletiko, treća za sedam minuta igre. Ovaj put je šutirao Grizman, glavom posle centaršuta Filipea Luisa, ali je Ter Štegen još jednom bio siguran.

- I druga prilika za Atletiko! U 4. minutu je šutirao Karasko, ali pravo u ruke Ter Štegenu.

- Prva šansa u 3. minutu, a imao ju je kapiten Atletiko Madrida - Gabi. Snažno je šutirao sa 12 metara iskosa po desnoj strani, ali malo iznad prečke.

- Počelo je zvižducima sa tribina tokom intoniranja himne Lige šampiona, ali i sjajnom koreografijom domaćih navijača:


- Zbog odluke UEFA timovi su ponovo u svojim rezervnim garniturama dresova.

LIGA ŠAMPIONA, revanši četvrtfinala:

REAL MADRID - Volfsburg 3:0, prvi meč 0:2
MANČESTER SITI - Pari Sen Žermen 1:0, prvi meč 2:2
ATLETIKO MADRID - Barselona 2:0, prvi meč 1:2
Benfika - BAJERN MINHEN2:2, prvi meč 0:1

- Žreb polufinala Lige šampiona održaće se u petak u podne, a parove će izvlačiti bivši reprezentativac Srbije Dejan Stanković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC