• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorija Rašforda, Junajted na Vembliju!

Autor mondo.rs

Mančester junajted u ponovljenom meču pobedio Vest Hem i plasirao se u polufinale FA kupa, gde ga čeka Everton.

Luj van Gal pretrpeo je ove sezone mnogo kritika, ali Mančester junajted se pod njegovim vođstvom nalazi na dve pobede od prvog trofeja otkako se ser Aleks Ferguson penzionisao leta 2013. godine.

"Crveni đavoli" su posle 1:1 na Old Trafordu morali da igraju ponovljeni meč četvrtfinala FA kupa protiv Vest Hema i uz dosta sreće uspeli da trijumfuju na Bolein graundu - 1:2 (0:0)!

U polufinalu na Vembliju 23. aprila sastaće se sa Evertonom, dok će dan kasnije na istom stadionu odmeriti snage Kristal Palas i Votford.

Gosti su poveli u 54. minutu, majstorskim golom 18-godišnjeg Markusa Rašforda, njegovim šestim ovog proleća.


Taktika slanja Maruana Felainija u napad isplatila se Van Galu u 67. minutu, kada je lopta posle šuta Antonija Marsijala jednostavno pogodila u koleno dobro postavljenog Belgijanca i završila u mreži.


Ipak, utakmica uprkos vođstvu Junajteda od 0:2 nije bila odlučena.

Džejms Tomkins je posle "glavometa" pred golom Davida De Hee smanjio u 79. minutu, tako da je ostalo sasvim dovoljno vremena da Vest Hem "pojuri" izjednačenje i produžetke.


I nije mnogo nedostajalo da bude tako.

Endi Kerol u 87. minutu je glavom tukao tik iznad prečke, a De Hea dva minuta kasnije odbranio prvo "zicer" Kujatea, pa šut Kerola sa 16 metara. Prilikom drugog odbitka nije mogao ništa da uradi, Kujate ga je glavom lobovao i, činilo se, izjednačio na 2:2, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu.

Ponovljeni snimak dao mu je za pravo, jer je Senegalac u trenutku Kerolovog šuta bio bukvalno par centimetara bliži golu od poslednjeg igrača smušene odbrane Junajteda.

Trofejni klub tako se provukao do polufinala, a indirektni dobitnik ove utakmice je Lester, vodeći tim Premijer lige, koji će u nedelju dočekati svakako poljuljane "čekićare".

Od preostalih pretendenata na FA kup, Mančester junajted ga je osvojio 11 puta (poslednji put 2004), Everton pet (1995), dok su Kristal Palas i Votford samo po jednom bili učesnici finala i izgubili.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC