• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enrike: Ne mogu uvek tri trofeja

Autor mondo.rs

Trener Barselone posle oproštaja od evropske titule nije ponudio razloge krize u koju je zapao njegov tim.

Za odbranu trofeja u Ligi šampiona potrebno je nešto zaista posebno. Nije dovoljno imati odličan tim i vanserijske igrače. To se vidi i na primeru Barselone, koja uprkos najboljoj ofanzivnoj liniji na svetu (Mesi - Nejmar - Suarez) nije uspela da se plasira u polufinale nakon prošlogodišnjeg trijumfa.

Fudbalska Evropa će i 24. put od transformacije Kupa šampiona u takmičenje sa grupnom i "nokaut" fazom dobiti novog prvaka...

"Bilo bi sjajno da smo ponovili prošlu sezonu i osvojili sva tri trofeja, ali ne može uvek tako. Boli nas eliminacija iz Lige šampiona, međutim, još imamo šansu da trijumfujemo u dva takmičenja. Ne poznajem trenera koji bi bio nezadovoljan sezonom sa dva osvojena trofeja", rekao je Luis Enrike nakon poraza od Atletiko Madrida (2:0).

 On nije mogao (hteo) da zalazi u razloge igara Barselone ispod njenog standarda, ne samo u sredu, nego i na poslednjih nekoliko utakmica.

"Očigledno je da ne igramo onako kako možemo i da ovo nije najbolje što ova ekipa može da prikaže. Nesigurni smo i bezidejni, prolazimo kroz krizu rezultata. Ne znam zašto nam se to dešava baš sada".

Na pitanje o kriznom periodu Lionela Mesija, koji nije zatresao mrežu na poslednjih pet mečeva u klubu, odgovorio je da "nije fer" napadati najboljeg igrača sveta.

"Nikada ne pričam o individualnim zaslugama za pobede, pa nema razloga ni da merim krivicu za poraz. Igračima nemam šta da zamerim, njihov pristup je bio besprekoran... Odgovornost za ispadanje je 99 odsto na meni. Ne, 100 odsto".

Enrike žali što je "
u najmirnijem prvom poluvremenu" koje pamti na stadionu Visente Kalderon, Atletiko poveo zahvaljujući grešci odbrane.

"Time su došli u poziciju da rade ono što najbolje znaju - da se brane.
U drugom poluvremenu smo imali šanse, ali lopta nije htela u gol. Čestitam Atletiku".

Što se tiče nedosuđenog penala u samom finišu, par minuta nakon što je sudija Ricoli oprostio Inijesti crveni karton, rekao je da nije video šta se tačno desilo:

"Rekli su mi da je bio penal, ali ne želim bilo šta da kažem na tu temu".

Barsa šest kola pre kraja prvenstva ima tri boda više od drugoplasiranog Atletika i četiri više od Reala, dok se u finalu Kupa sastaje sa Seviljom. U nedelju od 20.30 časova na Nou Kampu gostuje Valensija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC