• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kahriman za MONDO: Da se iskupimo za Humsku!

Autor mondo.rs

"Imam osećaj da smo ostali dužni", kaže golman Crvene zvezde uoči duela sa Partizanom.

 Damir Kahriman za MONDO: Da se iskupimo za Humsku! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde dva puta ove sezone nadigrali su kolege iz redova najvećeg rivala, Partizana. Prvi put u septembru, kada je bilo 3:1, a onda i u februaru (2:1), međutim, na stadionu u Humskoj ulici prikazali su partiju daleko slabiju nego kada su bili domaćini.

Činjenica je da crveno-beli od zimskog odmora ne igraju tako lepršavo kao u prvom delu sezone, ali su i dalje jedini neporažen tim u ligi. S druge strane, Partizan je u naletu, bodovi su mu daleko potrebniji i biće zanimljivo videti šta će doneti 151. "večiti derbi" (subota 18 časova, TV Arena Sport).

Damir Kahriman, koji je u prošlom duelu bio jedan od najboljih aktera najveće utakmice srpskog fudbala, nije delovao zabrinuto u razgovoru za MONDO.

"Derbi je specifična utakmica, veliko je međusobno poštovanje i tu forma nema presudnu ulogu", istakao je iskusni čuvar mreže Zvezdinog gola.

"Het-trik u derbiju bio bi kruna ove sjajne sezone. Ne volim da pretim, ali imamo u vidu da igramo na našem stadionu, što smo zaista mnogo priželjkivali. Opušteni smo i svesni da možemo sami da odlučujemo. Sve ćemo uraditi da pobedimo pred našim navijačima".

Vidljivost neće biti problem, možda rosa

Duel Crvene zvezde i Partizana počinje u 18 časova, što znači da će se igrati i po danu i po mraku. Da li takve situacije remete vidljivost igrača, posebno golmana? "Već smo igrali u tom terminu u Novom Sadu, pa može da se kaže da smo imali priliku da se priviknemo. Treniramo ove nedelje u to vreme, tako da ne verujem da će biti ikakvih problema. Jedini problem može da bude, posebno što se tiče nas golmana, to što će u drugom poluvremenu zbog večernje rose biti klizaviji teren", otkrio nam je Kahriman.

Zbog onoga što je rekao u pretposlednjoj rečenici, Kahrimanu je posebno drago.

"U životu volim kada ja mogu da donosim odluke i da se pitam. Tako i u fudbal, volim kada je sve u našim nogama".

Pošto su još krajem jeseni stekli ogromnu bodovnu prednost, fudbaleri Crvene zvezde ove sezone u pojedinim mečevima susreću se i sa problemom motivacije.

Ne i u derbiju, tvrdi 31-godišnji golman, koji se dobrim partijama za crveno-bele nedavno vratio u nacionalni tim.

"Do nas je da odigramo utakmicu na boljem nivou nego prošli derbi. Imam osećaj da smo ostali dužni, jer smo od dobre igre došli u situaciju da smo mogli da izgubimo bodove. Partizan sada igra bolje i moraćemo da dodamo gas da bismo ga pobedili", smatra Kahriman.

Izvor: MN PRESS

U prošlom duelu sa crno-belima imao je dosta posla, ali je sjajno branio i jedan je od najzaslužnijh za pobedu Zvezde. Nada se da će ovaj put biti manje zaposlen.

"Nadam se da neću uopšte imati posla! To bi značilo da su igrači odradili svoj deo sjajno i ja bih bio najsrećniji da bude tako", priželjkuje iskusni golman.

 Na pitanje od kog protivničkog igrača bi mogla da mu preti najveća opasnost, Kahriman nije imao odgovor.

"Nije da neću da izdvajam ili da ne znam koga bih, jednostavno, u pripremi utakmice se ne bavimo pojedincima, već razgovaramo o pomeranjima igrača, postavkama u prekidima i sličnim detaljima. Poštujemo ceo tim Partizana".

Malo je nedostajalo da crveno-beli dođu u situaciju da pobedom u predstojećem derbiju i teoretski obezbede titulu, međutim, remi u Čačku (1:1 sa Borcem) poremetio je takav epilog.

"Mi ćemo slaviti titulu, pa ćemo je slaviti, a u kojoj utakmici i protiv kog rivala, nije mnogo bitno. Za ovaj derbi imamo obavezu da se iskupimo za partiju iz prošlog, jer nismo odigrali kao onaj prvi koji smo dobili 3:1. Treba samo da se opustimo i uživamo, nemamo nikakav pritisak", ponovio je Kahriman za naš portal šta očekuje od subotnje utakmice.

Atmosfera u ekipi je, kaže, na visokom nivou i svi su nestrpljivi da utakmica počne.

"Nagazio je Grof (trener Miodrag Božović) na gas, pa smo u utorak dva puta trenirali", našalio se golman crveno-belih i pojasnio:

"Standardno utorkom imamo dva treninga, bez obzira ko je naredni protivnik. I za Rad i za Partizan i za nekog trećeg pripremamo se na isti način".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC