• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki problemi za Partizan pred derbi!

Autor mondo.rs

Pretposlednji trening crno-belih pred odlazak u komšiluk nagovestili su da će trener Ivan Tomić imati velikih poteškoća da sastavi jedanaestoricu za derbi.

 151 vječiti derbi Partizan bez Božinova i Vlahovića Izvor: MN PRESS

Partizan u problemu pred 151. "večiti derbi".

Trener crno-belih Ivan Tomić, dva dana pred odlazak u Ljutice Bogdana na treći sudar sa crveno-belima ove sezone, ima samo jednog zdravog napadača na raspolaganju i to je Ismael Beko Fofana.

Fudbaler iz Obale Slonovače odigrao je ove sezone samo JEDNU utakmicu, 21. februara, kada je proveo 70 minuta na terenu u porazu od OFK Beograda. Bilo je to na prolećnoj premijeri Partizana, koja je neslavno završena.

Reporter MONDA iz Zemunela javlja da je najefikasniji igrač Partizana Valeri Božinov propustio i trening u četvrtak pre podne zbog problema sa prednjom ložom, koji vuče već neko vreme, a zbog jakog udarca koji je dobio na treningu u sredu u stroju nije bilo ni mladog centarfora Dušana Vlahovića.

Pitanje je hoće li se i Božinov i Vlahović oporaviti do subote u 18 časova kada će uz direktan prenos na "Areni sport" početi najveći meč srpskog fudbala.

Tomić je ovog proleća u više navrata počinjao utakmice bez klasičnog napadača, sa kapitenom Sašom Ilićem na poziciji "lažne devetke", ali je ekipa bila efikasnija (i statistički, i prema ocenama izveštača) kada je na terenu bio klasičan centarfor.

U situaciji kada su Božinov i Vlahović pod znakom pitanja, Fofana je jedina opcija u špicu, a to nije sve kad su Tomićevi problemi u pitanju...

U četvrtak je rekovalescent Alen Stevanović samo trčao i odradio nekoliko vežbi s loptom odvojeno od ekipe. Krilni napadač crno-belih tek je u sredu počeo s treninzima, navodno ima problema sa čukljevima i pitanje je u kojoj meri će biti spreman do subote i da li će uopšte igrati.

Partizan se digao posle očajnog starta polusezone i od vezanih poraza od OFK Beograda i Crvene zvezde vezao šest trijumfa u Superligi, u poslednjem kolu rezultatom 4:0 savladana je Mladost, međutim ne može se reći da je situacija u Humskoj idealna pred meč u kojem bi ekipa trebalo da potvrdi seriju dobrih rezultata pod vođstvom novog trenera.

Uprkos tome, optimizam isijava iz crno-belih. Darko Brašanac rekao je u četvrtak da ne bi bio zadovoljan nerešenim ishodom u 151. večitom derbiju i dodao da veruje u nastavak pobedničkog niza posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

"Očekuje nas teška utakmica, voleo bih da bude pravi spektakl. Mislim da u poslednjih nekoliko godina bilo dosta zanimljivih derbija. Nadam se da će i ovaj biti atraktivan, sa dobrim šansama i velikim brojem golova. Uz to, naravno, nadam se pobedi Partizana", rekao je Brašanac Tanjugu.

Tabela: Crvena zvezda 41, Partizan 27, Čukarički 27, Borac 23, Vojvodina 23, Radnički 23, Voždovac 20, Radnik 19.

Jedan od najvećih aduta crno-belih ističe da večiti rival ima kvaltetnu ekipu, ali da ne postoji favorit.

"Zvezda ima veoma dobar tim, sa odličnim igračima što i mesto na tabeli pokazuje i njihov niz. Ne smemo na jednog igrača da se koncetrišemo, već moramo kao tim da se branimo i da napadamo. Tako ćemo probati i na Marakani. Derbi uglavnom odluči neka sitnica, inspiracija, greška... Šanse su uvek 50:50, pa ko bolje uđe u utakmicu. Trudićemo se da nametnemo naš ritam i igramo onako kako pokušavamo u svakoj utakmici".

Prema njegovim rečima pritisak je pođednak sa obe strane jer je takav slučaj oduvek bio u utakmicama Partizana i Crvene zvezde.

"Bile su situacije kada smo mi bežali 15 bodova, pa je bio pritisak da se dobije derbi. Navijači to od nas očekuju i zahtevaju. I bez ove situacije na tabeli bismo imali veliki pritisak jer to je jednostavno nešto što ova utakmica nosi. Daćemo sve od sebe, mislim da niko ne bi bio srećniji od nas zabeležimo pobedu u derbiju".

On ističe da prednost domaćeg terena nikada nije bila presudna u duelima dva velika rivala.

"Prošli derbi smo izgubili na Marakani, ali pre toga smo imali dobrih utakmica i pobeda, tako da mislim da to ne znači previše. Imaćemo i mi podršku, isto tako veliku. Mislim da na derbijima domaći teren negde ne igra toliku veliku ulogu", poručio je vezista Partizana i dodao:

"Ne bih bio zadovoljan neresenim rezultatom. Mi smo Partizan i u svaku utakmicu ulazimo sa namerom da pobedimo", jasan je bio reprezentativac Srbije.

Brašanac je poručio da dešavanja u klubu oko izbor ne utiču na ekipu jer je sav fokus fudbalera usmeren na teren.

"Ne komentarišemo puno o tome. Ako i pričamo to je možda jedna ili dve rečenice i vrlo brzo se završi. Mislim da smo u dobrom momentu, imamo par lepih pobeda iza sebe i nadamo se produžetku tog niza. Imamo mir u Teleoptiku i konkretno na mene ovakva situacija sigurno ne utiče, a verujem ni na tim", zaključio je zamenik kapitena Partizana.

Utakmica 1. kola plej-ofa Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na Stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-beli ove sezone imaju dve pobede nad crno-belima, 3:1 u Ljutice Bogdana i 1:2 u Humskoj.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC